Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Pippa

Lid
 • Aantal items

  26
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

10 Goed

Over Pippa

 • Titel
  Elementary prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Zuid-Holland Zuid
 • Interesses
  lezen, wol (breien en spinnen)
 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Ziet er goed uit zeg! Heb je dit met de hand genaaid? Lijkt me inderdaad wel een fikse klus om door twee lagen leer te komen met een naald.
 2. Hondenkinderen, ook heel belangrijk. Kan ook bagage bij en zitten de trouwe viervoeters ook droog.
 3. Lief is dat, Isabo. Mijn oudste doet dat ook. Net aapjes ja! @Jager: Welk merk heb jij? Ik heb een Hema ding, aardig wat jaartjes oud, we hebben hem gekregen van een kennis die hem al voor haar kinderen had gebruikt.
 4. Een kinder trailer... bedoelen jullie een fietskar voor achter jullie eigen fiets? Ik mooet me eigenlijk schamen, die hebben wij zelf ook maar daar had ik helemaal niet aan gedacht nog. Je kunt er ook nog een wandelwagen van maken als je het voorwiel eronder klikt, en grote banden, rijd heel erg soepel. Word weer gelijk om ideeen gebracht! Ook handig voor babietjes he, met zo'n baby bakje in, babyschelp? Helaas kan onze fietskar niet al te veel kilo's aan.. dat is wel jammer.
 5. Ik heb zelf goede ervaringen met de zaden van de Lidl. Heb daar sla vandaan gehad en radijsjes. Bij de Aldi heb ik een paar jaar geleden wortelstokken gekocht van rabarber en daar eten we elk jaar heerlijk van, ook goed dus. Ga ook kijken bij de Lidl!
 6. @Riesie: Handig! Vaude, heb het even gegoogled. Ziet er inderdaad goed stevig uit, goed om te weten dat je daar ook hele dagen mee kunt lopen. Ik zie er zelfs met zonneluifel/regenluifel staan. En er kan ook bepakking mee. Klinkt goed
 7. Een bakfiets lijkt me ook handig. Goede banden lijken me een must inderdaad. Maar een Baby Bjorn drager is zeer zeker niet te vergelijken met een geweven draagdoek. Bij de Baby Bjorn zit het gewcith vooral op de dunne schouderbanden, kindje hangt te laag en te ver van je af (in een niet heel natuurlijke positie, met de beentjes omlaag). Met een doek zit het kind heel strak tegen je aan. Bijvoorbeeld zo op de rug, of zo met een ergonomische drager (die zitten net als een goede rugzak en zijn er in verschillende groottes. Voordel van dit tegenover een framedrager is dat je het gewicht tege
 8. Idem dito! Hier ook al echt vaak bierkip met bananenrollo's gemaakt, en ook zo'n BBQ. Of wat denk je van 123 spareribs... smullen maar.
 9. Volgens mij zitten er hier aardig wat preppers met kinderen? Hoe willen jullie kleine kinderen vervoeren in het geval je acuut je woning moet verlaten/Bug Out zonder auto? Ik ben met mijn kinderen vrij ervaren met het dragen in doeken en ergonomische dragers. Zelfs mijn oudste van 20 kilo (kleuter) zou ik nog een groot deel van de dag kunnen dragen als het nodig is. Ik heb de kinderen vanaf de geboorte gedragen en doe dit nu ook nog regelmatig. Duodragen (allebei tegelijk, een voor en een achter) heb ik gedaan tot de jongste een jaar was, daarna werd dat wel te zwaar. Het lijkt mij i
 10. Ik gebruik al een tijdje het schoonmaakmiddel wat hier gelinkt werd door Heksenboot. Werkt geweldig en ruikt heerlijk! Als je ze met kruidnagel als mottenballen wilt gebruiken, is de schil dan eerst gedroogd?
 11. Wat een opties! Daar ga ik met mijn man eens goed voor zitten van het weekend, even bekijken. Bedankt Rothbard! Wat fijn dat een newbee hier zo goed geholpen word.
 12. @Pre3parator: Dank voor de tip, ik ken iemand met een ANWB pas dus dat is heel handig! @Rothbard: Ja dat vind ik moeilijk, ik begin net met preppen. Ik denk dat ik het zoizo belangrijk vind om een tas te hebben met allerlei benodigdheden mocht er iets gebeuren en we moeten evacueren/weg. Dan is het waterfilter voor water-on-the-go dus uit een sloten of een stilstaand meer. Voor een thuisblijf situatie wil ik evt later preppen. ( ding tegelijk lijkt mij zelf het makkelijkste te overzien, voordat ik vanalles wat heb liggen). Die 2 topics heb ik gelezen. Ik vind het een prachtig waterfilter
 13. Ik vroeg me af of iemand ervaring heeft met de Katadyn Mybottle purifier? Ik heb gezocht op mybottle maar vond geen topics die hierover gaan, excuus als er toch al iets over staat. De fles lijkt me vrij prijzig voor wat je krijgt, filtert maar 100 liter. Maar een groot voordeel zou voor mij zijn dat mijn kinderen vaker uit een RVS fles drinken en deze flessen er erg op lijken (ofwel, zal niet zo vreemd voor ze zijn in een noodsituatie). Zuigt het water zich makkelijk aan? Is dit zijn geld wel waard... kan ik beter investeren in een ander Katadyn waterfilter waar ik wel langer mee do
 14. Wat grappig, eendenkroos eten. Wij hebben thuis ook een aquarium maar met 4 grote waterschildpadden. Dat zijn enorme vervuilers dus als we er kroos in zouden doen zou ik het zelf niet zo maar durven eten. Ik weet eigenlijk niet of schildpadden zelf ook eendenkroos eten... zo ja dan is de voorraad wel snel o denk ik.
 15. Wij koken bijna dagelijks met de hooikist. Heel erg handig. 's Morgens (evt voor je naar het werk gaat/erop uit gaat) je eten voorbereiden, even koken, de kist in. Als je thuiskomt weer even koken om op te warmen en klaar. Kost maar een paar minuutjes stroom/gas. Onze hooikist is een houten kist met dik wol erin. Een ongesponnen vacht van een schaapje van kennissen van ons. Daarover een stevige wollen stof, met een soort kuiltje erin dat de pan erin past. De deksel is ook geisoleerd met wol en daaroverheen stof. Het is een flinke kist, er kunnen 2 pannen tegelijk in op elkaar. Mijn man
×
×
 • Nieuwe aanmaken...