Mrsjones Geplaatst: 22 augustus 2014 Delen Geplaatst: 22 augustus 2014 My kalf is dood en hang nu in vier dellen in de koel ruimte.ik heb gister mijn 2 koe en de dame kalf op een km gebracht.als je kind word geslacht hoef je er niet bij als mama koe. Vanochtend om vier uur Ben ik begonnen de vloer van mijn slachtplaats te boenen, heet water en chloor.om 5 uur was de slager er met zijn hulp.ik brachte de kalf aan een touw,en het slachte zelf was heel snel voorbij,binnen een paar seconde zwakte hij door de knie ,er pompte nog bloed voor ong 1 1/2 minute,maar hij was al uit lang daarvoor. Toen hebben wij hem opgehang, gelijk darmen en ingewand eruit.schoon spoelen ,met heel veel heet water, met een borstel de binnen kant geboen.longen ging gelijk na de honden, hart en lever en nieren schoon gemaakt en gelijk gekoel. De darmen met heel veel heet water gewassen,echt 8 keer achter elkaar.de darmen laten drogen en toen ook in de koeling. Met een electrish zaag, het best aan vier stuken gesneden,dat hang nu in de koeling voor een paar Dagen om het vlees een beetje op smak te laten komen. Nu is de kop met de potten in een flinke pan op het vuur, ik maak een soort pate in gelei ervan. De boel op nieuw flink gewassen met heet water en chloor. Volgende week ,kom de slager terug om verder te gaan. Mijn kinderen waren weg, ik vond niet nodig om Hun erbij te hebben.het was een lieve kalf maar ik kan geen stier gebruiken en wij hebben vlees nodig.het was niet heel anders dan een geit en door het format ergens nog makkelijker om de boel eruit te halen. Het mest werk vandag was alles steeds alles schoon makken en de enorme hoevelheid heet water die wij moesten koken.er Kwam ook heel veel vliegen op af. De kalf was 340 kilo, bijna 9 manden en nooit bij gevoer, mijn runderen eten gras,bladeren ,ed.ik verandeerd ze vaak van plaats, ik heb niet echt weiland,ze eten uit het Bos en langs de paden.ze zijn soms aan een touw en ik gebruik draagbaar schikdraad omheening. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 22 augustus 2014 Delen Geplaatst: 22 augustus 2014 Eerste deel is achter de rug . Blijf het ook bij jullie een week hangen om te besterven ? Of doen jullie dat anders ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
luna1988 Geplaatst: 22 augustus 2014 Delen Geplaatst: 22 augustus 2014 Wie weet tegenwoordig nog waar zijn vlees vandaan komt! Dit zal.veel.beter smaken dan het supermarkt vlees. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Jan c Geplaatst: 22 augustus 2014 Delen Geplaatst: 22 augustus 2014 Darmen wassen , de job van je leven Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 22 augustus 2014 Auteur Delen Geplaatst: 22 augustus 2014 Darmen wassen , de job van je leven  Beter dan op gesloten in een kantor. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 22 augustus 2014 Auteur Delen Geplaatst: 22 augustus 2014 Eerste deel is achter de rug . Blijf het ook bij jullie een week hangen om te besterven ? Of doen jullie dat anders ? Â Yep, het hang om te bestreven, wij hebben ook de huid en vet laag er af. De vet ga in zeep.de huid probier ik te drogen. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 22 augustus 2014 Delen Geplaatst: 22 augustus 2014 Vroeger toen we runderen slachten werd de huid verkocht . Te veel werk om dat te looien . Ha en naast de darmen schoonmaken is de tanden poetsen ook een leuke job . De kop werd bij ons middendoor gehakt hersenen er uit. Dan in een grote pan op het vuur om bouillon te trekken . Die werd dan weer geweckt en hadden we lang lekkere soep . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 23 augustus 2014 Auteur Delen Geplaatst: 23 augustus 2014 Ik ga Niet looien,inderdaad te ingewikld ,maar beetje drogen en in lapjes snijden voor de honden. Ook hier gaan de hersenen eruit,vanavond gepaneerd gebakken en lekker opgegeet,morgen niertjes in Porto saus. De rest van de kop word een pate de museau, ken jij dat.de kinderen zijn wel triest. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vladimir Geplaatst: 23 augustus 2014 Delen Geplaatst: 23 augustus 2014 Gepanneerde koeiehersens zijn verbazingwekkend lekker Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.