krachtwerk Geplaatst: 11 augustus 2015 Delen Geplaatst: 11 augustus 2015 Ik ben van plan om ascorbinezuur te gaan aanschaffen omdat dit de puurste vorm van vitamine c schijnt te zijn en meerdere toepassingen heeft, zoals de smaakverbetering van met chloor gedesinfecteerd water (dit las ik namelijk op dit mooie forum). De prijzen verschillen nogal online, en het goedkoopste wat ik tot nu toe vond is 16 - 17 euro voor 1 kg van het merk Jacob Hooy. Wat zijn jullie ervaringen met ascorbinezuur, waar kopen jullie het etc? Krachtwerk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 11 augustus 2015 Delen Geplaatst: 11 augustus 2015 @martin en @vheeswijk kom er maar in. Volgens mij zijn zij de aangewezen personen om je van meer info te voorzien in deze.... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
vheeswijk Geplaatst: 11 augustus 2015 Delen Geplaatst: 11 augustus 2015 Ik ben van plan om ascorbinezuur te gaan aanschaffen omdat dit de puurste vorm van vitamine c schijnt te zijn en meerdere toepassingen heeft, zoals de smaakverbetering van met chloor gedesinfecteerd water (dit las ik namelijk op dit mooie forum). De prijzen verschillen nogal online, en het goedkoopste wat ik tot nu toe vond is 16 - 17 euro voor 1 kg van het merk Jacob Hooy. Wat zijn jullie ervaringen met ascorbinezuur, waar kopen jullie het etc? Krachtwerk De genoemde prijs voor 1 kg is heel redelijk. Oneindig lang houdbaar in goed gesloten pot. Als het vochtig wordt (bv. in een papieren zakje) kan het gaan schimmelen, goed zichtbaar: zwarte kleur van mycelium. Hierdoor is bij mij een grote portie ascorbinezuur (Vit C) helaas verloren gegaan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
lewieke Geplaatst: 11 augustus 2015 Delen Geplaatst: 11 augustus 2015 Ik gebruik het als anti-oxidant bij het bakken van brood. Hierdoor is het brood luchtiger én we verbruiken het. Daarnaast voeg ik het toe aan vers geperst appelsap om verkleuring tegen te gaan. Ik betaal 14.50€/kg. Een kg is een gigantische hoeveelheid. http://www.bmswijndepot.com/nl/Catalogus/Details/71/ascorbinezuur-vit-c-1kg?subid=0 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
jobs Geplaatst: 11 augustus 2015 Delen Geplaatst: 11 augustus 2015 Zoek op E300 op dit forum... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast anoniem Geplaatst: 11 augustus 2015 Delen Geplaatst: 11 augustus 2015 Ik ben van plan om ascorbinezuur te gaan aanschaffen omdat dit de puurste vorm van vitamine c schijnt te zijn en meerdere toepassingen heeft, zoals de smaakverbetering van met chloor gedesinfecteerd water (dit las ik namelijk op dit mooie forum). De prijzen verschillen nogal online, en het goedkoopste wat ik tot nu toe vond is 16 - 17 euro voor 1 kg van het merk Jacob Hooy. Wat zijn jullie ervaringen met ascorbinezuur, waar kopen jullie het etc? Krachtwerk Natural spices in Google typen ( sorry voor missing link) Deze zaak was toen ik het aanschafte de meest interesante partij Edit Link https://www.naturalspices.eu/ascorbine-zuur-e300.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
krachtwerk Geplaatst: 11 augustus 2015 Auteur Delen Geplaatst: 11 augustus 2015 Natural spices in Google typen ( sorry voor missing link) Deze zaak was toen ik het aanschafte de meest interesante partij Edit Link https://www.naturalspices.eu/ascorbine-zuur-e300.html Dat is €14,51 inclusief BTW voor 800 gram, omgerekend naar 1000 gram kom ik dan op €18,13 en dan komen er nog verzendkosten bij van €4,95, Dan is het totaal € 23,08. Jacob Hooy heb ik gevonden voor €21,80 voor 1 kg inclusief verzenden Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast anoniem Geplaatst: 11 augustus 2015 Delen Geplaatst: 11 augustus 2015 Ja, het is een stuk duurder geworden zie ik Ik had toen nog veel andere zaken besteld ( oa druivensuiker ) Je mag er van uitgaan dat je prijs concurrerend is Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
All D. Survivalist Geplaatst: 12 augustus 2015 Delen Geplaatst: 12 augustus 2015 Oneindig lang houdbaar in goed gesloten pot. Ook als droog poeder is het niet echt oneindig houdbaar maar toch wel een aantal jaar. Vocht en zuurstof kunnen waarschijnlijk de afbraak bevorderen dus zoals vheeswijk reeds aanraadde, bewaar het in een goed gesloten, droge verpakking. Vermijd zeker contact met metalen zoals ijzer en koper want deze katalyseren de afbraak van vitamine C. http://www.chem.agilent.com/Library/applications/5990-8162EN.pdf http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18967499 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18967500 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18967501 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.