Ga naar inhoud

Ridder

Lid
 • Aantal items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Ridder's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

28

Community reputatie

 1. Flecktarn werkt inderdaad super. Zowel van dichtbij als op afstand. Voordat de KL overstapte op camo begin jaren '90, is flecktarn getest door een luchtmobiele compagnie. De mannen vonden het niet stoer genoeg er uit zien en toen hebben ze gekozen voor een variant van de Britse DPM.
 2. Op DIT moment zijn er meer vulkanen actief dan het gemiddelde PER JAAR tijdens de vorige eeuw.http://iceagenow.info/2015/08/number-of-volcanoes-erupting-right-now-greater-than-20th-century-yearly-average/#more-16855
 3. Onderzeese vulkaanuitbarsting bij het eiland Tonga. http://iceagenow.info/2014/12/large-eruption-active-undersea-volcano-tonga/
 4. Bushcraft is wat anders dan survival. Het heeft raakvlakken met elkaar, maar het zijn 2 verschillende dingen. Een bushcrafter neemt de tijd om iets van hout te snijden zoals een lepel, een mok, of een tentharing. Natuurlijk kan dat met jouw mes, maar het zal veel moeilijker gaan dan met een echt bushcraftmes. Een survivalist heeft geen tijd voor dit soort zaken. Die heeft een lepel en mok in zijn rugzak en heeft maar 1 zorg: in leven blijven. Dan komt een wat groter mes in aanmerking, het type dat jij hebt. Een bushcraftmes heeft een lemmet van 7 tot 10 cm. Je moet er probleemloos honderden keren vonken mee kunnen slaan van een vuurstaal. Dan ben je beter af met een carbon mes. Kun je surviven met een bushcraftmes? Zeer zeker. Kun je bushcraften met een survivalmes? Zeker, maar moeilijker. En voordat iedereen nu bergen stront over me heen gaat gooien, probeer een en ander eerst maar eens uit. Laat me een foto zien van die lepel die mok of wat dan ook dat je met je grote, dikke survivalmes hebt gemaakt. Ik ga zeer binnenkort weer op reis naar afgelegen gebieden, dus als ik niet reageer weet je waar het aan ligt.
 5. De G-1000 kwaliteit van Fjallraven is zonder meer goed. Ik zou gaan voor model Barents. Die is op de kont en knieën versterkt. Een Fjallraven jack afrekenen op zijn rits is niet reël. Bijna alle fabrikanten van buitensportjacks gebruiken dezelfde ritsen. Als je een sterke broek wilt voor weinig geld moet je eens uitkijken naar BDU broeken. Zelf heb ik, ondanks de prijs, liever een G-1000 omdat die veel sneller droogt. Een essentiele eigenschap wanneer je in het veld nat bent geworden. Tussen de BDU en de Fjallraven in zit qua prijs de 5.11 broek, maar je moet wel van de wijde pasvorm om het bovenbeen houden. Wanneer je een tactische broek wilt waarmee je er niet gelijk uitziet als Rambo (play the grey man!) is de Urban Trouser van Helikon heel goed. Ook met een Fjallraven zie je er uit als een sportieve vent en niet als een survivalist. Zoek een winkel die alle drie verkoopt zodat je kunt passen en kiezen.
 6. Het bereik van Gen. 1 en 2 is maar beperkt. Dat kun je wel vergroten door een goede aparte IR lamp te gebruiken. De restlichtversterkers die we in het leger gebruiken zijn een heel stuk beter, maar deze kwaliteit koop je niet onder de 10 mille. En zoals JohnnyBravo al schreef, doorsparen en gaan voor een warmtebeeldkijker. Daar heb ik veel mee gewerkt, super! Je ziet ook de vent die achter een struik ligt.
 7. Zoals je onderaan al schrijft, een mooi survivalmes. Maar absoluut geen bushcraftmes. Maar trek je daar niets van aan. Als het voor jou werkt, is het goed.
 8. Yep, dat is 'm. Zelf gebruik ik al jaren een Gerber vouwzaag, maar de kleine Pocketboy lijkt me ook wel wat. Of de Wicked Tough Saw. Keuzes, keuzes, keuzes...
 9. Voor achtergronden van het nieuws mag ik graag Belmont Club http://pjmedia.com/richardfernandez/ lezen.
 10. John L. Casey, een Amerikaanse ruimtevaart expert, heeft een paar jaar geleden het boek Cold Sun geschreven. Daarin betoogt hij, wat mij betreft zeer overtuigend, dat we naar een koude periode van zo'n 30 jaar gaan. Een mini ijstijd. Waarbij je overigens niet moet denken aan gletschers of zo, maar aan een duidelijke afkoeling van de wereldtemperatuur zoals we die in de 17e en 19e eeuw gehad hebben. Wanneer je naar het weer in de V.S. kijkt krijgt hij nu al helemaal gelijk. Een van de symptonen, schrijft hij, is een verhoogde frequentie van vulkaanuitbarstingen.
 11. Over de wat grotere Silky Pocketboy 170-10 zwart staat een review op http://www.bushcraft.nl
 12. Ja, die M80 kan ik me nog heel goed herinneren. Daar heb ik wat in liggen rillen... Absoluut niet geschikt voor de winter.
 13. Die hele constructie is zo bedacht zodat je 2 of meer tentjes aan elkaar kunt ritsen. Wanneer je dat niet van plan bent kun je die 4 openingen het beste dichtnaaien. Daarna even waterdicht maken met Nikwax of zo.
 14. Voor 1,95 heb je een waterdicht luciferskokertje MET strijkvlak. Weegt ook nog eens niks.http://www.countrystore.nl/bushcraft/shop/bushcraft-survival/vuur/lucifer-container-waterdicht.html
×
×
 • Nieuwe aanmaken...