Ga naar inhoud

Molonneke

Lid niveau 2
  • Items

    588
  • Registratiedatum

  • Dagen gewonnen

    6

Berichten die geplaatst zijn door Molonneke

  1. Ik heb er nog niets over gelezen hier, dus ik gooi het maar op het forum: een nieuwe cryptocurrency, gebacked door goud. Het ding moet de "Hayek" gaan heten, naar de macro-econoom. Hij wordt 25 mei gelanceerd, dus als je wilt instappen...

     

    Meer lezen doe je hier: http://www.businessinsider.com/hayek-cryptocurrency-backed-by-gold-2015-5?IR=T

     

    Vraag aan de PM-ers en BTC-adepten hier: is dit wat? Voegt het wat toe boven BTC of andere cryptocurrencies? Zou ik hier in moeten stappen, en zo ja, waarom? Ik heb natuurlijk zelf wel een mening, maar ben benieuwd naar die van jullie!

  2. Interessant @Greener, ik moet je eerlijk bekennen dat ik er nog niet van had gehoord, kweken onder TL-licht. Kun je eens een foto posten van hoe zo'n opstelling eruit ziet? En kun je aangeven hoeveel Kwh jouw opstelling aan stroom verbruikt?

  3. Ik moet zeggen dat ik op de lijn van @Geert zit. Tussen de regels van je verhaal door lees ik dat je dit totaal onderschat. Goud zoeken is extreem geromantiseerd, ik snap dat helemaal. Lees eens wat gedichten van Robert W. Service, die ze ook wel de "bard of the Yukon" noemen. Daarvan gaat ook mijn hart in vuur en vlam staan.

     

    Maar nu de realiteit. Goud zoeken is loodzwaar werk. Slechts weinigen die het proberen, slagen. Daarnaast kun je wel zeggen dat je er niet rijk van hoeft te worden en alleen maar rond wil komen, maar wie zegt dat dat lukt? Zat gasten die een half jaar lang op een karig rantsoen 14 uur per dag maken en nog steeds zo diep in de schulden zitten dat ze er vermoedelijk nooit meer uit komen.

     

    Tip: als je het toch wilt proberen, kijk dan eerst eens of je gewoon "gratis" kan meehelpen bij een mining-operation. Vraag gewoon kost en inwoning zodat er voor je wordt gezorgd, in ruil voor jouw arbeid. En als je een job hebt, kom je ook makkelijker Canada of Amerika in. Als het je na drie maanden nog steeds bevalt, kun je altijd nog voor jezelf beginnen.

    • Leuk 2
  4. @nu even niet

    Ik had het over het onderscheppen van onaangekondigde Russische toestellen in ONS luchtruim. Daar is uiteraard alle noodzaak toe. Verder is er zo iets als, of je dat nu leuk vindt of niet, NAVO-afspraken en internationale verplichtingen. Stel je voor dat NL zich daar helemaal niets meer van aantrekt? Wat denk je dat dat voor gevolgen zal hebben?

     

    En als je niet snapt dat het in ons - en ieders - belang is om IS helemaal de ^@%#^@%#^@%#^& te bombarderen, zijn we uitgepraat.

  5. Ongelofelijk. Iedereen hier lult maar naar dat hij of zij informatie heeft verkregen. Dat snap ik allemaal best maar het maakt het voeren van een inhoudelijke discussie er niet makkelijker op.

     

    First. Wat @foxy wolf zegt klopt. De JSF is uitgebreid getest, en meermaals al beste uit alle vergelijkende warenonderzoeken naar voren gekomen.

    Verder. De F22 is geen optie, omdat Amerika die niet verkoopt. De F22 Raptor is uitsluitend voor de USA. Dat is dus de reden waarom Nederland, of enig ander land, dat toestel niet heeft.

    Opnieuw verder. De stealth techniek is nog lang niet achterhaald. Sterker nog, die techniek staat nog maar in de kinderschoenen. Dat is dan ook de reden waarom Lockheed Martin, Northrop Grumman en de overige betrokken ontwikkelaars het volste vertrouwen hebben in de "mileage' van de JSF. De JSF is een 5e generatie jager/bomber die zich kan meten met de besten, for years to come. Niemand hoeft dol te zijn op het Amerikaans militair-industriele comples (om veel redenen een voortdurende bron van ergernis op dit forum) om over deze info te beschikken.

    Dan. De F16 is een jager uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Iedereen die weleens heeft rondgelopen op Nederlandse luchtmachtbases weet dit. Sommige toestellen zijn er zo slecht aan toe, dat van de ongeveer 65 stuks, NL slechts 4 (!) toestellen permanent ter beschikking heeft voor bewaking van het luchtruim etc. Sommige toestellen worden compleet gecannibaliseerd, d.w.z. gebruik voor de onderdelen om andere toestellen in de lucht te houden. Makeshift-reparaties met industriele nietjes en ducttape zijn niet zeldzaam. (!!!!!)

    Tot slot: Ik ben op de hoogte van de wisselende opvattingen op dit forum over de taak van de overheid en eventueel buitenlands beleid op dit forum. In mijn optiek heeft elk zichzelf respecterend land een luchtmacht nodig die, if need be, op kan treden tegen bedreigingen. Soms gaat dat om het de t^$ bombarderen van IS-strongholds, in andere gevallen om het onderscheppen van Russische bommenwerpers die met de regelmaat van de klok onaangekondigd onze kustlijn komen "inspecteren". Dat te ontkennen, is te ontkennen dat NL een uniek land is met eigen belangen.

  6. Iemand heeft hier in zijn handtekening staan: to know, is to know that you know nothing. Waarmee ik maar wil zeggen: hoe meer wij als mensheid te weten komen, hoe meer we er achter komen hoe weinig we eigenlijk weten.

     

    De oerknal-theorie als uitleg voor het ontstaan van de aarde is er ook zo een. Absoluut niet te bewijzen (als worden veel archeologische verschijnselen wel als bewijs geïnterpreteerd) maar toch wordt dit onderwezen als vaststaand feit. Maar daar ontkom je ook niet aan in een tijd waarin voor alles een louter naturalistische verklaring moet zijn.

  7. Absoluut jammer en een vorm van kapitaalvernietiging hoor, daar niet van, maar de vogelhakselaars die nu moeten doorgaan voor windmolen draaien vooral op subsidie. De cijfers over windenergie zijn krankzinnig, werkelijk waar.

     

    Als Kamp zijn zin krijgt gaan we volgend jaar voor elk kilowattuur 19 cent, 12 cent bovenop de marktprijs van 5 cent, betalen. Dat gaat honderdenh miljoenen belastinggeld kosten. Dat weet iedereen nu al, en toch worden die verdomde horizonvervuilende totaal niet duurzame lelijke pokkedingen neergezet. Totaal gestoord. Maar goed. Welkom in Nederland, I guess.

    • Leuk 1
  8. Wat leuk, ik lees hier zo maar tussen neus en lipper door dat @12gauge nog maar 27 is. Ik had hem een stuk ouder geschat, zo rond eerste helft 40 ofzo. Ah, de verrassingen die je soms tegenkomt op dit forum...

     

    Ontopic: ik reken niet op pensioen. Ook mijn ambitie is wegwezen en zelfvoorzienend leven. Veel werk, I know, maar ik ben van plan het niet alleen te doen. Met een mannetje of 6 a 10 kom je een heel eind.

  9. Goeie review @Greener. Vraag: hoe houdt de schoen zich als je bijvoorbeeld door hoog, nat gras loopt? Of langs een waterkant? Of heb je hem daar niet op getest (omdat je daar andere schoenen voor hebt)?

     

    Ik vraag het omdat ik eigenlijk op zoek ben naar een goeie allrounder, en zoals jij het beschrijft valt deze schoen behoorlijk in de categorie 'desert boots', wat eigenlijk niet geschikt is voor natte vegetatie.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...