Oeps
Het gaat iets anders dan ik had gedacht en heb zojuist het deeg weer lopen kneden en in een pan gedaan. Ondertussen maar een noodgreep geknutseld met kolen waar de pan inkomt en kijk even hoe ik de boel afdicht om de warmte er in te houden. Uiteraard veel te veel kolen en totaal verkeerd aangemaakt, maar had even niets voor handen en geen zin in wachten nu. Uiteindelijk is het maar een test en verandert de situatie iets.
En weer kneden
Het rijzen ging veel sneller dan gedacht en het heeft nu een ruim uurtje gestaan ongeveer, dus heb het weer even lopen kneden en een pan met olie ingesmeerd en vervolgens bloem rondom. Broodje een beetje in model en later even een beetje insnijden (las ergens dat dat moest vlak voor het bakken). Geen idee of ik het warm genoeg krijg, maar vind het wel een leuk onverwachts iets. Hoop dat de kolen straks warm zijn en het nog droog blijft voorlopig.
Zal het smaken?
Als het bakken gaat lukken ben ik er al van overtuigd dat het heerlijk gaat smaken! Toen ik mijn handen rook vlak na het kneden liep het water mij in mijn mond, het liefste wil ik nu wat roomboren smelten met een beetje knoflook en ui er in... Ik krijg echt immense lekkere trek nu! Laat ik gewoon denken dat het lukt en wat lekkere boter gaan maken 😋
Boter receptje op de gok..
Ui en knoflook fruiten, roomboter met zout smelten en mengen maar.