Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

kees

Water uit pak of PET fles?

Recommended Posts

Wat is langer houdbaar en waar gaat de voorkeur naar uit? Lees veel op internet dat water uit pak ''slechter'' is dan uit een PET fles.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Op zoek naar viruspreventie-producten, waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga snel naar www.prepshop.nl!

Water is in principe eeuwig houdbaar, alleen zal je na verloop van tijd wellicht een vreemd smaakje proeven, stoffen die uit de verpakking lekken. Mijn tip zou zijn om geen van beiden te kopen, maar de centen te investeren in een paar goede jerrycans (geschikt voor voedingsmiddelen) en die bijvoorbeeld ieder jaar te vullen met vers water uit de kraan.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Over de invloed van de verpakking op de houdbaarheid weet ik niet veel. Voordeel van PET-flessen lijkt me dat je ze kunt (her)gebruiken voor veel doeleinden (waaronder Solar water disinfection). Nadeel is dat het mogelijk hormoonverstorende stoffen stoffen lekt, al weet ik niet of dit ook voor (tetra)pakken geldt. Als je weinig ruimte hebt kun je pakken wel beter stapelen.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast IsaBo

Mijn voorkeur gaat uit naar halve liter flesjes (geen statiegeld). Pakken gaan stuk is mijn ervaring.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Pakken van bar le duc hebben een dop dus die zou je ook moeten kunnen hergebruiken.

 

Minder goed volgens mij. Heb hier ook al regelmatig van dat soort verpakkingen met drinken, maar die dop 'rot' er vrij snel vanaf, het pak kreukt e.d.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Als je kan kiezen zou ik voor flessen gaan, dan kun je ieg zien wat erin zit. Ook schijnen flessen langer mee te gaan dan pakken. Natuurlijk zijn er alternatieven (bron, jerrycan etc) maar

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...