Ga naar inhoud

Two Socks

Lid
  • Items

    118
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Two Socks

  1. 30m2 is niet klein voor 2-3 kippen hoor, bij ons is de ren 45m2 met 9 kippen. Dan lopen ze in het weekend los op ons erf (redelijk groot). Als de tuin gewoon gras met plantjes is kan het, neem minimum maatstaaf grote kip: 1m2 nachthok, 1,5m2 ren voor 1 kip. als je dat nou ruim neemt met 1,5m2 voor nachthok en de ren zo groot mogelijk, dan zit je meer dan goed voor die beestjes @konijn. En dan kan je elke dag lekkere verse eieren rapen! in tegenstelling tot de ruim 2 weken oude eieren uit de supermarkt.

  2. Sinds gisteravond is de 2de leg kuikens uitgekomen. Ditmaal 7 eieren onder de kip gedaan, en alle 7 zijn uitgekomen in een tijdsbestek van 6 uur. Ze zien er allemaal gezond uit, er zat ook niets vreemds in de lege eierschalen. Hopelijk dit keer wat meer hennen dan hanen.:D Deze kloek is zo rustig en subtiel dat ze het helemaal niet erg vind als je de kuikens aanraakt en even wegpakt om te bekijken.

     

    Foto-GTJMGVEB-D.jpg

     

    Foto-KIWNFID8-D.jpg

  3. Héhe, eindelijk eens kuikens! In al die 12 jaar dat wij hier kippen houden, hebben we nog nooit eerder kuikens van eigen kip gehad. We hebben er nu 7;). Het ras is Noord-Hollandse Blauwe (Hoenders), een van de grootste kippenrassen die er zijn, op Bramha's en Jersey Giant's na. Het ras is in de jaren 50 van vorige eeuw in, je raad het misschien niet, Noord-Holland gefokt als vleeskip. Hierdoor zijn het zulke grote kippen, onze haan is ondertussen bijna een jaar oud en zowat 5 kilo zwaar. Sinds een week geleden is de 2de broedse hen op broedeieren gezet:o.

     

    Het eerste kuikentje komt tevoorschijn

    Foto-GO3OHLSE-D.jpg

     

    4 dagen oud

    Foto-FZM3I6DG-D.jpg

     

    6 weken oud, lekker in het zonnetje met z'n allen!

    Foto-NZMSQKU4-D.jpg

     

    Tevens zijn ze vanaf vandaag op te halen, betreft 5 haantjes en 2 hennetjes.

    Geïnteresseerde mogen een pm sturen.

  4. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal al aan gear hebben "geprept". Zelf groeit mijn gearverzameling ook al aardig, ben nu op zoek naar een goed vaststaand bushcraft/survival mes. Nu kwam ik al de Enzo necker 70 tegen voor een goede prijs, dit mesje trekt mij wel aan door zijn grootte, niet te groot en daardoor goed hanteerbaar. Maar als ik wat meer geld ophoest, kan ik ook voor een Helle gaan, mits pa en moe het goed vinden:confused: Gister nog maar een Opinel No. 8 gehaald voor de edc. Dus wat hebben jullie allemaal al gekocht en hoe denken jullie over mijn keuze?

     

    Greetz;)

  5. En @Simurgh om ook iets on-topic toe te voegen... de producten die ik wel aan de shop toegevoegd zou willen zien zijn :

    - bivakzakken, enkelboogs en dubbelboogs;

    - meer typen slaapzakken, ook envelop-modellen bijvoorbeeld;

    - 3x3 meter tarp, waterkolom minimaal 3000 mm.;

    - meer typen rugzakken;

    - tactical vest, diverse typen.

     

    Dit lijkt me voor nu wel voldoende. ;)

    Natuurlijk kan ik al die items bij een andere webshop kopen, maar als jij het kunt aanbieden voor dezelfde prijs dan koop ik het liever bij jou. :p

    Ik weet uit ervaring hoe geweldig je problemen oplost... bij die anderen moet dat nog maar blijken.

     

    Dus ik zou zeggen... aan het werk !!! :cool:

     

    Ik zou ook wel wat meer soorten slaapzakken in de shop willen. ik dacht dan aan: een simpele goede rechthoekige zomerslaapzak, en misschien een mummy-achtige "tussenslaapzak" voor in de herfst. Het liefst dan modellen met synthetische vulling, want voor dons ben ik allergisch :(.

  6. Daar moet ik ook even op inspringen, met fitness elastieken een katapult maken? Die ook nog lang meegaat en waarmee je jezelf niet bezeert?

    Nee, regel een fatsoenlijke katapult van Barnett o.i.d. van 10 tot 100 euro net wat je eraan uit wil geven...

     

    http://i.ebayimg.com/00/s/NzA5WDcwOQ==/z/11YAAOSwZjJU9Dd2/$_35.JPG

     

    Of gewoon niet aangezien ze illegaal zijn in Nederland, wil je ze uit het buitenland halen, dan heb je kans dat je problemen krijgt met de douane.

  7. @Two Socks

     

    Kun je met een handpomp ook autobanden oppompen? en hoelang duurt dit dan dus van leeg naar vol. En wat is de max druk die je kunt halen.

    Ik heb minimaal 2.5 bar nodig maar 4.00 bar is beter.

     

    Ja je kan met gemak autobanden oppompen zoals hierboven al meerdere keren is vermeld, het is niet super snel maar wel zeer betrouwbaar. Volgens mij heb ik wel eens 5 bar gepompt met dat ding.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...