Cord Geplaatst: 4 maart 2020 Delen Geplaatst: 4 maart 2020 ik probeer me een beetje te oriënteren op dit onderwerp, er zijn veel apparaten te koop. oa Foodsaver wordt hier over het algemeen lijkt wel goed aangeslagen. Een belangrijk kostenaspect lijkt mij de zakken of rollen; wat zou goedkoper zijn om te gebruiken van deze twee? En natuurlijk ook in de eerste plaats is het kwaliteitsverschil tussen een rol gebruiken of zak gebruiken? aanbevelingen zijn zeer welkom, alvast bedankt 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hermanusb Geplaatst: 4 maart 2020 Delen Geplaatst: 4 maart 2020 14 minuten geleden, Cord zei: ik probeer me een beetje te oriënteren op dit onderwerp, er zijn veel apparaten te koop. oa Foodsaver wordt hier over het algemeen lijkt wel goed aangeslagen. Een belangrijk kostenaspect lijkt mij de zakken of rollen; wat zou goedkoper zijn om te gebruiken van deze twee? En natuurlijk ook in de eerste plaats is het kwaliteitsverschil tussen een rol gebruiken of zak gebruiken? aanbevelingen zijn zeer welkom, alvast bedankt Ik gebruik rollen., niet vd lidl maar via internet besteld bij groothandel. nadeel van zakken is dat je veel verschillende maten moet hebben of dat je teveel loze ruimte hebt. een rol c kan net zo groot gebruikt worden als je nodig hebt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cord Geplaatst: 4 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 4 maart 2020 56 minuten geleden, Hermanusb zei: Ik gebruik rollen., niet vd lidl maar via internet besteld bij groothandel. nadeel van zakken is dat je veel verschillende maten moet hebben of dat je teveel loze ruimte hebt. een rol c kan net zo groot gebruikt worden als je nodig hebt. ja, leek mij ook dat een rol wat handiger zou zijn. Als dat een voordelig adres is, zou je dan kunnen vermelden wie dat is? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hermanusb Geplaatst: 4 maart 2020 Delen Geplaatst: 4 maart 2020 Marmelot.com ik weet niet zeker of ik wel mag linken naar bedrijven Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
gwoonEva Geplaatst: 4 maart 2020 Delen Geplaatst: 4 maart 2020 Her ligt er denk ik ook aan wat je wil vacumeren, en hoeveel/hoevaak.Wij hebben het ook bekeken, maar voor ons geval besloten om voor andere manieren van bewaren te kiezen. Omdat we ook zo veel mogelijk willen kunnen hergebruiken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cord Geplaatst: 4 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 4 maart 2020 41 minuten geleden, gwoonEva zei: Her ligt er denk ik ook aan wat je wil vacumeren, en hoeveel/hoevaak. Wij hebben het ook bekeken, maar voor ons geval besloten om voor andere manieren van bewaren te kiezen. Omdat we ook zo veel mogelijk willen kunnen hergebruiken. ik ben momenteel dingetjes aan het inpakken in ziplock zakjes, zout, suiker, medicijnen, et cetera. Ook vlees invriezen schijnt beter te zijn als het gevacumeerd is. verder weet ik het ook nog niet precies, ik begin net pas een andere mogelijkheid schijnt te zijn Mylar, maar dat is meen ik geschikt voor een veel langere houdbaarheidperiode. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cord Geplaatst: 4 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 4 maart 2020 45 minuten geleden, Hermanusb zei: Marmelot.com Bedankt Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Pantoffel Geplaatst: 4 maart 2020 Delen Geplaatst: 4 maart 2020 Ik heb een Braun gekocht en daar ben ik helegaar niet tevreden over. Weinig kracht, slechte dichting en dus geen pretje om mee te werken. Verder weinig ervaring maar een Braun zou ik niet doen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 5 maart 2020 Delen Geplaatst: 5 maart 2020 Er is eigenlijk maar één echte goed merk om te vacumeren en dat is een Henkelman. De Foodsaver is een goedkoop alternatief maar niet voor professioneel gebruik. Ook met zakken en rollen heb je veel kwaliteitsverschil. De dikkere zakken werken het fijnst en die houden perfect het vacuüm vast. Tip is om na het vacumeren meerdere seals, zeker twee te branden/smelten. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cord Geplaatst: 5 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 5 maart 2020 ik ben er zeker niet aan toe om dat soort prijzen te betalen. Als de kwaliteit van goedkopere apparaten te wensen overlaat dan zal ik het gewoon niet doen. Als het alleen maar een kwestie zou zijn van bijvoorbeeld gemak of snelheid heb ik daar geen problemen mee. ik heb zelf nog een industrieel vacuumpompje in de werkplaats, ( wordt hoofdzakelijk gebruikt om freesmallen vast te houden), misschien zou dit een mogelijkheid kunnen zijn, alhoewel als ik kijk naar zakjes met een ventiel, ook aardig prijzig. En dan moet de zaak ook nog blijvend perfect geseald worden, of dat allemaal haalbaar is? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
gwoonEva Geplaatst: 5 maart 2020 Delen Geplaatst: 5 maart 2020 ik ben momenteel dingetjes aan het inpakken in ziplock zakjes, zout, suiker, medicijnen, et cetera. Ook vlees invriezen schijnt beter te zijn als het gevacumeerd is. verder weet ik het ook nog niet precies, ik begin net pas een andere mogelijkheid schijnt te zijn Mylar, maar dat is meen ik geschikt voor een veel langere houdbaarheidperiode. Sorry late reactie... corona drukte enzo Ik heb een inmaakketel gekocht die inmaakt onder druk. (Pressure canner) in europa niet te vinden dus uit usa laten komen. Door onder druk in te maken bereik je 121°C en is alle risico op bijv botulisme (de onzichtbare ziekmaker) verdwenen. Voordelen tov drogen/invriezen zijn voor ons dat alles reeds bereid is, koud te eten, en bijna alles is zo veilig te bewaren (ook vlees).Maar goed, oogst uit eigen tuin, dus een ander plan in basis 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cord Geplaatst: 5 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 5 maart 2020 dat ziet er nogal redelijk ingewikkeld uit maar het is wel iets zo te zien waar je gewoon de tijd voor moet nemen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
gwoonEva Geplaatst: 5 maart 2020 Delen Geplaatst: 5 maart 2020 dat ziet er nogal maar het is wel iets zo te zien waar je gewoon de tijd voor moet nemen. Het valt reuze mee hoor! Maar net als alle nieuwe dingen... is het even wennen! Zeker geen hogere wiskunde in ieder geval Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cord Geplaatst: 9 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 9 maart 2020 een update: ik heb de volgende vacuum machine gekocht: ROMMELSBACHER Vakuumierer VAC 485 ik ben benieuwd! : 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hermanusb Geplaatst: 9 maart 2020 Delen Geplaatst: 9 maart 2020 Op 5-3-2020 om 10:08, gwoonEva zei: Sorry late reactie... corona drukte enzo Ik heb een inmaakketel gekocht die inmaakt onder druk. (Pressure canner) in europa niet te vinden dus uit usa laten komen. Door onder druk in te maken bereik je 121°C en is alle risico op bijv botulisme (de onzichtbare ziekmaker) verdwenen. Voordelen tov drogen/invriezen zijn voor ons dat alles reeds bereid is, koud te eten, en bijna alles is zo veilig te bewaren (ook vlees). Maar goed, oogst uit eigen tuin, dus een ander plan in basis Ooohhhhhh jij hebt de mooiste. beter is er echt niet. de houdbaarheid is gigantisch mbv dat ding, niet goedkoop maar echt top. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hermanusb Geplaatst: 9 maart 2020 Delen Geplaatst: 9 maart 2020 De foodsaver is voor particulier gebruik meer dan uitstekend. wel doe ik ook altijd een extra sealtje aan elke kant. grootste voordeel van vacumeren is dat de houdbaarheid in de vriezer gewoon heel erg goed is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
gwoonEva Geplaatst: 9 maart 2020 Delen Geplaatst: 9 maart 2020 Ooohhhhhh jij hebt de mooiste. beter is er echt niet. de houdbaarheid is gigantisch mbv dat ding, niet goedkoop maar echt top. Zeker! Wij eten nu nog tomaatgroentensoep uit moestuinseizoen 2018! Smaak is exact hetzelfde als toen ie vers in de pan zat. Bijkomend voordeel is dat ie compleet is, en ik dus niks hoef toe te voegen!Nadeel; vlees krijgt n andere structuur... ik maakte bijv pastasaus in met geruld gehakt, dat werd n beetje korrelig (zoals uit pot ). Op zich geen ramp als je honger hebt! Maar ons “store what you eat, eat what you store” principe gaat er niet geheel mee op... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberian Geplaatst: 11 mei 2020 Delen Geplaatst: 11 mei 2020 Weet iemand of vacuüm sealer machines ook met mylar zakken te gebruiken zijn? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast OBL-Rien Geplaatst: 11 mei 2020 Delen Geplaatst: 11 mei 2020 1 uur terug, Cyberian zei: Weet iemand of vacuüm sealer machines ook met mylar zakken te gebruiken zijn? Ik wist het niet, en was ook nieuwsgierig. Een engels artikel hierover: https://www.vacuumsealerdigest.com/vacuum-sealing-mylar-bags-prolonged-preservation/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
mevr.Grijpstra Geplaatst: 11 mei 2020 Delen Geplaatst: 11 mei 2020 2 uur geleden, Cyberian zei: Weet iemand of vacuüm sealer machines ook met mylar zakken te gebruiken zijn? Volgens mij wel.Zowel voor vacumeren als voor sealen. Heb op een youtube-filmpje wel gezien dat mylar zakken met een strijkijzer werden geseald. Gewoon proberen....! groet,mevr.Grijpstra 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberian Geplaatst: 12 mei 2020 Delen Geplaatst: 12 mei 2020 Op 11-5-2020 om 12:11, OBL-Rien zei: Ik wist het niet, en was ook nieuwsgierig. Een engels artikel hierover: https://www.vacuumsealerdigest.com/vacuum-sealing-mylar-bags-prolonged-preservation/ Bedankt voor de nuttige info! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberian Geplaatst: 12 mei 2020 Delen Geplaatst: 12 mei 2020 Op 11-5-2020 om 12:42, mevr.Grijpstra zei: Volgens mij wel.Zowel voor vacumeren als voor sealen. Heb op een youtube-filmpje wel gezien dat mylar zakken met een strijkijzer werden geseald. Gewoon proberen....! groet,mevr.Grijpstra Ja, strijkijzer of haartang zijn de standaard methodes om te sealen maar ik wil ook zoveel mogelijk lucht uit de mylar zak hebben voordat ik deze seal. Ik heb iemand gezien die hier een klein stofzuigertje voor gebruikte maar ik vrees dat je daarmee ook het voedsel uit de zak opzuigt, lijkt me niet echt de bedoeling. :-) Gebruiken vacuum seal machines hitte als standaard methode om de plastic zakken te dichten na het vacumeren? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberian Geplaatst: 12 mei 2020 Delen Geplaatst: 12 mei 2020 Weet iemand in dit topic trouwens een Europese webshop met goede kwaliteit mylar zakken voor een voordelige prijs? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
mevr.Grijpstra Geplaatst: 12 mei 2020 Delen Geplaatst: 12 mei 2020 13 minuten geleden, Cyberian zei: Gebruiken vacuum seal machines hitte als standaard methode om de plastic zakken te dichten na het vacumeren? Ja,de zak wordt ahw dicht gesmolten , middels een soort gloeidraad. Deze moet soms na een tijdje vervangen worden.Gaat wel heel lang mee , hoor. Met mylar zakken heb ik geen ervaring, gebruik alleen plastic zakken ( gewoon diepvries-en vershoud zakken van de A.c.tion ) groet,mevr.Grijpstra 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hermanusb Geplaatst: 12 mei 2020 Delen Geplaatst: 12 mei 2020 Ik seal altijd 2 keer. ik heb aan de boven en de onderkant vd zak altijd een dubbele seal zitten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.