Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04/12/22 in alle zones

  1. Soms kom je in de winkel dingen tegen waarvan je denkt: Is dit iets wat het waard is om in te slaan? Nou ik had zo een moment toen ik vanmiddag even naar Duitsland was om te tanken en dacht even wat drinken te halen. (Ja, ze kunnen zeggen wat ze willen, maar het scheelt soms echt genoeg) Ik liep in de K+K en kwam daar tegen: Kant en Klare, Spaghetti Bolognese van de Maggi. Normaal ben ik niet zo van die dingen want vaak is het goedkoper zelf te maken dan kant en klaar te kopen. Echter voor 1,99 per blik, kon ik het niet laten liggen en moest ik het uitproberen. Dus even wat belangrijke info: Prijs: 1,99 Inhoud: 810 gram Portie: 405 gram Kcal/portie: 300. THT: 11/2024 Even voor de duidelijkheid er zijn meerdere varianten hiervan, dit review is van de Spaghetti Bolognese. Het blik dient wel met een blikopener geopend te worden helaas is het geen blik met een lipje. Bij het openen zag ik al redelijk snel dat er heel veel saus inzat en vlees nagenoeg bijna niets. Ik heb er voor gekozen om het in een pan op te warmen aangezien dat het meest waarschijnlijke scenario is tijdens een SHTF. En ja, het eerste wat ik dacht: Is dit Spaghetti of Tomatensoep? Het opwarmen ging snel en gemakkelijk, wat dat betreft erg handig voor als brandstoffen schaars zijn of als je snel iets wilt opwarmen en eten. Wat betreft smaak en maagvulling? tja het doet mij heel erg denken aan tomatensoep, echter ik ben van mening dat dit tijdens een SHTF zeer zeker wel te eten is met misschien een paar crackers of een plakje brood, omdat er zoveel saus is en ik niets wilde verspillen heb ik het met een lepel gegeten. (mijn excuses voor mogelijke preppers van Italiaanse afkomst) Een half blik was voor mij momenteel genoeg buikvulling en ik acht dus ook zeer goed mogelijk dat 1 blik inderdaad een warme maaltijd kan zijn voor 2 personen. Mijn conclusie: Tijdens een SHTF zeker een goede optie om te eten, echter niet elke dag. Voor dagelijkse maaltijden in het hier en nu? Nee, ik zou ze nu niet regelmatig eten. Zijn ze het waard in te slaan? Ja, ik denk dat voor dat geld je best wel een paar blikken kan inslaan, tenslotte zit er per portie bijna net zoveel Kcal in als een gevriesdroogde maaltijd en dat voor een fractie van de prijs. Budget Preppers, die denken aan een Bug In doen er goed aan een paar blikken in te slaan.
    1 punt
  2. Zo een fiets aanhangertje ombouwen is ook een leuk projectje, ik heb het in het verleden zelf ook gedaan. Zo een fiets aanhanger kan tot iets van 80 kg dragen, mits je het goed verdeeld. Als je zoekt op B.O.F.T. dan zou je mijn oude post van mijn toen der tijd Bug Out Fiets Trailer tegen komen
    1 punt
  3. Belangrijke spullen die echt niet nat mogen worden (zoals bijv m'n EHBO setje en paspoort) heb ik zelf ook apart in van die zip-lock zakjes. Die hersluitbare van de ikea werken erg goed en kosten geen zak. Het weegt ook bijna niets dus heeft geen enorme impact op het gewicht wat je mee moet zeulen. Verder ben ik niet van plan om hele stukken te gaan lopen met m'n rugtas. In princiepe zal de zooi als eerste in de auto mee gaan, alternatief op de fiets (daar wil ik nog wel zo'n aanhangertje voor aanschaffen zodat er wat meer mee kan). Lopen is echt de laatste optie...
    1 punt
  4. Vandaag een een eerste poging gedaan om iets te bakken van eikel-meel. Er heeft al eens een mooie post gestaan over eikeltjes koffie maar ik wilde eens meel maken van eikels en er iets van bakken. Zo gezegd zo gedaan. Een paar handen vol eikels geraapt. Tijdens het rapen al even door midden gesneden zodat ik geen aangetaste eikels mee nam. Thuis de eikels gepeld en in een pannetje water gekookt. Het kookwater 2x ververst. Het water wordt aardig bruin en ik wil voor mijn eerste poging geen risico lopen e.o.a. vergiftiging op te lopen tannine en zo... Na het koken de noten geplet en gemalen.Een nacht laten drogen en nog verder gemalen, het lijkt nu echt meel. Verder heb ik er voor mijn eerste experiment simpele zandkoekjes van gebakken. eitje en een klontje boter erdoor, 15 minuutjes op 200 graden en klaar. Ik vond ze heel lekker. Als ze in de winkel verkocht zouden worden zou ik ze kopen! Dit wat mijn eerste brouwsel met eikeltjesmeel maar ik ga er zeker meer mee experimenteren. Zo makkelijk om een zak vol eikels te rapen en daarna kan je er alles mee maken wat je wilt. Nu nog op zoek naar de ultimate prepper recipe voor iets met eikeltjesmeel en een drupje water op een rocketstove
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...