Ga naar inhoud
GENEGEERD

Kerncentrales


gineosol

Aanbevolen berichten

Geachte preppers,

 

Mijn vraag is eigenlijk bij welke ramp dan ook pandemie,economische crisis,etc wie gaat er alle +/- 340 kerncentrales verdeeld over de hele wereld ontmantelen en sealen want als dat niet gebeurt is er dan uberhaubt nog een plekje op aarde te vinden die niet besmet raakt door radioactiviteit?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Je weet het antwoord, neem ik aan?

 

De enige kans is een langzame stop waarbij ze ~1 jaar de tijd hebben om die fijne dingen zover te koelen dat het zonder geforceerde koeling kan.

Daarna hebben we alleen nog maar een paar honderdduizend jaar uit te zingen in de hoop dat een natuurramp of malloot met een missie er niet alsnog een radioactieve bol in de ruimte van maakt..

 

En dat allemaal om wat decenia water te koken, ja hoor kernenergie dat is de oplossing van het probleem, het probleem van die homosapiens op deze aardkloot dan wel te verstaan.

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

het ontmantelen kost een paar miljard euro per centrale ze beginnen eerst met ontmantelen en het verpakken van alle radioactieve onderdelen en dat moet ergens diep onder de grond begraven worden ongeveer 500 meter diep bv in een oude zout mijn dan storten ze de centrale dicht met meters beton dit zal ongeveer twee jaar in beslag nemen en 20 tot 150 jaar duren voordat de straling is afgenomen en je in de buurt kan komen en dan maar hopen dat er geen breuk in de zout mijn komt en er water doorsijpelt waardoor het grondwater besmet raakt zoal in duitsland ik denk dat als er een crisis komt en niemand zorgt meer voor de centrales zal de hele wereld door radioactieve wind /water besmet raken de mens zal dan onder de grond moeten leven is wel goed voor de natuur als je in tjernobil gaat kijken zie je dat het een prachtig natuur gebied is geworden het is zelfs een toeristische atractie nou people see you underground greetings gineosol

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er nog een zware aardbeving plaatsvindt bij Fukushima dan dreigt het koelwater van Reactor 4 weg te lekken waardoor de splijtstof ontbrandt en de dodelijke straling zich wereldwijd zou kunnen verspreiden. Als dat gebeurt zijn we fucked. De kans op zo'n aardbeving is 98% binnen 3 jaar. Door gebakkelei over geld en verantwoordelijkheid tussen de Japanse regering en TEPCO zal het opruimen van de splijtstoffen in Reactor 4 pas in december 2013 aanvangen. :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

We hebben al wereldwijd last van die straling.

Dodelijk niet, direct, en dat is helaas een van de problemen, alle kankers kunnen radioactief gerelateerd zijn maar toon dat maar eens aan...

de deskundige hebben geen idee hoeveel straling en bv plutonium is vrij gekomen en wat dat nog gaat doen.

De oceanen, nu nog beperkt qwa oppervlak, hebben een enorme vervuiling erbij gekregen, de uitwerking is ook nog totaal onduidelijk, dit gaat zig de komende jaren over alle oceanen verspreiden en wie weet meetbaar in alle vissen, uitwerking onbekend, wel is duidelijk dat de dierenboven aan in de keten uiteindelijk de grootste klappen krijgen, de mens staat helemaal boven aan...

 

Geniet van elke dag, geluk moet je niet nastreven je moet gewoon gelukkig zijn.

Het is een kwestie van die knop vinden en omzetten.

 

Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...