Ga naar inhoud

Maurits

Lid
 • Aantal items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Maurits's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

38

Community reputatie

 1. Maurits

  Duiken

  Een duik uitrusting zal ik nooit aanraden als een hoge prioriteit voor een prepper. Maar zoals met veel spullen kan je ook deze voor meerdere doeleinden gebruiken. Bij dijkdoorbraak en ik moet het water in dan liever met pak dan zonder. Je hebt dan meteen een perfect zwemvest aan. Maar ik ben het met je eens dat je juist moet vermijden om het water in te gaan in zo'n situatie. Een duikje in Zeeland is bij mij geen 30 minuten. Zit vaak 90 minuten of langer onderwater. Duiken geeft ook weer extra mogelijkheden voor voedsel vergaren. Een rivier oversteken is geen obstakel meer met een duikpak aan. Een duikfles openzetten zorgt voor ijsvorming. Altijd handig als je ijsklontjes in je whisky wilt, haha
 2. Maurits

  Duiken

  In geval van dijkdoorbraak ben ik toch heel erg blij dat ik een dubbel 7mm neoprene pak heb liggen. Ik heb ook 2 goede duiklampen, een kompas en een duikmes. Met mijn duikflessen kan ik ook weer mijn PCP luchtbuksen Doodsoorzaak nummer 1 bij duikers is paniek. Een goede duiker plant vooruit en is voorbereid op eventuele verrassingen. De Oosterschelde is een prachtige plek om te duiken. Het zicht varieert van 10cm tot 10 meter. Duiken is vooral erg rustgevend. Lekker zweven door het water en genieten van al het leven in die andere wereld.
 3. We zijn inderdaad verslaafd aan angst. Wat te doen wanneer WW III uitbreekt? Gewoon doorgaan met wat je nu ook doet. Als de Russen binnenvallen willen ze ook eten en drinken. Ze gaan niet willekeurig steden plat bombaderen of burgers neerknallen. Een bezettingsleger heeft altijd de steun van de bevolking nodig. Gaan ze NL wel platgooien met atoombommen dan zou ik nu des te meer gaan genieten want dat overleef je niet.
 4. Je hebt gelijk. Was niet bedoelt als persoonlijke aanval en zeker niet als beledigend.
 5. Tja, ik geloof niet zo in een elite groepje dat de wereld aanstuurt. (Zo beter AWOL?) Mensen dom houden gebeurd niet van boven af. Daar zorgen ze zelf wel voor. We willen geen asielzoekers meer en de grenzen moeten dicht. En dan weer gaan klagen dat de vrijheid in het nauw komt. Propaganda is helemaal hilarisch. Hoe kan een overheid de vrije media beheersen? Hoe kan de overheid de berichtgeving op twitter, fora's, etc controleren en aansturen? Alleen in Noord Korea zou dat nog kunnen lukken. Dat je leven is uitgestippeld komt eerder door de algemene sociale normen opgelegd door de massa. Volgens mij houdt niemand je tegen als je de samenleving de rug toekeerd en met een backpack de wereld gaat rondtrekken. Maar de facebook massa zal je maar raar vinden.
 6. Vrijwel alle complotten gaan er vanuit dat er een slim plan bestaat. Gezien de schaarste aan slimme mensen sluit uit dat er complotten bestaan.
 7. Jij gaat er dus vanuit dat er slimme mensen aan de top zitten? En als die er zijn dan zeg je dus dat ze een plan/beleid hebben? En dat ze dan ook nog eens samenwerken? Hahaha, Was het maar waar. Was er maar een groep die de mensheid effectief kon aansturen. De waarheid is dat juist de domme massa/het plebs bepaald wat er gebeurd. En de industrie probeerd er een slaatje uit te slaan. De massa wil goedkoop vreten dus de industrie zoekt manieren om deze wens te vervullen De massa wil "veiligheid" dus gaan overheden op oorlogspad en de industrie speelt hier op in. De massa wil meer rendement op hun spaargeld dus banken gaan speculeren om aan deze wens te voldoen. De massa wil entertainment wat er voor zorgt dat de zwakkeren vervallen tot producten in de prostitutie en verslaafd raken aan de drugs. Slimme mensen zijn zeldzaam. Het is juist de domme massa waar we bang voor moeten zijn.
 8. Napalm klinkt gelijk weer zo gevaarlijk maar het is inderdaad wat ik bedoel. Preppen met kennis kost veel minder dan preppen met gadgets. Truukje met blikje zand en benzine is al erg oud. Google maar eens op Benghazi burner Pak een blik/ijzeren beker/whatever vul die met zand en giet daar benzine over heen. Steek dat aan en je hebt een mooi vuurtje om iets op te koken. Zand en benzine heb ik niet in mijn BOB maar een blik wel. Ik heb ook 3 meter accu slang in mijn BoB zitten. Daar kan ik heel makkelijk benzine mee aftappen en zand kan je overal vinden.
 9. Ik heb een firesteel aan mijn mes zitten. Het heeft niet veel zin om te pogen vuur te maken als je geen mes bij je hebt om tondel te schrapen. Je hebt meestal ook een mes nodig om brandbaar materiaal te verzamelen. Schraap een paar keer met je mes over je spijkerbroek en je hebt genoeg pluis om als tondel te gebruiken. Een stukje van je onderbroek of Tshirt zo klein mogelijk scheuren en je hebt je tondel. Heb je wat meer tijd om spullen te verzamelen voordat je de bossen in vlucht, ga dan niet moeilijk doen en neem een aansteker en aanmaakblokjes mee. Een blik gevuld met zand en benzine is een perfect alternatief voor een kampvuur. Spullen verzamelen is leuk. Kennis en ervaring opdoen is veel belangrijker. Ik heb erg vaak de openhaard aangestoken met zelf gemaakte tondel en een firesteel om te oefenen. Naast de openhaard staat een fles brandgel. Die gaat als eerste in mijn tas wanneer ik moet vluchten. P.s. Brandgel kan je ook heel makkelijk zelf maken door piepschuim op te lossen in benzine.
 10. Ik heb een tijdlang een veldfles van kurk gehad. (Ooit eens gekocht in Portugal) Doordat er een hele kleine hoeveelheid water verdampt (door het kurk heen) bleef het water in de veldfles erg koel. Heb in Malaga rond gelopen met 45 graden in de schaduw en het water in de veldfles bleef koel ondanks dat de zon er vol opscheen. Het kurk was ongeveer een halve cm dik en verbazend sterk. Heb er zeker 10 jaar plezier van gehad.
 11. Ik heb zelf enorm veel van die kant en klare onderlijntjes met haakje gekocht. De haakjes in alle verschillende maten. Als ik zou gaan vissen voor survival doeleinden dan pak ik een stuk paracord en bind daar een hoop van die onderlijntjes aan. Deze laat ik dan een paar uur in het water hangen en hoop er dan een hoop vis uit te halen.
 12. Er zijn (IMO) teveel mogelijke SHTF scenario's om één goede BOL voor te bereiden. Mijn BOL is daarom een hele grote trolley met een overdaad aan spullen achter in mijn auto. Bovenin zit een rugzak met: - Aanmaakblokjes - All weather aansteker - LifeStraw Go - Tarp - 30m paracord met firestarter - Fixed blade mes - Assorti langhoudbaar voedsel met veel calorieën die koud gegeten kunnen worden. - Basis EHBO setje Indien veel haast is het rugzakje voldoende om het een week uit te houden. Als ik 10 minuten de tijd heb kan ik de rugzak aanvullen met meer spullen uit mijn trolley. Wat ik zelf heb maar niet veel tegenkom op andermans lijstjes: - secondenlijm (Ideaal om snel een snijwond dicht te krijgen) - Biologische bescherming (mondkap, nitriel handschoentjes, wegwerp overall, antibacteriële handgel, etc) - Topografische kaart (heb zelf schaal 1:25000 van gebied 50km omtrek van huis) - Caffeine pillen (Wanneer je even echt niet in slaap mag vallen) - Draadtang (tegen prikkeldraad of ander hekwerk) - E-reader (Vol met PDFjes met nuttige adressen, survival tips, medisch handboeken, recepten. Licht in gewicht en weinig stroom verbruik) - Potje multi vitaminen, pijnstillers en diarree remmers. P.s. Op het lijstje nuttige adressen staan ook alle voedselverwerkende bedrijven in de buurt. Laat iedereen maar de supermarkten leeg roven. Ik zoek wel een rustig industrie terrein op waar ik rustig kan rondlopen door de magazijnen van een koekjes fabriek, vliegtuigmaaltijden producent, worst draaierij, etc
 13. INCH speelt bij mij niet zo. Ik woon 5 meter boven NAP en ver buiten de stad. In het ergste geval heb ik mijn BOL op 5 uur loop afstand. Bij de meeste SHTF scenario's heb ik echt wel die 5-10 minuten om de rugzak te vullen met de benodigde dingen. Bovendien bij het noodgeval dat ik snel moet vluchten blijf ik liever in mijn 4x4 pick up truck zitten. Ik heb me de vaardigheden aangeleerd om zelfs in een nat bos een vuur en onderdak te maken. Een zakmes en aansteker heb ik altijd op zak. Een tas met spulletjes is altijd handig maar de vaardigheden om ze ook te kunnen gebruiken is belangrijker.
 14. Ik zelf heb het heel anders aangepakt. Omdat ik niet weet wat er kan gebeuren heb ik een overdosis aan spullen in mijn auto. Al deze spullen zitten waterdicht verpakt in een grote weekend tas met wieltjes eronder. In deze weekend tas zit ook een lege rugzak. Het idee is om in een noodgeval snel een veilig plekje op te zoeken en alle onnodige zooi achter te laten. Bij uitbraak van een dodelijke ziekte neem ik bijvoorbeeld mijn mondmaskers en wegwerp overalletjes mee. In geval van een overstroming is dit onnodig en zal ik eerder de lichtfakkels en droge kleding meenemen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...