Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Maurits

Lid
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Maurits

 1. Maurits

  Duiken

  Een duik uitrusting zal ik nooit aanraden als een hoge prioriteit voor een prepper. Maar zoals met veel spullen kan je ook deze voor meerdere doeleinden gebruiken. Bij dijkdoorbraak en ik moet het water in dan liever met pak dan zonder. Je hebt dan meteen een perfect zwemvest aan. Maar ik ben het met je eens dat je juist moet vermijden om het water in te gaan in zo'n situatie. Een duikje in Zeeland is bij mij geen 30 minuten. Zit vaak 90 minuten of langer onderwater. Duiken geeft ook weer extra mogelijkheden voor voedsel vergaren. Een rivier oversteken is geen obstakel meer met een duikpak aan. Een duikfles openzetten zorgt voor ijsvorming. Altijd handig als je ijsklontjes in je whisky wilt, haha
 2. Maurits

  Duiken

  In geval van dijkdoorbraak ben ik toch heel erg blij dat ik een dubbel 7mm neoprene pak heb liggen. Ik heb ook 2 goede duiklampen, een kompas en een duikmes. Met mijn duikflessen kan ik ook weer mijn PCP luchtbuksen Doodsoorzaak nummer 1 bij duikers is paniek. Een goede duiker plant vooruit en is voorbereid op eventuele verrassingen. De Oosterschelde is een prachtige plek om te duiken. Het zicht varieert van 10cm tot 10 meter. Duiken is vooral erg rustgevend. Lekker zweven door het water en genieten van al het leven in die andere wereld.
 3. We zijn inderdaad verslaafd aan angst. Wat te doen wanneer WW III uitbreekt? Gewoon doorgaan met wat je nu ook doet. Als de Russen binnenvallen willen ze ook eten en drinken. Ze gaan niet willekeurig steden plat bombaderen of burgers neerknallen. Een bezettingsleger heeft altijd de steun van de bevolking nodig. Gaan ze NL wel platgooien met atoombommen dan zou ik nu des te meer gaan genieten want dat overleef je niet.
 4. Je hebt gelijk. Was niet bedoelt als persoonlijke aanval en zeker niet als beledigend.
 5. Tja, ik geloof niet zo in een elite groepje dat de wereld aanstuurt. (Zo beter AWOL?) Mensen dom houden gebeurd niet van boven af. Daar zorgen ze zelf wel voor. We willen geen asielzoekers meer en de grenzen moeten dicht. En dan weer gaan klagen dat de vrijheid in het nauw komt. Propaganda is helemaal hilarisch. Hoe kan een overheid de vrije media beheersen? Hoe kan de overheid de berichtgeving op twitter, fora's, etc controleren en aansturen? Alleen in Noord Korea zou dat nog kunnen lukken. Dat je leven is uitgestippeld komt eerder door de algemene sociale normen opgelegd door de massa. Volgens mij houdt niemand je tegen als je de samenleving de rug toekeerd en met een backpack de wereld gaat rondtrekken. Maar de facebook massa zal je maar raar vinden.
 6. Vrijwel alle complotten gaan er vanuit dat er een slim plan bestaat. Gezien de schaarste aan slimme mensen sluit uit dat er complotten bestaan.
 7. Jij gaat er dus vanuit dat er slimme mensen aan de top zitten? En als die er zijn dan zeg je dus dat ze een plan/beleid hebben? En dat ze dan ook nog eens samenwerken? Hahaha, Was het maar waar. Was er maar een groep die de mensheid effectief kon aansturen. De waarheid is dat juist de domme massa/het plebs bepaald wat er gebeurd. En de industrie probeerd er een slaatje uit te slaan. De massa wil goedkoop vreten dus de industrie zoekt manieren om deze wens te vervullen De massa wil "veiligheid" dus gaan overheden op oorlogspad en de industrie speelt hier op in. De massa wil meer rendement op hun spaargeld dus banken gaan speculeren om aan deze wens te voldoen. De massa wil entertainment wat er voor zorgt dat de zwakkeren vervallen tot producten in de prostitutie en verslaafd raken aan de drugs. Slimme mensen zijn zeldzaam. Het is juist de domme massa waar we bang voor moeten zijn.
 8. Napalm klinkt gelijk weer zo gevaarlijk maar het is inderdaad wat ik bedoel. Preppen met kennis kost veel minder dan preppen met gadgets. Truukje met blikje zand en benzine is al erg oud. Google maar eens op Benghazi burner Pak een blik/ijzeren beker/whatever vul die met zand en giet daar benzine over heen. Steek dat aan en je hebt een mooi vuurtje om iets op te koken. Zand en benzine heb ik niet in mijn BOB maar een blik wel. Ik heb ook 3 meter accu slang in mijn BoB zitten. Daar kan ik heel makkelijk benzine mee aftappen en zand kan je overal vinden.
 9. Ik heb een firesteel aan mijn mes zitten. Het heeft niet veel zin om te pogen vuur te maken als je geen mes bij je hebt om tondel te schrapen. Je hebt meestal ook een mes nodig om brandbaar materiaal te verzamelen. Schraap een paar keer met je mes over je spijkerbroek en je hebt genoeg pluis om als tondel te gebruiken. Een stukje van je onderbroek of Tshirt zo klein mogelijk scheuren en je hebt je tondel. Heb je wat meer tijd om spullen te verzamelen voordat je de bossen in vlucht, ga dan niet moeilijk doen en neem een aansteker en aanmaakblokjes mee. Een blik gevuld met zand en benzine is een perfect alternatief voor een kampvuur. Spullen verzamelen is leuk. Kennis en ervaring opdoen is veel belangrijker. Ik heb erg vaak de openhaard aangestoken met zelf gemaakte tondel en een firesteel om te oefenen. Naast de openhaard staat een fles brandgel. Die gaat als eerste in mijn tas wanneer ik moet vluchten. P.s. Brandgel kan je ook heel makkelijk zelf maken door piepschuim op te lossen in benzine.
 10. Ik heb een tijdlang een veldfles van kurk gehad. (Ooit eens gekocht in Portugal) Doordat er een hele kleine hoeveelheid water verdampt (door het kurk heen) bleef het water in de veldfles erg koel. Heb in Malaga rond gelopen met 45 graden in de schaduw en het water in de veldfles bleef koel ondanks dat de zon er vol opscheen. Het kurk was ongeveer een halve cm dik en verbazend sterk. Heb er zeker 10 jaar plezier van gehad.
 11. Ik heb zelf enorm veel van die kant en klare onderlijntjes met haakje gekocht. De haakjes in alle verschillende maten. Als ik zou gaan vissen voor survival doeleinden dan pak ik een stuk paracord en bind daar een hoop van die onderlijntjes aan. Deze laat ik dan een paar uur in het water hangen en hoop er dan een hoop vis uit te halen.
 12. Er zijn (IMO) teveel mogelijke SHTF scenario's om één goede BOL voor te bereiden. Mijn BOL is daarom een hele grote trolley met een overdaad aan spullen achter in mijn auto. Bovenin zit een rugzak met: - Aanmaakblokjes - All weather aansteker - LifeStraw Go - Tarp - 30m paracord met firestarter - Fixed blade mes - Assorti langhoudbaar voedsel met veel calorieën die koud gegeten kunnen worden. - Basis EHBO setje Indien veel haast is het rugzakje voldoende om het een week uit te houden. Als ik 10 minuten de tijd heb kan ik de rugzak aanvullen met meer spullen uit mijn trolley. Wat ik zelf heb maar niet veel tegenkom op andermans lijstjes: - secondenlijm (Ideaal om snel een snijwond dicht te krijgen) - Biologische bescherming (mondkap, nitriel handschoentjes, wegwerp overall, antibacteriële handgel, etc) - Topografische kaart (heb zelf schaal 1:25000 van gebied 50km omtrek van huis) - Caffeine pillen (Wanneer je even echt niet in slaap mag vallen) - Draadtang (tegen prikkeldraad of ander hekwerk) - E-reader (Vol met PDFjes met nuttige adressen, survival tips, medisch handboeken, recepten. Licht in gewicht en weinig stroom verbruik) - Potje multi vitaminen, pijnstillers en diarree remmers. P.s. Op het lijstje nuttige adressen staan ook alle voedselverwerkende bedrijven in de buurt. Laat iedereen maar de supermarkten leeg roven. Ik zoek wel een rustig industrie terrein op waar ik rustig kan rondlopen door de magazijnen van een koekjes fabriek, vliegtuigmaaltijden producent, worst draaierij, etc
 13. INCH speelt bij mij niet zo. Ik woon 5 meter boven NAP en ver buiten de stad. In het ergste geval heb ik mijn BOL op 5 uur loop afstand. Bij de meeste SHTF scenario's heb ik echt wel die 5-10 minuten om de rugzak te vullen met de benodigde dingen. Bovendien bij het noodgeval dat ik snel moet vluchten blijf ik liever in mijn 4x4 pick up truck zitten. Ik heb me de vaardigheden aangeleerd om zelfs in een nat bos een vuur en onderdak te maken. Een zakmes en aansteker heb ik altijd op zak. Een tas met spulletjes is altijd handig maar de vaardigheden om ze ook te kunnen gebruiken is belangrijker.
 14. Ik zelf heb het heel anders aangepakt. Omdat ik niet weet wat er kan gebeuren heb ik een overdosis aan spullen in mijn auto. Al deze spullen zitten waterdicht verpakt in een grote weekend tas met wieltjes eronder. In deze weekend tas zit ook een lege rugzak. Het idee is om in een noodgeval snel een veilig plekje op te zoeken en alle onnodige zooi achter te laten. Bij uitbraak van een dodelijke ziekte neem ik bijvoorbeeld mijn mondmaskers en wegwerp overalletjes mee. In geval van een overstroming is dit onnodig en zal ik eerder de lichtfakkels en droge kleding meenemen.
 15. Ik denk dat die stoere sterken mannen druk bezig zijn om het land te bewerken. Voedsel maken kost heel veel tijd en energie. In praktijk houdt je niet veel tijd over om op rooftocht te gaan. In de Middeleeuwen zag je dat ook. Pas wanneer een dorp groot genoeg is voor specialisaties gaat men dit soort dingen doen.
 16. Tijdens WW II was er nog een samenleving en geen noodzaak tot het zieden van zout. Je had toen brandstof nodig voor verwarming en koken. Zieden van zout doe je pas wanneer er geen samenleving meer is en je compleet zelf voorzienend moet zijn. Als wij in Nederland een situatie krijgen zoals in Syrië dan zit ik waarschijnlijk ook op een bootje richting Engeland ipv me bezig te houden met zout zieden.
 17. En hoelang kunnen ze blijven plunderen? Na een week weten de overlevers zulke groepen wel te ontwijken. Na een maand zijn de meeste voedsel voorraden (supermarkten, etc) op of verstopt. Een grote plundergroep kan zich dan niet meer onderhouden en valt uit elkaar.
 18. Scenario 1: SHTF maar de bevolking blijft leven. Dat betekend de regering/leger ook blijft leven en geen ruimte overlaat voor milities. Scenario 2: SHTF en een groot deel van de bevolking is dood. Dan krijg je 3 maandjes chaos en vervolgens is iedereen te druk met overleven en worden er automatisch leef communities gevormd. Die eerste 3 maanden zijn te kort om grote georganiseerde militia's op te zetten. Je zal hoogstens wat groepjes tuig tegenkomen waar tegen je prima kan verdedigen. Militia's zijn geromantiseerde denkbeelden die in praktijk niet snel zullen voorkomen. Het werkelijke leven en Hollywood liggen erg ver uit een. De praktijk? Duik de geschiedenis is in. Je krijgt kleine leef gemeenschappen die vooral bezig zijn met overleven. Zorgen dat je genoeg voedsel hebt voor de winter is een zeer omvattende bezigheid. Alle militia's zijn bij het vallen van de eerste sneeuwvlokjes al lang uitgestorven. Vechten is een luxe die alleen maar kan zodra overleven niet de grootste tijd meer inneemt. Dan ben je al weer een generatie verder.
 19. Ja en nee. Je hebt inderdaad veel zout nodig maar erg veel kan je recyclen. Voor het maken van zuurkool heb je niet veel nodig. Voor het pekelen van vlees weer wel. Wanneer je na het pekelen het zout goed heet maakt zijn alle bacterien dood en kan je het opnieuw gebruiken. Pekelwater hoef je maar 15 minuten te koken om het te kunnen hergebruiken. Je hoeft maar 30 liter zeewater te verdampen om een kilo zout te winnen. Neem een hele brede pan en vul die met zeewater. Daaronder brand je een vuur die lang en langzaam brand. (Gebruik dus hardhout of turf) Vul de pan regelmatig bij en houdt het rond de 70 graden. Het vuil komt aan de oppervlakte en kan je weg scheppen. (Je kan ook ossenbloed toevoegen waar het vuil zich aan zal binden) Hoe langer je het laat koken des te fijner worden de zout kristallen. 2-3 dagen moet wel voldoende zijn. Laat het op het laatst nog een halve dag op 100 graden doorkoken voor een fijn korrelig resultaat. Wanneer het meeste vocht is verdampt kan je het zout er uit scheppen en laten drogen op een zolder ofzo. (leg het natte zout op een schuine plank zodat het vocht omlaag kan trekken.) Het vocht wat overblijft in de pan zit tjokvol met jodium en magnesium. In een SHTF situatie is beschikbaarheid over jodium best wel nuttig. Het zieden van zout is wel wat werk maar dat geldt voor de meeste zaken. Ik weet niet of je wel eens een varken hebt geslacht? Het verwerken van één varken ben je dagen mee bezig. Als prepper heb ik het belangrijkere nitriet in huis. Zout is makkelijker te winnen dan nitriet. En nitriet is essentieel bij het pekelen van vlees en het maken van worsten. Botulisme is een groot gevaar. In Nederland is nitriet alleen verkrijgbaar in een 0,6% oplossing. (Pekelzout) Via Ebay kan je aan Instacure #1 komen waarvan het percentage nitriet 6,25% is. Met een paar kilo hiervan kan je een leven lang veilig pekelen. (3 gram Instacure #1 + 30 gram zout per kilo vlees is meer dan voldoende)
 20. In Nederland ben je binnen 5 minuten wel bij iemand binnen. Ben je ergens in de middle of nowhere dan mag ik hopen dat je een beetje voorbereid was en tondel hebt meegenomen of iets anders brandbaars. Heb je dat niet dan had je ook niet in de buurt van water moeten komen. Extreme scenario's zijn altijd wel te bedenken. Slimmer is om uit extreme situaties te blijven of tenminste zorgen dat je wat basis spul bij je hebt voordat je in een extreme situatie beland. Als ik ga hiken dan heb ik altijd een waterdicht blikje met lucifers en tondel bij me. Meestal ook een paar aanmaakblokjes.
 21. Elk product kent zijn seizoen. In de zomer kan je je bezig houden met zout winning. Neem een grote vlakke bak en blijf die vol gooien met zeewater. Na een zomer van verdampen houdt je wel een mooi batch over. Als je niet in de buurt van de zee woont zorg dan dat je weet waar de gemeentes hun strooizout bewaren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...