Tips,
Vele Wijnen zijn vegetarische instinker,
waar moet je dan op letten???.
Sommige voedingsmiddelen bevatten dierlijke ingrediënten zonder dat we ons daarvan bewust zijn.
Wijn bijvoorbeeld is een vegetarische instinker. Hoe kan dat?
Wijn wordt gemaakt van druiven, dus vegetarisch, toch? In de meeste gevallen niet. Wijnbouwers voegen vaak iets toe om de drank te filteren en sneller helder te krijgen. Na de fermentatie is wijn namelijk troebel, door gistcellen en restjes van druivenschillen. Die lossen deels vanzelf op, maar dierlijke eiwitten versnellen dat 'klaringsproces'.
Uit maag of beenderen
Om wijn helder te maken wordt meestal stremsel (een extract uit de lebmaag van pasgeboren kalfjes), gelatine (een bindmiddel uit huid en beenderen), vislijm (gelatine uit membranen van de visblaas), caseïne (een eiwit uit melk) of varkensvet gebruikt.
Ook verschillende bieren en vruchtensappen worden trouwens met dierlijke eiwitten geklaard.
https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/wist-je-dat-wijn-niet-vegetarisch-is/
Wie een flesje met het Europese vegan-logo koopt, is alvast zeker dat hij of zij van een plantaardig glas geniet.