food prepper Geplaatst: 30 augustus 2020 Delen Geplaatst: 30 augustus 2020 beste ik ben benieuwd of er preppers zijn die interesse hebben in info mijne zijde, met betrekking te veilig inmaken van al het voedsel in glazen potten met schroefdeksel. grt E. keep prepping Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wandering neone Geplaatst: 31 augustus 2020 Delen Geplaatst: 31 augustus 2020 Hey, zelf geen ervaring ermee, maar wel interesse. Ik zou zeggen, moest je mogelijke tips hebben, geef ze gerust door Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 1 september 2020 Auteur Delen Geplaatst: 1 september 2020 (aangepast) ik begrijp even iets niet.........preppers of niet. al en een ander mogen lezen op dit forum. maar wecken van zuren kan prima.. als appelmoes en alles wat zuur is. dan blijft alles nog over van voedsel die volgens mij niet veilig is om te wecken. type het woord botulisme op het RVIM site maar. mensen die GELUK hebben nog niet levens gevaarlijk ziek te zijn geworden is mooi meegenomen. maar en voedsel vergiftiging loop je op zonder iets aan dat geweckt eten te hebben geproefd. ik weck niet meer te veel ......... gehannes. wat ik wel doe is inmaken in Nederland is niets geregeld door de overheid. preppers in de USA is en heel andere wereld dan bij ons. daar wordt alles geregeld door de overheid. en ik doe wat de amerikanen doen met vlees vis kip en noem maar alles op het.... high pressur canning..... als je al de regels in acht neem bij dit inmaken dan kun je en compleet konijn fijn hakken en in 90minuten high pressure en je kunt je konijn veilig na een paar jaar koud opeten maar verwarmen lijkt mij lekkerder en samen met andere waren erbij. en als je op internet kijk vind je en overvloed aan info over high pressure canning. dus ik hoef hier niet uit te gaan leggen wat je nodig heb. het zal en investering zijn in hardware, maar als je een veilig eten wilt bewaren lijkt mij dit geen slecht idee. potjes kun je overal halen, ik koop potjes bij welkoop, hier en winkel voor dieren voeding. eens 25kg wortels gekocht voor 1 euro. wortelsoep gemaakt en daar eten we nog van. ik maak in... kip (filets) rundervlees (stoofschotels) hachee alle soepen die kunt bedenken. en verder, zou ik dit koud kunnen opeten. het materiaal wat ik gebruik is , alle potjes met schroefdeksel en een all American canner 921. dit heb ik al jaren.................. en de canner overleef mij zeker. ik hoop dat ik niet te veel hooi op mijn vork hebt genomen met deze post. grt. e. 1 september 2020 aangepast door food prepper 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
mevr.Grijpstra Geplaatst: 2 september 2020 Delen Geplaatst: 2 september 2020 Op 1-9-2020 om 14:05, food prepper zei: ik weck niet meer te veel ......... gehannes. wat ik wel doe is inmaken Hoi @food prepper, Heb je stukje net zitten lezen. Heb ik het goed begrepen dat je bedoeld dat wecken en inmaken niet of minder veilig is dan high pressure canning ? Het zijn natuurlijk idd drie verschillende methodes : a. wecken : voedsel conserveren in potten door ze in een pan met water vacuum te laten trekken.(Zg.water bath canning op z'n amerikaans gezegd) b.inmaken:voedsel conserveren in potten door toevoegen van bv suiker , zout ,azijn etc. c.high pressure canning : voedsel in potten onder hoge druk steriliseren. Waarschijnlijk hangt het van het soort voedsel af welke methode het meest geschikt / veilig is. Heb zelf vroeger vaak vlees in potten in de snelkookpan geconserveerd (weet niet of ik nou wecken/inmaken/cannen moet zeggen!),om mee te nemen op kampeervakanties.Dat was heel smakelijk en makkelijk en is eigenlijk altijd goed gegaan. Maar mss hebben we meer geluk dan wijsheid gehad , wie weet... O ja,en ik durf het bijna niet te zeggen ,maar ik gebruikte er gewoon gebruikte groentepotten met schroefdeksel voor.... Sinds ik ging lezen over botulisme durfde ik het idd eerlijk gezegd niet meer !! Best jammer , want het beviel heel goed die kant-en-klare potten.Er hoefde dan voor het tentje niet meer met bakken/braden geklungeld te worden. Ik snap het verschil in pan ,maar weet jij of je ipv een high pressure canner ook een snelkookpan kunt gebruiken? groet,mevr.Grijpstra Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 2 september 2020 Auteur Delen Geplaatst: 2 september 2020 (aangepast) 1 uur geleden, mevr.Grijpstra zei: maar weet jij of je ipv een high pressure canner ook een snelkookpan kunt gebruiken? beste merv. Grijpstra. en snelkookpan is ook geschikt, op de hoogte stand om bv vlees en kip in te steriliseren. 90minuten op druk. dit dan ook alleen in potten met schroef deksels. weckpotten vliegen de rubbers van tussen de deksels. oja en de potten niet op de bodem van de snelkookpan zetten maar op en rekje of theedoek. en op youtube kun je zien hoe ik werk met een high pressure canner. alles kun je inmaken, van het weekend ga ik Beef Stew maken. dit zijn complete maaltijden in potten. nog iets ik ben al een hele tijd bezig met dit systeem. ik begon ook met een snelkookpan maar er kon maar 1 potje in mijn snelkookpan. dus ik toch maar via ebay een all American canner 921 gekocht. en deze maakt met de seizoenen overuren. ik hoop je voldoenden te hebben geïnformeerd te hebben. grt E. 2 september 2020 aangepast door food prepper Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
mevr.Grijpstra Geplaatst: 2 september 2020 Delen Geplaatst: 2 september 2020 Hoi @food prepper , Bedankt voor de info. Dat is goed nieuws.Ga ik mss toch maar weer eens in de snelkookpan vlees verwerken ! Maar is 90 min op druk niet erg lang? Bestaat dan niet de kans dat de pan droog staat te koken , dat lijkt me toch riskant. Moet je zo'n canner na de verstreken tijd vanzelf af laten koelen en gebruik jij hem op gas of electrische kookplaat ? En moet je zo'n pan in Nederland ook regelmatig laten keuren ? (sorry, veel vragen! ) groet,mevr.Grijpstra Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 2 september 2020 Auteur Delen Geplaatst: 2 september 2020 38 minuten geleden, mevr.Grijpstra zei: Hoi @food prepper , Bedankt voor de info. Dat is goed nieuws.Ga ik mss toch maar weer eens in de snelkookpan vlees verwerken ! Maar is 90 min op druk niet erg lang? Bestaat dan niet de kans dat de pan droog staat te koken , dat lijkt me toch riskant. Moet je zo'n canner na de verstreken tijd vanzelf af laten koelen en gebruik jij hem op gas of electrische kookplaat ? En moet je zo'n pan in Nederland ook regelmatig laten keuren ? (sorry, veel vragen! ) groet,mevr.Grijpstra 90 minuten is nodig om zeker van te zijn dat alle sporen van ziektekiemen dood zijn. je moet genoeg water toevoegen aan de snelkookpan. je zou eens en test kunnen draaien voor je echt ga beginnen. als de tijd om is laat je de snelkookpan van zijn eigen afkoelen tot je deze kan open maken. dus geen stoom aflaten!!!!!!. mijn canner staat staat zomers in de schuur op propaan, en in de winter op het gas binnen. keuren nee hoor geen keuring nodig. je moet er wel altijd bewust mee bezig zijn. ja ik ben benieuwd naar je resultaat. vlees zit er nooit zo lekker uit achter glas, maar het smaakt heerlijk. zelf na 3jaren of meer. grt. e. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
robbie Geplaatst: 16 oktober 2020 Delen Geplaatst: 16 oktober 2020 (aangepast) Ik weck en maak al jaren eten in en ben ook absoluut niet bang voor botulisme en ben dit ook nooit geweest. Wij geven hier ook workshop in!. Als je aan de regels houdt is er niets aan de hand en laat je alsjeblieft niet bang maken. Wat weck ik en maak ik in? Van aardappelen, vlees, groenten, ghee, eieren op zoet zuur, jam, sappen, eigen stroop etc. En wat niet ingemaakt of geweckt hoeft te worden, dat kuilen wij in. Denk hierbij aan bieten, wortelen, pastinaak. Appels bewaren wij in kisten waar schapenwol in ligt, de pompoenen liggen droog op zolder en de aardappels staan in de kelder in kratten. De uien en knoflook liggen donker en koel, dit alles houden wij tot ver in het voorjaar goed. Er zijn zoveel leuke en simpele oplossingen om voedsel te bewaren...Helaas kan ik niet zeggen, waar wij dit helaas doen. En wat in de tuin kan blijven staan, laten wij staan. Denk hierbij aan prei, boerenkool en aardperen. Naast het wecken en inmaken, drogen wij kruiden en maken wij onze eigen wijn er is zoveel wat je zelf kan doen. Mijn advies bij alles wat je maakt: gebruik je zintuigen bij het openen van je potten, dan heb je al veel gewonnen. De canner gebruik ik soms, het duurt mij alleen te lang dat de druk er af. En bij twijfel kook je alles minimaal 10 minuten goed door. Kijk op https://weckenonline.eu/traditioneel-wecken/ dat vind ik een mooie uitleg over botulisme. 16 oktober 2020 aangepast door robbie Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hermanusb Geplaatst: 16 oktober 2020 Delen Geplaatst: 16 oktober 2020 Ik heb steeds de weckketel gebruikt. maar verkocht want de all american pressure canner is met afstand de beste dus die schaf ik me ook nog aan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 18 september 2022 Auteur Delen Geplaatst: 18 september 2022 best forum leden. het is al weer een tijd geleden voor mijn laatste reactie in dit draadje. ik hoop dat jullie mij dit zullen vergeven. maar ik was het forum eigenlijk vergeten, en kwam het weer tegen in Google en wel mijn eigen draadje alhier op het forum. genoeg gezeur mijne kant. ik heb weer eens een 15liter soep gemaakt en verwerkt in Bonne Maman potten van 750gr. per 14 gelijk in de canner 75minuten. zie foto en het resultaat is weer heerlijk. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 18 september 2022 Auteur Delen Geplaatst: 18 september 2022 Op 16-10-2020 om 16:57, Hermanusb zei: Ik heb steeds de weckketel gebruikt. maar verkocht want de all american pressure canner is met afstand de beste dus die schaf ik me ook nog aan. en beetje laat maar heeft u de canner al ??? grt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hommerson Geplaatst: 27 september 2022 Delen Geplaatst: 27 september 2022 Op 2-9-2020 om 20:47, food prepper zei: beste merv. Grijpstra. en snelkookpan is ook geschikt, op de hoogte stand om bv vlees en kip in te steriliseren. 90minuten op druk. dit dan ook alleen in potten met schroef deksels. weckpotten vliegen de rubbers van tussen de deksels. oja en de potten niet op de bodem van de snelkookpan zetten maar op en rekje of theedoek. en op youtube kun je zien hoe ik werk met een high pressure canner. alles kun je inmaken, van het weekend ga ik Beef Stew maken. dit zijn complete maaltijden in potten. nog iets ik ben al een hele tijd bezig met dit systeem. ik begon ook met een snelkookpan maar er kon maar 1 potje in mijn snelkookpan. dus ik toch maar via ebay een all American canner 921 gekocht. en deze maakt met de seizoenen overuren. ik hoop je voldoenden te hebben geïnformeerd te hebben. grt E. Hoe heet je op YouTube? Heb wel wat filmpjes gezien van cannen maar was Engels, hek nie zoveel mee hahaha Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 20 oktober 2022 Auteur Delen Geplaatst: 20 oktober 2022 hoe gaat in inmaak land ben benieuwd of er al mensen zijn die er mee in de weer zijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Queenbee Geplaatst: 29 november 2022 Delen Geplaatst: 29 november 2022 In een snelkookpan wordt de druk niet zo hoog als in een pressure canner!!!! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
PurifieR Geplaatst: 29 november 2022 Delen Geplaatst: 29 november 2022 Quote weckpotten vliegen de rubbers van tussen de deksels. Hier wilde ik even op reageren. Ik heb sinds 2015 een Presto hogedrukketel, en maak al jaren gebruik van potten van Weck. Dit probleem met de rubbers heb ik eigenlijk zelf vrijwel geen last van. Ik gebruik dan wel 4 van die clipjes in plaats van twee. Dit houdt ze prima op hun plaats. Dit kan wel weer wat schelen in de kosten aangezien potten van Weck hier goedkoper zijn dan Amerikaanse potten van o.a. Ball. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 2 februari 2023 Auteur Delen Geplaatst: 2 februari 2023 (aangepast) en project van een tijdje terug 2 februari 2023 aangepast door food prepper Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 2 februari 2023 Auteur Delen Geplaatst: 2 februari 2023 Op 29-11-2022 om 14:24, PurifieR zei: Hier wilde ik even op reageren. Ik heb sinds 2015 een Presto hogedrukketel, en maak al jaren gebruik van potten van Weck. Dit probleem met de rubbers heb ik eigenlijk zelf vrijwel geen last van. Ik gebruik dan wel 4 van die clipjes in plaats van twee. Dit houdt ze prima op hun plaats. Dit kan wel weer wat schelen in de kosten aangezien potten van Weck hier goedkoper zijn dan Amerikaanse potten van o.a. Ball. mijn druk in de ketel is vrij hoog tegen de 20 psi. en al de weck potten waren hun rubbers kwijt. en ik had en zooi in de ketel. ik gebruik potjes uit de groeten afdeling van een supermarkt. werk uit de kunst. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 2 februari 2023 Auteur Delen Geplaatst: 2 februari 2023 (aangepast) hier kun je zien dat ik het controle gewicht hebt verzwaard met balanslood van en auto velg zo komt mijn temperatuur goed boven het gevaar van botulisme en de sporen hiervan. 2 februari 2023 aangepast door food prepper Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 2 februari 2023 Auteur Delen Geplaatst: 2 februari 2023 Hier nog wat eten achter glas Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 2 februari 2023 Auteur Delen Geplaatst: 2 februari 2023 (aangepast) in en groot jampotje 2 februari 2023 aangepast door food prepper Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 2 februari 2023 Auteur Delen Geplaatst: 2 februari 2023 Voorbeeld van de jam potjes Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 2 februari 2023 Auteur Delen Geplaatst: 2 februari 2023 Potjes met water. die voeg ik toe om de canner vol te maken Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 2 februari 2023 Auteur Delen Geplaatst: 2 februari 2023 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 2 februari 2023 Auteur Delen Geplaatst: 2 februari 2023 (aangepast) Droge bonen inmaken. 130gr droge bonen in pot doen afvullen met water deksel erop en inmaken. Niks wellen of zo. Lekker gemakkelijk en niet naar en winkel voor en potje bonen, hoeft ook niet meer. 2 februari 2023 aangepast door food prepper Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
PurifieR Geplaatst: 16 februari 2023 Delen Geplaatst: 16 februari 2023 Ziet er top uit allemaal! Als je met een hogere druk werkt begrijp ik al een stuk beter waarom die ringen los raken. Volgens mij adviseert Presto zelf 11 psi op zeeniveau, maar hoger gaan heeft meen ik geen nadelen. Hoe komen die gepureerde soepen eruit? Wortel met aardappel en massala klinkt erg goed! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.