Ga naar inhoud

Yakuza

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Yakuza

  1. Yakuza

    Cacao kweken?

    Geen beginnen aan. Heb zelf redelijk wat ervaring met tropische planten in de tuin. Je spreekt zelf over een boom. Hoe groot is je balkon of hoe hoog is je kamer? Een cacaoboom word 10m a 15m hoog heeft een temperatuur nodig tussen de 20 en 35 graden en hoge luchtvochtigheid . Geeft vruchten vanaf 5 jaar. Succes ;-)
  2. Bestaat de heater dan uit 2 delen? hmm moet ik op letten bij de volgende. Heb hem onder een hoek gelegd.
  3. Ik heb zelf een Muela military tactical knive model 5161. Gekocht in mijn tiener jaren in Spanje. Zat toen al in de verzamelfase van al wat blinkt en scherp is ;-) Nu ligt hij al jaren in mijn nachtkastje. Vraag me niet waarom../
  4. Menu 7 Alles zit verpakt in een stevige zak. [ATTACH=CONFIG]4152[/ATTACH] Wat zit er in? Beef Brisket Biscuit Cookies Cheese spread Crackers Candy I Cocoa Butter granules BBQ sauce Lemon Tea Salt Chewing Gum Toilet Tissue Towelette Spoon Flameless ration heater Hot beverage bag Had zelf een vooroordeel over MREs. Ging uit van de instelling nutrients boven smaak maar niets is minder waar. Ster voeding in pocket size. Als eerst heb ik de Cocoadrink klaar gemaakt. Water in de zak,dicht maken met de ziplock, schudden en kaar. Heb er enkel over te zeggen dat het veel te weinig is. Is een lekkere chocolademelk en is niet te vergelijken met bv Nesquik. De cocoa heeft een mooi schuimlaagje en smaakt dubbel zo hard naar chocolade i.p.v de Nesquik. [ATTACH=CONFIG]4154[/ATTACH] Tootsie Rolls. Lekkere snoep met chocolade smaak. Niet aan te raden voor mensen met vals gebid. Het kleeft geweldig aan je tanden en je bent heel de avond bezig om het er van tussen te krijgen. [ATTACH=CONFIG]4156[/ATTACH] De bijgeleverde FRH of Flameless Ration Heater is een zak om je maaltijd in op te warmen zonder vuur. Het bestaat al sinds 1990 maar had er nog nooit van gehoord. Je steekt je op te warmen eten in de zak. Voegt water toe tot aangegeven lijnen, zak toe vouwen en terug in bijgeleverde doos steken. Bevinding: pffff alles gedaan zoals in instructies. Zak word warm,zeer warm maar voeding was nog koud na de voorgeschreven 12 min. Zak wat geschud zodat het water zich wat beter kon verspreiden en na 20 a 25 min had ik lauwe voeding. Meer info over de zak : http://www.mreinfo.com/us/mre/frh.html Het Menu: Beef brisket. Optisch ziet het er een beetje vreemd uit. Smaak : ster voeding in blender formaat . Is zeer lekker, mals vlees, goed gekruid. Echter 1 opmerking. Als je aan het menu ruikt en de eerste lepel neemt overheerst er een beet je een chemische smaak die later verdwijnt en soms terug waar te nemen is. Weet niet goed waar deze van kan komen.Kan aan mijn smaakpapillen liggen :-) Soms lijkt het een beetje de smaak van sterke mosterd zonder de pikantheid. BBQ flavors. Al bij al is het een zeer lekker menu. Beter dan ik het mij had voorgesteld. Dag er na geen enkel lichamelijke klachten van het menu dat in 2010 is klaar gemaakt. Denk wel dat er een hoop GMO in zit. Modified dit, Modified dat... [ATTACH=CONFIG]4157[/ATTACH] Als het menu iets warmer had geweest dan was alles ook wat vloeibaarder vemoed ik. Deel 2 volgt.
  5. Een vlootje is zoals een boterpotje. Plastieken potje met aluminium folie afgesloten .
  6. Vandaag heb ik wat inkopen gedaan bij de plaatselijke stock Amerika . 4xMRE 40€ En 1 x rantsoen onder extreme koude voor 24u aan 20€ Op de laatste staat een vervaldatum van maart 2013. Vermoed daarom een lage prijs. Is toch een serieuze zak waar 5 vriesdroog maaltijden inzitten. Deze zullen nog wel enkele jaren goed blijven. Bij volgende stel ik me meer vragen dus zij die hier wat ervaring hebben, alle raad is welkom. Sport energy drink poeder 25/5/2013. Leverpastei in blik 01/01/2014 Mexican Chili bean paté in vlootje 11-2013. Energy bar travellunch zonder datum. Mediterrane groenten paté in vlootje 01/2014 Chocoladereep puur. Mentos kauwgom en Sambal saus. Graag jullie mening.
  7. Is er ook een review van de Amerikaanse versie? Zoniet wil ik hem deze of volgende week wel posten.
  8. Yakuza

    Off grid tips.

    Ging uit van de gedachte een camper heeft ook een ijskast. Maar... Kan 12v toestel zijn en batterij word ook geladen door dynamo . Ben er zeker van dat het realiseerbaar is maar tegen welke kost he.
  9. Yakuza

    Off grid tips.

    Ik zit er over na te denken om een kleine off grid te voorzien in mijn garage die los staat van mijn woning. In nood zou deze een ijskast en/of diepvries moeten kunnen laten werken voor onbepaalde periode. Wanneer er niets aan de hand is wat tuin verlichting en een zwembadpomp. Wat is economisch de beste manier? Hoeveel zonnepanelen van hoeveel watt heb ik nodig en hoeveel batterijen van hoeveel Ah? Groeten
  10. Vandaag bij Aldi gepasseerd. 2 mummie slaapzakken gekocht en een veldbed. Naar de kwaliteit heb ik een beetje het raden naar maar lijkt degelijk: Ook heb ik de multi tool gekocht van net geen 8€. Eerste indruk. Is zeker geen leatherman of swiss maar als hobby tool of in geval van nood goed bruikbaar. Het is stainless matriaal en de tang heeft een veer wat bij zelfs de duurdere multitools soms ontbreekt. Benaming Saphir sh-mt-1
  11. Je hebt altijd pro's en contra's . De preppers in de serie doomsday preppers zijn volgens mij de extreme. Het moet interessant zijn om naar te kijken. Geen kijkers geen inkomsten voor tv. Iemand met een voorraad voor 2 weken is bv niet interessant. Zal al blij zijn dat ik met mijn gezin een natuurramp of bv een panne met de wagen(bv onderweg op reis in afgelegen gebied)kan overleven. Een beetje hoe onze voorouders al eeuwen doen of deden. Voedsel kweken en opslaan voor langere tijd. Is dit preppen ? Misschien.
  12. Heel veel groenten kan je gewoon in grote bloempotten kweken(containers). Het is niet nodig om heel je gazon te ploegen dus :-) Sla,spinaze, kool,.... Kleine tip. Als je wortelen zaaid in een grote pot +\- 40l en zet deze op een tafel, is de kans zeer klein dat je wortelvlieg krijgt. Ze vliegen max 50 cm hoog en krijgen dus niet de kans om eitjes te leggen. De larven maken die kleine gaten in je wortel. Het nadeel van veel planten op Een kleine oppervlakte is dat je meer waakzaam moet zijn voor insecten en soms kleinere oogst of omvang hebt. Maar is zeker te doen.
  13. Lijken mij ook slakken. Er zijn veel middelen tegen slakken. Slakkenkorrels,bio slakkenkorrels of bv een natuurlijke vijand toevoegen. Google eens op nemaslugs. Nematoden die de slak aanvallen. Dacht dat 1 behandeling goed is voor enkele maanden.
  14. Gaten zullen niet helpen in je compost bak. Als de kas gesloten is in de winter heb je ook geen luchtverplaatsing. Je zal idd warmte creëren maar hoe lang? Een antwoord dat ik je schuldig moet blijven . Weet niet in welk klimaat je zit maar hier zijn er soms pieken van -16 sommige winters. Ga je plan niet totaal afbreken maar of ik persoonlijk de tijd en energie er zou insteken met onverwachte slaagkans? Neen. Wat je wel kan doen is natuurlijk een backup plan voorzien door bv een serre kachel op brandstof of elektriciteit met thermostaat. Ik stel mijn in op 3 graden. Koelt soms af tot 1 graad of stijgt tot 5 graden. Dus geen vorst. Over het toenemend vocht gehalte bij compost hoop... Voor groenten is dit niet zo belangrijk denk ik. Voor tropische soorten wel wegens snel rotten.
  15. Ik ben redelijk nieuw op het forum maar een "ervaren" serre gebruiker. Ik gebruik de serre om tropische planten te overwinteren en vanaf de lente groenten te telen. Ik verwarm momenteel op elektriciteit wat kostelijk is maar de planten laten sterven is ook kostelijk . Een composthoop heeft zo zijn nadelen in de serre. Je zal de serre wat kunnen opwarmen maar zonder ventilator krijg je warmere en koude plekken omdat er geen luchtstroom is. Een verhoogde luchtvochtigheid is ook een nadeel. De hoopjes moeten eigenlijk serieuze hopen zijn wil je resultaat hebben. Mijn volgend plan is verwarmen met een standkachel uit een vrachtwagen. Deze werkt op diesel. Eventueel Bio.
  16. De vraag komt omdat ik ergens had gelezen als je micropur in water doet dit tot 6 maanden drinkbaar blijft. Daarom dat ik me het afvroeg gewoon zo bewaren in de auto of tabletje oplossen. Eens je van je flesje drinkt heb je toch microben in je drinkwater niet? Wisselende temperatuur enz...
  17. Hoe of hoelang kan ik water bewaren voor noodgevallen of grote dorst tijdens een file in de auto. Ik zou het water in stevige nalgene fles doen. Is micropur een oplossing voor langere bewaring? Wat als men ondertussen eens van de fles drinkt. Is het drinkwater met eventueel micropur dan ook nog te bewaren? Dagen,weken, maanden. Groetjes Yakuza
  18. Dat is ook de bedoeling om alles in het klein aan te schaffen of grote te reduceren. De gemiddelde houdbaarheid is +/- 2 Jaar. Head van de topic is dan ook pocket size medicijnen
  19. Verpakking probleem is opgelost, Had nog een plastieken tube staan van isostar tabletten. In de dop zit een drooghoud ding en is stevig. Zou het eigenlijk te doen zijn om zelf tubes te vullen? Dus van een groot model overplaatsen naar een kleine tube.
  20. Of een dagje shoppen met het vrouwtje in Nederland :-)
  21. Zal ik eens naar NL moeten komen denk ik. Hier kan je enkel medicijnen krijgen bij de apotheker. Spijtig genoeg niet bij Lidl. Zijn wel goede tips. Bedankt .
  22. De medicijnen zitten los in mijn EHBO kit. Het zit verpakt zoals elke pil denk ik plastiek met soort van zilverpapier onder die je moet doordrukken. Kleine verpakkingen zijn handig omdat ze stevig zijn verpakt en niet de kans hebben per ongeluk doorgedrukt worden. Doosje is natuurlijk ook een optie maar hoe minder doosjes hoe meer plaats. Hetzelfde met tubes, ik wil geen 10 verschillende full size zalf tubes maar kleine om plaats te besparen. Bij mijn EHBO kit zat een kleine tube afterbite. Heb ook een kleine tube sun lotion 50+. Zou dit ook te vinden zijn voor bv brandwonden,bloedstelpend poeder,...
  23. Om mijn GHB/BOB/EHBO. Compleet te maken ben ik opzoek naar medicijnen in pocket of reis formaat. Op meerdere Amerikaanse sites zit dit standaard in een survival/ EHBO kit. Is dit ook in België of Nederland te krijgen? Bv imodium verpakt per 3,aspirine 2 of 3,.... Groeten Yakuza
×
×
  • Nieuwe aanmaken...