Ga naar inhoud

Mammie

Lid
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Mammie

  1. Hoi allemaal, Jada ziet van de tandpasta's af! Het is voor mij alleen mogelijk het op te sturen.. Meetings en/of SC kan ik in in de nabije toekomst niet bezoeken omdat ik aan huis gebonden ben vanwege mijn dochter. Ophalen bij mij thuis is optie als je er echt moeite mee hebt een adres op te geven waar ik het naar toe kan sturen.. en je er geen moeite mee hebt de noord kop te bezoeken Omdat het karma stokje inmiddels gewoon verder gaat heb ik besloten niet opnieuw iemand te kiezen! Omdat de doosjes klaar staan en ik er al op had gerekend wil ik toch iemand blij maken.. Wil je het doosje tandpasta en andere handige hebbedingetjes hebben? Stuur dan even een pb'tje.. wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Dus wees er snel bij Edit: Doosje van jada is door naar de volgende gelukkige eigenaar Ik wacht nog even op @nvd72 of dat nog wel door gaat? anders komt er binnenkort nog een doosje voor de snelle jelle's onder ons! Tot die tijd is deze Karma boot weer uit de running Ahoy !
  2. Ik hoef niet mee op het bootje, bedankt! Maar hoe werkt het nou als ik andere winnaar(s) ga uitkiezen? worden het dan niet heel veel karma's als het de bedoeling is dat je het stokje door gaat geven? Succes allemaal, bon voyage!
  3. Tijd voor KARMA Net alle namen op papiertjes gezet, opgevouwen en in een grote bak gedaan! Mijn lieve minimonster 2 heeft de volgende 2 namen gekozen! Gefeliciteerd @jada en @nvd72 !! Als jullie je adres in een pb'tje sturen zorg ik dat de pakketjes worden opgestuurd! Zie je er toch vanaf kiezen we een andere winnaar hoor t graag!
  4. Ik heb altijd van die flesjes citroen sap in huis, paar druppeltjes in je glaasje water en het is net even wat anders en lekker fris! Kost iets van 0,60 cent en met een flesje doe je erg lang! Kan met en zonder bubbels, ik vind het erg lekker en schijnt nog gezond te zijn ook Weet niet of je er iets aan hebt, maar bij deze Staat op dat het houdbaar is tot januari 2014.. Weet niet of je dit daarna nog kan gebruiken??
  5. Ik vind het wel wat hebben Heb zoiets ook al eens gezien met een video game! Ben altijd een beetje sceptisch wat hypnose betreft... het zal je maar gebeuren zeg!
  6. Ik wordt al kriebelig van het filmpje hahaha ik hou het bij de voorverpakte hechtpleisters Maar boven al gaan we er natuurlijk vanuit dat het niet nodig gaat zijn!
  7. @appelflapje ziet er goed uit! handig die tas met bloedgroep! Vond her en der goeie tips op het forum die ik bij jou ook mis (kan dat je het in een andere tas hebt) maar liever dubbele info als geen toch? Zetpillen, voor als je niks binnen kan houden en toch pijnstillers wilt nemen. Zelf heb ik voor mn EHBO doos ook zwaluwstaartjes (hecht pleisters) altijd handig! en ik ben benieuwd waar je de zakjes vandaan hebt Mooie tas man!
  8. Dat was ook mijn idee inderdaad. Als basis iets stevigs maar wat wel evt. uit elkaar kan, daar dan iets omheen waardoor het luchtdicht wordt.. Een soort kast die je eventueel weer uit elkaar kan halen als je gaat verhuizen.. Maar wel iets dat je veilig houdt tijdens wat voor situatie er ook zou kunnen gebeuren wat er voor nodig is Aan de andere kant denk ik dat het heel moeilijk gaat worden iets te maken wat echt veilig genoeg is.. dan moet je toch wel echt ondergronds gaan denken.. denk ik
  9. Ja klopt, iedere tandarts kan ze gewoon gratis aanvragen! Maar dat betekend niet dat iedere tandarts dat ook doet.. Ik weet er ook wel die er zelfs geld voor vragen! Maar goed.. navragen kan je altijd doen. Nee heb je, ja kan je krijgen Wellicht een volgend karma bootje waar je wel wat aan hebt! Fijne dag
  10. check Ik ken het.. heb zelfs alle materialen al bijna 4 jaar in huis.. weet niet waarom dat niet van de grond komt.. die vierkante meter is net vervelend in mijn tuin Net wel gezien dat er buren zijn met vierkante tuintjes in de voortuin.. (vind ik altijd een beetje eng als iedereen er zomaar bij kan) maar als het bij hun lukt denk ik dat ook maar doe.. wel volgend jaar pas hoor! moet ik eerst eens eens een goed plan maken wat er in moet! Thanks voor du tip
  11. Gelukkig maar! by stander effect noemen ze het? Iets wat heel erg veel voor komt.. Maar lijkt me wel confronterend dat soort kleine dingen dat je niet genoeg mensen heb die medisch voorbereid zijn (met of zonder ehbo kit bij) die willen/kunnen helpen.. Is het zelf niet in het buitenland (china enz) zo dat mensen niet meer helpen vanwege de verantwoordelijkheid? Staan best zieke voorbeelden op het internet.. Goed dat jij in ieder geval wel bent voorbereid! Ik mag toch hopen dat er ooit iemand zoals jij in de buurt is als mij wat gebeurd.. anders maak ik me echt zorgen!
  12. Ja je hebt misschien wel gelijk.. Ikzelf zou er ook niet aan mee willen werken maar dat zou me dan wel weel interessant lijken om te zien Hoop dat alles goed met haar is afgelopen? Ik kan me werkelijk niks voorstellen dat je er bij gaat staan kijken.. Jammer genoeg zie je dat inderdaad teveel.. Heel veel "OMG's" maar verder...
  13. Gewoon iemand zonder preps een weekje in een SHTF situatie zetten.. en daarna een week iemand met preps en dan daarna een keiharde conclusie.. zal men ons dan minder "gek" vinden?
  14. I know! Mn groene vingers kunnen er nog niet echt tegen op... basis kennis ontbreekt vooral maar komt wel al doende leer ik! maar dat filmpje is wel echt heel gaaf hoor.. spreekt me echt aan... wie weet wat ooit de toekomst brengt!
  15. Mee eens.. Maar materialen zoals amalgaam worden bijvoorbeeld al bijna niet meer gebruikt.. Ik weet niet helemaal zeker of daar ook al pockets worden gemeten? maar ook dat zijn belangrijke veranderingen die wel goed zijn om te weten..de meeste instrumenten die ze daar hebben gebruiken ze nu nog! Er zijn ook boeken van nu te vinden met ontzettend goeie basis informatie, waar je denk ik persoonlijk, meer aan hebt als aan die oude filmpjes. Het is zeker goed om gezien te hebben (ik heb t ook uit pure interesse opgezocht) maar ik heb niks uit de filmpjes in de praktijk kunnen gebruiken..Ik ben persoonlijk opgeleid door mw. D.M Voet die op haar beurt weer hele handige en goeie boeken op de markt brengt.. De hele mond anatomie komt aan bod en instrumenten, klachten en behandelingen.. Die boeken werden tijdens mijn opleiding gebruikt..misschien dat je daar wat aan kan hebben? maar toch denk ik dat je beter toch op zoek kan gaan naar een leuke tandarts met een boor op diesel
  16. Zijn dit dezelfde als die op youtube te vinden zijn? Wel heel interessant maar ook zeer gedateerd toch?
  17. Oke, ik dacht dat het ook over de groentes en fruit zou gaan en de opslag enzovoorts.. Goed filmpje! Men dat zou echt een droom zijn.. maar met mn rijtjes huisje en tuintje is dat bijna niet haalbaar.. boompjes enzo gaan al niet.. een mooie boomgaard met een klein huisje in de toekomst en dit zou echt ook helemaal mijn ding zijn!
  18. Jaa heel oud! Daarom vraag ik me af of de toevoegingen van Alex maken dat het ook in deze tijd toepasbaar is..
  19. Geen ervaring mee.. Maar wel iets wat in mijn hoofd ook al vaak heeft rond gespookt dus hou je draadje even goed in de gaten Ben heel erg benieuwd naar iedereens ideeën!!
  20. Hallo allemaal, ik heb eens een vraag.. Ik heb de bbc serie tales from the green valley zitten kijken (en de andere series van hun, mag het graag zien ) Het boek waarnaar ze verwijzen.. Book of the farm van Henry Stephens (vandaag de dag te koop met toevoegingen van Alex Langlands van die serie) Kent iemand het boek? En is het iets waar je nu ook echt iets aan zou kunnen hebben? Of kan je dan beter voor een nieuwer boek gaan? Ben benieuwd naar jullie mening
  21. Zijn dure grapjes inderdaad! Maakt niet uit waar voor "kunstmatige" vervanging je kiest het is altijd ontzettend aan de prijs.. Als je mazzel hebt, heb je er inderdaad niet zo heel veel omkijken naar.. maar in de praktijk is dat wel net ff anders hoor.. Helemaal als je eerst meerdere tanden en kiezen moet trekken om daarna een klapper te krijgen.. Drukplekken, slinken.. Kan allemaal heel vervelend zijn.. je eigen gezonde gebit is gewoon het allerbeste
  22. Kan niet altijd.. daar moet je wel genoeg en vooral gezond kaakbot voor hebben.. anders breekt t alsnog gewoon af.. en een kunstgebit gaat ook niet eeuwig mee.. en als je pech heb zetten ze hem evengoed.. breekt alsnog je kaakbot af en zit je alsnog met een probleem..
  23. Wijze woorden! Klopt inderdaad helemaal.. Een kunstgebit zit vacuum vast.. bij een verkeerde pasvorm zal dat totaal niet functioneren.. Er zijn regelmatig aanpassingen nodig om hem passend te houden! @amazingDree Het kan zijn dat de tandarts bij een flinke ontsteking niet eens verdooft want die zal dan niet aan slaan.. Voor eventueel alternatieve voor boren kan je ook een escavator gebruiken.. dat is een schrapertje waar men het vroeger ook mee deed. Als je alle cariës goed weghaalt en vervolgens heel goed weg houdt wordt het gaatje niet groter! Controle is ook nog wel te doen.. daar heb je maar 3 instrumenten voor nodig.. het vullen daar in tegen zou ik nooit zelf aan beginnen want als je een vulling niet goed zet kan dat de problemen alleen maar veel groter maken! Een voordeel van een SHTF situatie is dan wel dat er minder suikertroep en frisdranken zullen zijn.. Goed poetsen, flossen, stokers gebruiken en je komt een heel eind! Edit: De Amish hebben trouwens ook gewoon een tandarts..met een diesel in de kelder om zijn boor aan te drijven! En als je echt een extra zekerheid wilt kan je je TA eens vragen of hij/zij je kiezen wil sealen.. Dat doen ze ook bij jeugd die een groter risico heeft op gaatjes.. Dan worden de kiertjes in je kies gevuld met materiaal... zou je na kunnen vragen?
  24. Ik begrijp de argwaan volkomen.. Ik leg het even uit... heb zelf een tijdje bij de voedselbank gelopen toen het echt niet anders kon. Toen heb ik veel tandpasta gekregen. Daarna ben ik gaan werven bij verschillende tandartsen in de buurt maar dat is zoveel geworden dat de voedselbank inmiddels genoeg heeft. Mensen in mijn omgeving die het nodig hadden zijn ook voorzien. Ikzelf heb weer een hele andere voorkeur tandpasta. Ben een Bug in typje en dan zijn kleine verpakkingen ook niet zo handig.. Ook tandpasta heeft een tht datum.. Niet dat tandpasta kan bederven.. maar uiteindelijk droogt het wel uit.. (als het niet is uitgedroogd kan je het gewoon gebruiken!) De tandpasta's die ik weg geef zijn gedeeltelijk al aan datum, sommige houdbaar tot einde dit jaar en ook een paar tot 2014.. Ik stop de verlopen tandpasta er wel bij want die zijn gewoon perfect! Compenseer het nog met een paar kleine busjes badschuim, tampons en 1 verpakt sponsje schoensmeer..want nou voel ik me een beetje stom dat ik de datum niet even voordat het er op zette heb gecheckt.. Als je er problemen mee hebt dat ik eventueel je adres hebt..stuur het rustig naar een alternatief adres.. dat maakt me echt niet zoveel uit.. als degene die het wilt (en "wint") het maar krijgt! hoef er heus niets voor terug.. behalve dan leuk praatje en wat raad af en toe EN! je zou de karma ook weer zelf door kunnen geven in de buurt.. heb je van iets teveel deel met je omgeving.. wie goed doet goed ontmoet.. en wat je krijgt kan je terug verwachten enzo.. We blijven proberen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...