Ga naar inhoud

NightOwl

Lid niveau 2
 • Items

  276
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door NightOwl

 1. De Nederlandse overheid heeft een gratis app uitgebracht die een melding stuurt als in de buurt een ernstig incident plaatsvindt. Ook is op een kaart te zien waar noodsituaties plaatsvinden. Lees verder: https://www.google.com/amp/s/www.nu.nl/tech/6035030/rijksoverheid-brengt-officiele-nl-alert-app-uit-voor-ios-en-android.amp
 2. Bedankt voor de info. De mijne maar snel omruilen dan maar.
 3. Ziet er goed uit man, en dat voor 1 euro! Ligt er niet nog eentje toevallig in maat L voor weinig? Ps: bedankt voor de link!!
 4. Leatherman komt met iets nieuws Signal SURVIVAL / Bushcraft Multi-Tool: [video=youtube;-o9d2O-1Gqs] Mooi dingetje
 5. Albanie opent bunker voor publiek Pff 700.000 f#cking bunkers!! En hoeveel/weinig hebben/hadden wij er
 6. Sinds deze week de cv-kachel aan zo rond 17:30 uur tot +/- 21:00 op 19 graden. Alleen de twee kachels in de woonkamer staan vol open en in de keuken voor de helft. In de douche staat die alleen aan als het kouder word dan 10 graden als er hem gebruiken. Verder geeft de led tv en de computer in de avond uren genoeg warmte af om het de rest van de avond confortabel te houden. En in de slaap kamer gaat hij alleen aan als het vriest. Ook daar geeft een plasma tv voor hey slapen gaan nog de nodige warmte af.
 7. @pettas ik weet niet of je een huur of een koophuis hebt. Wellicht is (met een verreniging van eigennaren) een Verti-Scape systeem (http://www.escape-chute-systems.com/) een oplossing voor jullie.
 8. @pettas zou je de link naar de gevonden ladder en prijs willen delen?
 9. Ik had hem al eens gezien. Maar volgens mij ga je er stuiterend de weg mee over door die twee uiteinden van de band? iemand al ervaring hiermee??
 10. @Communicator super weer een podcast!!
 11. Ik heb een grote witte zakdoek in mijn bob die tevens dienst kan doen als vlag.
 12. Hoe lang is wc papier trouwens houdbaar? Moeten we rekening houden met de vochtigheidsgraad van de opslag ruimte? Moeten we ook het wc papier rouleren? Enz, ......
 13. Oepssss, volgens mij heb ik zojuist iets fout gedaan geloof ik mijn excusses!
 14. Ik kwam wat aardige filmpjes tegen op Youtube en dacht leuk om te delen Als de bom barst (RVD) https://www.youtube.com/watch?v=EEMnlfJP5_o Protect & Survive - 1970's UK Public infommercials On Nuclear War Preparation Van Rossem Vertelt: Bang voor de Bom Atoombunker in Delfzijl voor één keer geopend https://www.youtube.com/watch?v=TqR8GBbxTlk
 15. Ik volg hem al lang en hij maakt goede video's met vaak ook informative pdfjes, Enig minpuntje is dat het wel een heel erge pietje precies is.
 16. Ik heb er ook 2 gekocht bij de Action en 1 was er lek, iets met ee dop Deze kunnen we dus beter laten liggen
 17. Kwam ik tijdens het surfen op het web tegen. En ik dacht leuk ff plaatsen. Most survival packs include plenty of stuff to help you ride out the worst of times — except for transportation. Fortunately, the Motoped Survival Bike has you covered. Powered by a 4-stoke engine, the bike gets excellent gas milage, and uses downhill mountain bike parts mounted to a custom frame and swing arm for rugged reliability. As for the survival part? Well, it also comes outfitted with a crossbow, one-gallon gas pack, a survival shovel, a tomahawk, a harpoon, a fixed blade saw, a lighting system, carabiners and climbing rope, a flashlight, a multifunction knife/light, two multi-tools, a neck knife, and a bike mount for that most versatile of tools, your smartphone. Buy Now!
 18. Afgelopen week de trotse eigenaar geworden van een 120 liter rugzak, m90 slaapzak met cortex en pouncho van het Nederlands leger. Wat kan er een hoop in zeg, maar wat wordt die dan zwaar pfff. En watveen strijd om hem op een acceptabel gewicht te krijgen. maar wel leuk om zo met preppen bezig te zijn
 19. Het zal wel te duur zijn en of je er een vergunning of toestemming van de eigenaar voor krijgt weet ik niet. Maar de glasvezel provider Regfiber gebruikt de techniek van borstelen. Zo hoef je niet te boren. Klein geultje aan de ene kant en de andere kant van mijn tuin en woppa! Succes!!
 20. Nederland is niet goed voorbereid op een grote stroomstoring. De plannen van de overheid voor de aanpak van een landelijke uitval van het elektriciteitsnet zijn niet realistisch. Dat zegt Ira Helsloot, hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Delen van de plannen die er liggen zouden achterhaald zijn en een gevoel van schijnveiligheid creëren. Zo wordt er in gesproken over inzet van geluidswagens, terwijl Nederland die niet heeft, zegt Helsloot. Maandag werd weer eens duidelijk wat de gevolgen van een grote stroomstoring kunnen zijn. Door een brand in een transformatorhuisje kwamen in het noordoosten van Friesland 9.500 huishoudens urenlang zonder stroom te zitten. Omdat ook een pompstation van het waterbedrijf geen stroom meer kreeg, kwam er op sommige plaatsen bovendien weinig of geen water meer uit de kraan. Volgens Helsloot ontbreken bij pompstations generatoren die ingezet kunnen worden bij stroomstoringen. Maar ook bij gemalen van waterschappen zouden er niet altijd generatoren aanwezig zijn. Om 14.05 u in RadioEenVandaag een gesprek met Helsloot. Ook een verslag vanuit het gebied van de stroomstoring in Friesland over de gevolgen ervan. Bron: EenVandaag http://www.eenvandaag.nl/binnenland/48485/_nederland_onvoorbereid_op_grote_stroomstoring_ op de website tref je tevens het audiofragment aan. Dit bericht ter info
 21. Dit lijkt opzich weinig met preppen te maken te hebben tot dat je in de bijstand komt of er juist inzit. Maar goed. Hoe streng je welke regel dan ook maakt er zullen jammer genoeg altijd mensen zijn die van de nieuwe regels alsnog misbruik maken. Je moet je alleen afvragen of je met al die nog strengere regels die je kunt verzinnen niet al die mensen die zich wel aan alle regels (willen) houden het leven zo wel heel moeilijk zo niet bijna onmogelijk maakt! Pas op voor mevrouw Klijnsma want ze is een wolf in schaapskleren!!
 22. FincaInSpanje thnx voor de tip, was al opzoek naar zo iets.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...