Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 03/30/24 in alle zones

  1. Echt heel cool! Ga ik binnenkort ook eens proberen. Dank voor het delen.
    1 punt
  2. Dit is veel te leuk en het ruikt zo lekker!! Botertje is lekker hoor, simpel maar wel goed. Broodje doet zijn ding maar zie dat het nu iets langzamer gaat met rijzen en laat hem nog een half uurtje extra staan (is nu slechts met 1/3 toegenomen en weet niet of die nu weer moet verdubbelen..). Ik gok er op dat het broodje 50% moet toenemen en de rest komt tijdens het bakken. Ik geef hem nog even omdat mijn gevoel dat zegt. Troepje op de boter? Volgens mij noemen ze dat klaren en zou je bij smelten dat er af moeten scheppen en een paar keer herhalen. Het staat mij bij dat je ook water kunt toevoegen maar dat weet ik zo niet meer.. Ghi als ik mij niet vergis en dat moest ik nog uitzoeken i.v.m. bewaren van boter. Fruiten had langer gemogen, maar het smaakt gewoon lekker. Als ik domweg even denk aan smaken wat ik lekker vind zou ik er nu wel iets van tomaat en basilicum bij willen hebben, of olijven... Kooltjes even uit de bak en een beetje extra verhoging Pan komt op de stenen verhoging en gooi er kolen bovenop, als er een beetje kool inkomt tijdens het afhalen van het deksel vind ik totaal niet erg. Ik ben alleen wel heel ongeduldig aan het worden nu en wil de pan er dolgraag opzetten! Nog 20 minuten en goed bereid kost tijd...
    1 punt
  3. Oeps Het gaat iets anders dan ik had gedacht en heb zojuist het deeg weer lopen kneden en in een pan gedaan. Ondertussen maar een noodgreep geknutseld met kolen waar de pan inkomt en kijk even hoe ik de boel afdicht om de warmte er in te houden. Uiteraard veel te veel kolen en totaal verkeerd aangemaakt, maar had even niets voor handen en geen zin in wachten nu. Uiteindelijk is het maar een test en verandert de situatie iets. En weer kneden Het rijzen ging veel sneller dan gedacht en het heeft nu een ruim uurtje gestaan ongeveer, dus heb het weer even lopen kneden en een pan met olie ingesmeerd en vervolgens bloem rondom. Broodje een beetje in model en later even een beetje insnijden (las ergens dat dat moest vlak voor het bakken). Geen idee of ik het warm genoeg krijg, maar vind het wel een leuk onverwachts iets. Hoop dat de kolen straks warm zijn en het nog droog blijft voorlopig. Zal het smaken? Als het bakken gaat lukken ben ik er al van overtuigd dat het heerlijk gaat smaken! Toen ik mijn handen rook vlak na het kneden liep het water mij in mijn mond, het liefste wil ik nu wat roomboren smelten met een beetje knoflook en ui er in... Ik krijg echt immense lekkere trek nu! Laat ik gewoon denken dat het lukt en wat lekkere boter gaan maken 😋 Boter receptje op de gok.. Ui en knoflook fruiten, roomboter met zout smelten en mengen maar.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...