Stuudje Geplaatst: 18 juli 2014 Delen Geplaatst: 18 juli 2014 Tja, toch maar weer eens een bakje perzik uit de supermarkt meegenomen. Moet ik helemaal niet doen. Die zijn zelden echt lekker, of goed, of rijp. Deze keer blijven ze te hard. Vroeger baalde ik hiervan maar nu heb ik er wat op gevonden. Ik snijd de perziken in acht stukken. Ik kook wat water waar ik suiker in oplos, en voeg vanillestokje toe, of ik gebruik vanillesuiker. Kook de perzikstukken tot ze gaar (en nog stevig) zijn in dat water. Schep de perziken eruit en kook het vocht in tot een siroop. De half warme perzik met wat siroop erover smaakt heerlijk met ijs. Koud smaakt het ook lekker met mascarpone of in de yoghurt of gewoon met een grote klodder slagroom. (Dit kan je met alle fruit wel doen) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
the_holyman Geplaatst: 18 juli 2014 Delen Geplaatst: 18 juli 2014 Dankjewel.. Ga ik zeker uitproberen, want we zitten hier nog wel eens met fruit wat niet helemaal wil. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
MyronPrps Geplaatst: 18 juli 2014 Delen Geplaatst: 18 juli 2014 mascarpone mengen met turkse yoghurt en een klein beetje suiker erbij is ook heeerlijk vooral met bramen of bosbessen erdoor:) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
daisy Geplaatst: 18 juli 2014 Delen Geplaatst: 18 juli 2014 Mocht iemand veel onrjipe druiven,appels of andere zure vruchten hebben, kun je ook nog overwegen om er verjus van te maken. Verjus is geen wijn en geen azijn. Zelf nog geen ervaring mee, het staat nog op mijn to-do-list Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
The lonely prepper Geplaatst: 18 juli 2014 Delen Geplaatst: 18 juli 2014 Mijn ervaring is dat die perzik of nectarine juist verrassend snel rijp zijn, na een dag of twee. Ik baal meer van supermarktwatermeloenen, die zijn niet rijp en zullen het nooit worden, te vroeg gestorven.. Leve de middenstander van mediterraanse komaf, die weten tenminste hoe watermeloen smaken moet. Mijn recept bij temperaturen boven de dertig; men neme een rijpe* watermeloen en snijdt deze aan stukken, vervolgens nuttigt men dit zo uit het vuistje! *Een rijpe watermeloen klinkt hol als je erop klopt. Als je 'm opensnijdt zie je zwarte pitjes, dus geen witte, of 'seedless' (zucht..), neen, zwart zijn die zaden.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
12gauge Geplaatst: 18 juli 2014 Delen Geplaatst: 18 juli 2014 het zal vast een andere naam hebben hoor maar bij ons thuis word daar "zomerwater" van gemaakt gewoon de vrucht naar keuze in plakken snijden van een paar mm dik gooi het in een kan water (evt wat suiker/kaneel/wat je wilt erbij) lekker een dagje in de koelkast laten staan et voila heerlijk koud fruitig water gewoon het fruit erin laten zittten tot het water op is evt nog herhalen (ligt aan de staat van het fruit) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 18 juli 2014 Auteur Delen Geplaatst: 18 juli 2014 CrazyRussianHacker heeft een handige manier om meloen te eten... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.