Ga naar inhoud

kipping

Lid
 • Aantal items

  28
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

kipping won de laatste dag op 19 september

kipping had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

kipping's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

35

Community reputatie

 1. Ik spaar al wat ik over heb, maar liever los ik mijn hypotheek af, of koop ik er pm voor. Ik heb op dit moment geen werk. Mijn vriendin werkt in de zorg, en met bezuinigingen en zo weet je het nooit. Voor mij voelt het nu heel prettig om geld achter de hand te hebben, voor onverwachtse uitgaven of nog meer inkomsten verlies op te vangen.
 2. Voor de gene onder ons met in de buurt een Deen supermarkt. Een coupon voor een pak gratis reuzenroomboter krakelingen. Coupon uitprinten en bij betaling inleveren, zelf vind ik ze lekker smaken, de coupon is tot 20 december geldig. Je kan de coupon meerde keren uitprinten en gebruiken.
 3. Eerste link is van kassa over de slimme thermosmeter en wat blijkt ............................. hij bespaart geen energie. Tweede link is van Nu.nl over het zelfde onderwerp http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/slimme-thermostaat-bespaart-geen-energie/speel/1/ http://www.nu.nl/geldzaken/3946816/verborgen-kosten-bij-slimme-thermostaat.html Wij hebben al heel lang een slimme thermostaat , onze gevoel we zet de verwarming pas aan als we het koud hebben en langere tijd thuisblijven. Koste voor deze thermostaat onbetaalbaar.
 4. Dat de maatschappij scheef gegroeid is ben ik het met iedereen eens, maar of mensen zich bewust een luxe leven hebben aangemeten met alle consuquenties? Ik denk het niet. Ik denk ook niet dat de meeste bewust voor deze keuze hebben gekozen, maar het is denk ik wel dat veel zich moeilijk kunnen aanpassen zoals @lewieke heeft gedaan. En dit maakt dat ze nu in de problemen komen, Als je weet dat er een grootte kans is dat je werkloos word, kun je hier van te voren rekening mee houden door je levens standaard aan te passen en genoegen nemen met minder. Ik ben nu een jaar werkloos, merk er eigenlijk niks van (behalve dat ik veel vrijetijd heb) krijg ww. Voor ik werkloos raakte spaarde we 1000 euro per maand en nu met mijn ww nog steeds. Ik werkte 24 uur per week in de hulpverlening mijn vriendin werkt 28 uur in de zorg we hebben dus geen top inkomen. Scheelt wel dat we geen kinderen hebben natuurlijk. Mijn ww stopt in februari, ik maak me geen zorgen, we kunnen de vaste lasten betalen met het salaris van mijn vriendin, daarbij hebben wij genoeg gespaard om eventueel onverwachts uitgaven te kunnen doen. Heb mijn dak vorige maand opnieuw laten leggen, ben ook bij buren lang geweest om te vragen of ze mee wilde doen, zodat er een leuke prijs van gemaakt kon worden. Weet hierdoor gelijk hoe de buren er financieel voor staan, en dat is niet best, maken zich toch wel zorgen om de inkomsten, vinden het veel geld en het komt eigenlijk niet goed uit. Terwijl je met hun in gesprek bent hebben ze een telefoon van 400 500 euro in hun handen, en kijken we uit op twee auto`s die voor de deur staan. Hebben ze hier bewust voor gekozen nee denk het niet, kunnen ze nu bewuste keuzes maken ja. @Raycoupe wat je zegt dat de totale wereld economie gegroeid is en dat dit niet ten gunste van de middenklassen is gekomen, is inderdaad krom en dat klopt idd niet. Maar door dat de meeste afhankelijk zijn van twee inkomens, maak je ook dat je slaaf bent van de groot verdieners. Als we met minder geld kunnen rondkomen, dit geld voor huishoudens maar ook voor overheid, ben je minder afhankelijk van grootverdieners, die hebben ons nodig om groot te worden/blijven. Als we minder afhankelijk van hun zouden zijn dan moeten ze wel in onze richting bewegen. Dit maakt inderdaad wel dat er een stuk welvaart ingeleverd moet worden en dingen die nu van zelf sprekend zijn, niet meer. Wat de grootverdieners hebben gedaan, deden heel erg veel meer meer meer willen hebben, alleen de groot verdieners is het gelukt/doen het goed.
 5. @Raycoupe Als je de documentaire van tegenlicht bekijkt, zie dat schulden maken idd is gebeurd en eén van de drie noodoplossingen is van de middenklasse. Deze drie noodoplossingen deden ze volgens mij niet alleen om in de basisbehoefte te verzien maar eerder om de luxe te kunnen blijven betalen. Dat het systeem gebaseerd is op consumeren snap ik, ik denk dat we daar zelf voor gezorgd hebben door de drie boven genoemde noodoplossingen toe te passen, waarom zouden multinationals rekening met de middenklassen als die toch niks van zich laat horen en hun stikkende best doen om de nieuwste iPhone 8 te kunnen kopen. Als veel niet boven hun stand hadden geleefd, hadden multinationals minder inkomsten gehad hier door minder groot geworden/minder macht.
 6. @Raycoupe interessante docu duidelijk en leuk uitgelegd wat nu het probleem is waardoor het niet beter gaat. @FincaInSpanje dat multinationals teveel macht krijgen/kopen is inderdaad een probleem.
 7. Wat maakt het uit dat een directeur 400x meer verdient dan een andere medewerker, je moet leven naar wat je hebt, volgens mij is dat het probleem en leven te veel mensen boven hun stand.
 8. Ik twijfel een beetje over wel of niet een basisinkomen. Ik vraag me af of dit zal werken op langer termijn. In Nederland hebben we dit eigenlijk al door het socialenvangnet, als je hier gebruik van maakt is geen pretje met alle regels en eisen die aan je gesteld worden. Je hebt wel eten, drinken , dak boven je hoofd, medische zorg, kleding enz, je hebt de basis. Een basis inkomen zou het probleem oplossen van dat er steeds minder werk is omdat veel werk geautomatiseerd word, door de basis inkomen zullen meer mensen parttime gaan werken waardoor er meer mensen kunnen werken. Dit zou nu ook al haalbaar kunnen zijn voor een grote groep mensen als ze niet 40 uur of meer zouden werken en genoegen nemen met minder. Als je minder hoeft te werken heeft als voordeel net als bij een basisinkomen dat je je gelukkiger voelt, meer ontwikkeld, creatiever word, voor kinderen kan zorgen, je eigen tijd kan indelen Het genoegen met minder nemen is denk ik de reden dat het niet gaat werken. Ik hoor veel mensen zeggen (uitzonderingen daargelaten ) dat ze geen geld hebben, niks over houden, maar veel van die mensen hebben wel twee auto`s, twee telefoon abonnement van 54 euro, top hypotheek, uitgebreidste tv en internet abonnement enz. Zouden ze dit anders doen dan zouden ze wel geld overhouden. Doordat je moet werken voor luxe producten zouden deze ook in prijs kunnen gaan stijgen, waar door je voor je luxe producten toch nog steeds 40 uur wilt werken. Prijs van veel (misschien wel allen) producten is wat wij bereid zijn er voor te betalen. Als luxe producten duurder worden ga je na een x aantal jaren een systeem krijgen zo als deze nu is, zonder dat er eisen aan je gesteld worden. Wat ik me ook afvraag wat word er gedaan met spaargeld/ overwaarden van koophuis. Op het moment dat er een basis inkomen komt en je hebt spaargeld dan is je spaargeld nog meer waard geworden. Stel je hebt 50.000 euro en moet hier van geheel voorzien in je levens behoefde. Dit is minderwaard dan dat je een basisinkomen hebt en 50.000 euro. Lijkt me niet echt redelijk voor iemand die altijd 40 uur gewerkt heeft voor minimumloon hier door weinig heeft kunnen sparen. Tuurlijk hij gaat er op vooruit maar wel met minder als de gene met 50.000 euro. Anders om stel je hebt 50.000 euro en basis inkomen word ingevoerd en omdat die meer voordel heeft moet hij de helft of misschien alles inleveren. Als ik puur en alleen naar me eigen situatie kijk dan zeg ik basisinkomen doen, kan ik om te beginnen lekker rondreizen met onze camper, en kijken hoelang we dit uit houden, in de hoop nooit meer te hoeven werken. Want ik doe het werk wat mij het leuks lijkt omdat ik moet eten en drinken wonen, maar liever werk ik niet. Voor mij zou het dus gratis geld zijn.
 9. Leuk wat je schrijft vooral dat je meer moet werken als het geld kost. Zins een jaar ongeveer zijn wij daar ook bewuster mee bezig, zo nemen wij nu zelf eten en drinken mee als we op pad gaan. Het voordeel hier van is dat je niet opzoek hoeft te gaan naar waar je wilt eten. Is er een leuke pleintje of iets en er staat een gemeente bankje of gazonnetje dan gaan we hier lekker zitten in plaats van op een terras. Nog meer dingen die gedaan kunt worden zijn: Verschillende speeltuinen in de stad afgaan, verschillende kinderboerderijen, hertenkamp bezoeken, in de zomer naar zwemvijver gaan wat vrij toegankelijk is, lammetjesdag, nationale monumenten, open gevangenis dag bezoeken. In plaats van uit eten gaan bijvoorbeeld samen een lekkere maaltijd koken. Dit kan je met ze tweetjes doen, maar ook met vrienden. Lekker bij elkaar eten en dat je afspreekt om afzonderlijk van elkaar 1 voor gerecht te maakt en de andere hoofdgerecht enz. Dit is meer iets wat je met vrienden of gezamenlijk doet dan met gezin hoewel dat wel zou kunnen.
 10. Hier is de verwarming nog niet aan gegaan, hoop dat dit nog lang duurt. Wij wonen op de 1e etage en slapen benden. 1e verdieping heeft veel raam waar de zon door schijnt dus is ook snel warm. Wij trekken gewoon dikke trui aan, wat kaarsjes er bij is ook gezellig en een lekker dekentje. Wat ik van vorig jaar gemerkt heb is dat vooral waterkou het koud maakt, hoeveel graden het precies is niet heel veel uit maakt. Zo hebben we het bij 18 graden met waterkou kouder dan 16 zonder waterkou. Ik denk ook dat je niet zou moet kijken naar thermostaat hoe warm/koud het is maar je meer moeten afvragen heb ik het warm of koud. Vorig jaar hebben wij de verwarming misschien vijf keer een uurtje aan gehad, hebben toen 350 euro terug gekregen. We hopen natuurlijk dat we de verwarming dit jaar ook minimaal aan hoeven te doen, maar vorig jaar was ook een zachte winter.
 11. Wij hebben een VW t4 (zie kleine profiel foto) het voordeel is dat je inderdaad 25% wegen belasting betaald. Hij is voor dagelijks gebruik te gebruiken, wij hebben dus ook geen andere auto hier naast, en doen eigenlijk alles wat op de fiets kan met fiets. Er grote voorwerpen in vervoert kunnen worden, door dat hij voor de deur staat ook leuk voor dagrecreatie. Nadelen: geen doch wc . weinig opbergruimte, weinig leef ruimte maar als het lekker weer is prima te doen zit je toch niet binnen. Minder goed geïsoleerd als andere camper denk ik, Weinig privé als je de gordijnen niet dicht doet. Wat wij vooral als nadeel zien van een grotere camper dat je deze moet stallen, hier voor moet betalen maar vooral dat je de camper eerst moet halen en dit dan moet afspreken. Als je voor een camperbus gaat, er zijn veel ombouw bussen, deze zijn bijvoorbeeld eerst gebruikt als bedrijfsbus en daarna omgebouwd tot camper, ik heb persoonlijk gekozen voor fabriekcamper dit omdat ik denk dat de gemiddelde camperrijder anders rijd dan een werknemer in bedrijf auto. Dit geeft natuurlijk geen garanties dat hij tiptop is, en hangt van meer zaken af natuurlijk maar voelde voor mij wel beter. Wat ik me wel af vraag als je hem wilt gebruiken als bug out camper en hij is gestald hoe makkelijk je hier dan bij kan komen/ weg kan gaan als het nodig is. Het zelfde geld natuurlijk voor een caravan.
 12. @Vladimir Dat valt me eigenlijk wel tegen van die blanks. Ik heb deze pas een jaar, bij mij nog niet het geval. Ik had gehoopt dat ze langer mee gingen zonder reparatie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...