Ga naar inhoud

Pippa

Lid
 • Items

  26
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Zuid-Holland Zuid
 • Interesses
  lezen, wol (breien en spinnen)
 • Nieuwsbrief
  Ja

Pippa's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

10

Reputatie

 1. Ziet er goed uit zeg! Heb je dit met de hand genaaid? Lijkt me inderdaad wel een fikse klus om door twee lagen leer te komen met een naald.
 2. Hondenkinderen, ook heel belangrijk. Kan ook bagage bij en zitten de trouwe viervoeters ook droog.
 3. Lief is dat, Isabo. Mijn oudste doet dat ook. Net aapjes ja! @Jager: Welk merk heb jij? Ik heb een Hema ding, aardig wat jaartjes oud, we hebben hem gekregen van een kennis die hem al voor haar kinderen had gebruikt.
 4. Een kinder trailer... bedoelen jullie een fietskar voor achter jullie eigen fiets? Ik mooet me eigenlijk schamen, die hebben wij zelf ook maar daar had ik helemaal niet aan gedacht nog. Je kunt er ook nog een wandelwagen van maken als je het voorwiel eronder klikt, en grote banden, rijd heel erg soepel. Word weer gelijk om ideeen gebracht! Ook handig voor babietjes he, met zo'n baby bakje in, babyschelp? Helaas kan onze fietskar niet al te veel kilo's aan.. dat is wel jammer.
 5. Ik heb zelf goede ervaringen met de zaden van de Lidl. Heb daar sla vandaan gehad en radijsjes. Bij de Aldi heb ik een paar jaar geleden wortelstokken gekocht van rabarber en daar eten we elk jaar heerlijk van, ook goed dus. Ga ook kijken bij de Lidl!
 6. @Riesie: Handig! Vaude, heb het even gegoogled. Ziet er inderdaad goed stevig uit, goed om te weten dat je daar ook hele dagen mee kunt lopen. Ik zie er zelfs met zonneluifel/regenluifel staan. En er kan ook bepakking mee. Klinkt goed
 7. Een bakfiets lijkt me ook handig. Goede banden lijken me een must inderdaad. Maar een Baby Bjorn drager is zeer zeker niet te vergelijken met een geweven draagdoek. Bij de Baby Bjorn zit het gewcith vooral op de dunne schouderbanden, kindje hangt te laag en te ver van je af (in een niet heel natuurlijke positie, met de beentjes omlaag). Met een doek zit het kind heel strak tegen je aan. Bijvoorbeeld zo op de rug, of zo met een ergonomische drager (die zitten net als een goede rugzak en zijn er in verschillende groottes. Voordel van dit tegenover een framedrager is dat je het gewicht tegen je aan hebt ipv iets van je af, draagt lichter). Of een baby voorop tegen je aan, zo. Als het kindje slaapt bij voorkeur de band over het hoofdje heen trekken (gezichtje vrij), die rechte baan die omhoog gaat zegmaar. Zoals Angela zegt, zijn voor vanalles te gebruiken, ze zijn heel sterk. Een buggy lijkt mij lastig, ik heb er een maar die gebruik ik amper, rijd al zwaar op gelijk terrein, laat staan als je haast hebt en over allerlei terreinen moet gaan, denk eens aan gras bijvoorbeeld. Maar het voordeel is wel dat je er ook spullen aan kunt hangen/eronder kunt stoppen natuurlijk.
 8. Idem dito! Hier ook al echt vaak bierkip met bananenrollo's gemaakt, en ook zo'n BBQ. Of wat denk je van 123 spareribs... smullen maar.
 9. Volgens mij zitten er hier aardig wat preppers met kinderen? Hoe willen jullie kleine kinderen vervoeren in het geval je acuut je woning moet verlaten/Bug Out zonder auto? Ik ben met mijn kinderen vrij ervaren met het dragen in doeken en ergonomische dragers. Zelfs mijn oudste van 20 kilo (kleuter) zou ik nog een groot deel van de dag kunnen dragen als het nodig is. Ik heb de kinderen vanaf de geboorte gedragen en doe dit nu ook nog regelmatig. Duodragen (allebei tegelijk, een voor en een achter) heb ik gedaan tot de jongste een jaar was, daarna werd dat wel te zwaar. Het lijkt mij in een noodsituatie heel handig de kinderen op je lijf te hebben. Je kunt op een sneller tempo doorlopen, je profiteert van elkaars lichaamswarmte, kinderen hebben automatisch troost bij je en hebben beschutting tegen je lijf aan voor regen en prikkels van buitenaf. Je kunt ongehinderd op allerlei terrein lopen. De doek kan ook weer als dekentje gebruikt worden. Ik heb een paar keer kinderen gedragen die het niet gewend waren en dat was heel anders. Houden zich stijf, weten niet wat er gebeurd, willen niet zo graag. Mijn kinderen zwaai ik zo op de rug en ze vormen zich gelijk om mij heen, willen graag gedragen worden. Is het ook makkelijk om goed secuur te knopen. Dat is belangrijk omdat je dan zo min mogelijk drukpunten krijgt waar je anders last van krijgt. Ook goed strak, hoe losser het zit hoe meer het kind gaat afhangen en het dus zwaarder voor je word. Er zijn veel verschillende merken van draagdoeken, en een laken kan in een noodsituatie ook gebruikt worden. Voor kleine babies kan een rekbare doek nog gebruikt worden, maar het liefst vanaf de geboorte al een geweven (niet rekbare) doek. Steviger en veiliger. Dan zijn er nog veel verschillende manieren van dragen. Op de buik, op de heup, op de rug. En er zijn ook nog dragers die als rugzak om te klikken zijn, heb ik ook met verschillende merken ervaring. Zijn er meer hier met ervaring met babydragen/kinderen dragen? Ik wil er wel over uitweiden als er animo voor is.
 10. Ik gebruik al een tijdje het schoonmaakmiddel wat hier gelinkt werd door Heksenboot. Werkt geweldig en ruikt heerlijk! Als je ze met kruidnagel als mottenballen wilt gebruiken, is de schil dan eerst gedroogd?
 11. Wat een opties! Daar ga ik met mijn man eens goed voor zitten van het weekend, even bekijken. Bedankt Rothbard! Wat fijn dat een newbee hier zo goed geholpen word.
 12. @Pre3parator: Dank voor de tip, ik ken iemand met een ANWB pas dus dat is heel handig! @Rothbard: Ja dat vind ik moeilijk, ik begin net met preppen. Ik denk dat ik het zoizo belangrijk vind om een tas te hebben met allerlei benodigdheden mocht er iets gebeuren en we moeten evacueren/weg. Dan is het waterfilter voor water-on-the-go dus uit een sloten of een stilstaand meer. Voor een thuisblijf situatie wil ik evt later preppen. ( ding tegelijk lijkt mij zelf het makkelijkste te overzien, voordat ik vanalles wat heb liggen). Die 2 topics heb ik gelezen. Ik vind het een prachtig waterfilter, helaas buiten mijn budget. @Simburg: Ze zijn 2,5 en 4. Fijn om te lezen dat het wel zou kunnen gaan wanneer het al aangezogen is. Lijkt me zeker qua prijs nu een goede optie voor in de BOB! Bedankt voor de goede antwoorden!
 13. Ik vroeg me af of iemand ervaring heeft met de Katadyn Mybottle purifier? Ik heb gezocht op mybottle maar vond geen topics die hierover gaan, excuus als er toch al iets over staat. De fles lijkt me vrij prijzig voor wat je krijgt, filtert maar 100 liter. Maar een groot voordeel zou voor mij zijn dat mijn kinderen vaker uit een RVS fles drinken en deze flessen er erg op lijken (ofwel, zal niet zo vreemd voor ze zijn in een noodsituatie). Zuigt het water zich makkelijk aan? Is dit zijn geld wel waard... kan ik beter investeren in een ander Katadyn waterfilter waar ik wel langer mee doe dan 100 liter water filteren. Dat kan altijd nog overgegoten worden in een drinkfles... Een andere optie leek me meerdere lifestraws (dat is leuk met de nieuwe leden aanbieding!), ieder eentje. Maar ik weet ook niet vanaf welke leeftijd ze hiervan kunnen drinken, aangezien daarbij staat dat het lastiger aan te zuigen is. Iemand ideeen? Groeten Pippa
 14. Wat grappig, eendenkroos eten. Wij hebben thuis ook een aquarium maar met 4 grote waterschildpadden. Dat zijn enorme vervuilers dus als we er kroos in zouden doen zou ik het zelf niet zo maar durven eten. Ik weet eigenlijk niet of schildpadden zelf ook eendenkroos eten... zo ja dan is de voorraad wel snel o denk ik.
 15. Wij koken bijna dagelijks met de hooikist. Heel erg handig. 's Morgens (evt voor je naar het werk gaat/erop uit gaat) je eten voorbereiden, even koken, de kist in. Als je thuiskomt weer even koken om op te warmen en klaar. Kost maar een paar minuutjes stroom/gas. Onze hooikist is een houten kist met dik wol erin. Een ongesponnen vacht van een schaapje van kennissen van ons. Daarover een stevige wollen stof, met een soort kuiltje erin dat de pan erin past. De deksel is ook geisoleerd met wol en daaroverheen stof. Het is een flinke kist, er kunnen 2 pannen tegelijk in op elkaar. Mijn man heeft hem zelf gemaakt, leuk kleurtje gegeven en staat ook leuk in de keuken (en altijd handig als extra kruk als er mee eters zijn). Pasta doen wij er ook nooit in overigens.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...