Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wifi als communicatiemiddel


Happy

Aanbevolen berichten

Hier nog een idee om over te praten.

Op het moment dat Internet eruit ligt, maar er is nog wel stroomvoorziening. In de eerste periode van shtf blijven de meeste mensen gewoon thuis. Dan kunnen we alle eigen access points omzetten naar een ad hoc netwerk met een algemene naam, hierop kun je inloggen met de gegevens die hier op het forum gezet zijn. Hiermee bouwen we een onderling mesh netwerk (eigen internet).

Met een antenne op het dak kun je een heel deel van het dorp/stad bereiken. Een voorbeeld is het LifeNet systeem wat al eerder op het forum genoemd is. http://www.thelifenetwork.org/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Met een standaard antenne op een standaard consumenten router/AP kom je echt niet (bruikbaar) verder dan een 100 meter. Een mesh netwerk opzetten met zulke kleine cellen is een onmogelijk complexe taak. Leuk als 't standaard in alle routers/AP's zou zitten, maar dat zit 't niet.

 

Daarnaast gaat niet-preppend Nederland nooit meewerken, die hebben op dat moment wel wat beters te doen, supermarkten plunderen oid... en met alleen maar een paar (in verhouding) preppers, kan je absoluut geen dekkend netwerk opzetten.

 

Zelfs al zou dat wel lukken, dan heb je routing protocollen nodig en een enorme hoeveelheid IP adressen; heel veel werk om goed te doen, consumentenspul kan zo'n enorme routing table nooit aan.

 

Conclusie: helaas, maar totaal geen enkele kans dat dit ooit gaat werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Enki Precies!

Het niet meewerkende Nederland, en consumentenspul, is al het eerste obstakel.

Daarbij is het LifeNet gebaseerd op Linux. Dat vind ik niet zo erg, maar de rest van niet meewerkend Nederland wel. Daarbij moet de adapter/driver geschikt zijn als je ad-hoc/AP mode gaat gebruiken.

Daarbij moet je ook niet als een gek met z'n allen tegelijk veel data gaan versturen, dan heb je zo alles vol. Als je nu al ziet wat het volk aan data de lucht in stuurt..

 

Met een 500mW usb adaptertje met goede antenne haal je wel 0,5-1 km, al zij het met lagere snelheden. Met hoger wattage, en betere richtantenne's haal je nog verder.

Dat zou nog kunnen als je niet ver van elkaar woont, en al afgesproken hebt dat je zo contact houdt met elkaar. Anders is het vrij nutteloos.

Beveiligde wifi op een BOL is misschien wel handig, voor communicatie tussen basis en mobiele posten.

 

Je kan beter het bakkie van zolder halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb 2 stuks 19dB richtantenne's voor WiFi, hiermee kan ik dwars door een woonwijk heen een stabiele 1 Mbit verbinding opzetten over een afstand van 4 km. Leuk om mee te spelen en zeker leuk voor vaste verbindingen over langere afstand, als je line-of-sight hebt zonder obstakels als bomen. Maar verder dan een km of 10 kan je vergeten, tenzij je met versterkers gaat werken, wat illegaal is en belangrijker, erg prijzig. Lange afstand communicatie buiten internet om, ga je gewoon bestaande systemen voor nodig hebben, AX.25 dus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad bij grote calamiteiten zal terugvallen op 27mc voor directe communicatie een goede keuze zijn.

Wel denk ik dat er behoefte is aan een soort internet om informatie te delen met anderen.

Ik heb in de tijd dat breedband internet nog niet gebruikelijk was over afstanden van 3 km stabiele verbindingen opgezet met standaard wifi apparatuur, wel met buitenantennes. Het is ook zo dat het niet altijd even eenvoudig is om dit met een grotere groep werkend te krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...