Ga naar inhoud
GENEGEERD

Ervaringen met Katadyn Mybottle purifier?


Pippa

Aanbevolen berichten

Ik vroeg me af of iemand ervaring heeft met de Katadyn Mybottle purifier? Ik heb gezocht op mybottle maar vond geen topics die hierover gaan, excuus als er toch al iets over staat.

 

De fles lijkt me vrij prijzig voor wat je krijgt, filtert maar 100 liter. Maar een groot voordeel zou voor mij zijn dat mijn kinderen vaker uit een RVS fles drinken en deze flessen er erg op lijken (ofwel, zal niet zo vreemd voor ze zijn in een noodsituatie).

 

Zuigt het water zich makkelijk aan? Is dit zijn geld wel waard... kan ik beter investeren in een ander Katadyn waterfilter waar ik wel langer mee doe dan 100 liter water filteren. Dat kan altijd nog overgegoten worden in een drinkfles... :confused:

 

Een andere optie leek me meerdere lifestraws (dat is leuk met de nieuwe leden aanbieding!), ieder eentje. Maar ik weet ook niet vanaf welke leeftijd ze hiervan kunnen drinken, aangezien daarbij staat dat het lastiger aan te zuigen is.

 

Iemand ideeen?

 

Groeten

Pippa

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@Pippa, gezuiverd water kan inderdaad gewoon in flessen geschut worden, dus dat hoeft geen overweging te zijn. Wat zijn verder je overwegingen, is het voor een bug-in of bug-out? Wil je preppen voor een langdurige of kortdurende SHTF? Wat zijn je waterbronnen (is belangrijk om te weten of virus-verwijdering eventueel nodig is)?

Heb je overigens de volgende 2 topics al gelezen?:

http://preppers.nl/forum/threads/101-Welk-waterfilter/

http://preppers.nl/forum/threads/1158-Review-Katadyn-Pocket-Pro-Waterfilter/

 

http://www.urbansurvival.nl/index.php?action=article&aid=12451&group_id=20000022&lang=NL

 

Is dit misschien wat voor ze? Zuivert tot 1600 liter water, een stuk meer dus en de prijs valt te overzien. Is geen RVS alleen.

Met zoiets essentieels en na SHTF onvervangbaars als een waterfilter zou ik wegblijven van de B-merken. Op Amazon zie ik ook een review staan waar 2 van die dingen met een beetje gebruik uit elkaar gevallen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet hoe oud jouw kinderen zijn, zoals ook in de review van de lifestraw staat kan mijn zoontje van drie het niet. Maar als je zelf eerst hem vol zuigt, dan kan een kind van die er wel uit drinken. Het is namelijk de waterkolom omhoog zuigen wat zwaar gaat, het drinken zelf kan een drie jaar oud kind wel. Groetjes

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Pre3parator: Dank voor de tip, ik ken iemand met een ANWB pas dus dat is heel handig!

@Rothbard: Ja dat vind ik moeilijk, ik begin net met preppen. Ik denk dat ik het zoizo belangrijk vind om een tas te hebben met allerlei benodigdheden mocht er iets gebeuren en we moeten evacueren/weg. Dan is het waterfilter voor water-on-the-go dus uit een sloten of een stilstaand meer. Voor een thuisblijf situatie wil ik evt later preppen. ( ding tegelijk lijkt mij zelf het makkelijkste te overzien, voordat ik vanalles wat heb liggen).

Die 2 topics heb ik gelezen. Ik vind het een prachtig waterfilter, helaas buiten mijn budget.

 

@Simburg: Ze zijn 2,5 en 4. Fijn om te lezen dat het wel zou kunnen gaan wanneer het al aangezogen is. Lijkt me zeker qua prijs nu een goede optie voor in de BOB!

 

Bedankt voor de goede antwoorden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Pippa,

Een waterfiltersysteem dat zowel geschikt is voor bug-in als bug-out. Kosten zijn een belangrijke overweging. Je bent met kleine kinderen.

Persoonlijk zou ik dan een van de volgende kiezen:

1. http://www.highwaterfilters.com/SP181-Sawyer-All-in-One-Water-Filter-Kit-p/sp181.htm

Voor een bug-out super compact en licht. Van de foto kun je het tweede er derde item meenemen (de filter zelf en de doorspoel injectiespuit). Het eerste item (het zakje) kun je beter thuis laten, want dat is niet heel duurzaam. In de plaats daarvan kun je hem aansluiten op iedere standaard frisdrank fles.

Bij een bug-in kun je hem met de rest van de items aansluiten op een emmer, zodat je een zwaartekrachtfilter hebt, en je kunt hem ook aansluiten op de kraan.

Dit systeem zal je in totaal (het systeem zelf + verzendkosten + BTW + inklaringskosten) om en nabij de €73,- kosten.

 

2. Hoef je echter niet de optie het filter op een emmer of kraan aan te sluiten, en vind je het niet erg om energie en tijd te verbruiken met knijpen bij een bug-in, kun de deze pakken:

http://www.highwaterfilters.com/SP129-Sawyer-Point-1-Squeeze-Water-Filter-System-p/sp129.htm

Daar ben je om en nabij de €59,- aan kwijt.

 

3. Als je ook de optie wilt om virussen te verwijderen wordt het al aanmerkelijk duurder, dan kun je de volgende pakken:

http://www.highwaterfilters.com/SP194-Complete-4L-Bag-to-Bag-Water-Purifier-System-p/sp194.htm

Deze kun je zowel als zwaartekracht- en knijpfilter gebruiken.

Daar ben je om en nabij de €178,- aan kwijt.

 

4. Of anders een combinatie van de volgende twee:

http://www.highwaterfilters.com/SP129-Sawyer-Point-1-Squeeze-Water-Filter-System-p/sp129.htm

en

http://www.highwaterfilters.com/SP191-Sawyer-Point-Zero-Two-Water-Purifier-p/sp191.htm

Voor een bug-out is deze wat compacter dan optie 3, maar je kunt eventueel ook thuis die andere gebruiken om op een emmer aan te sluiten en virussen te verwijderen. Hiermee heb je ook meteen 2 filters, en dus een spreiding van risico.

Daar ben je om en nabij de €164,- aan kwijt.

 

Voor meer informatie over de Sawyer systemen kun je op hun website kijken: http://sawyer.com/water.html

 

Ik ben overigens niet geaffilieerd met Sawyer of Highwater filters. Voor de meeste situaties en budgetten is Sawyer gewoon het meest geschikt volgens mij, en Highwater filters is het goedkoopste dat ik heb gevonden. Zelf heb ik er ook al eens besteld, en alles is goed gegaan.

 

By the way, die twee topics bevatten veel meer informatie dan alleen over de Katadyn Pocket Pro.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...