bjo1998 Geplaatst: 13 juni 2014 Delen Geplaatst: 13 juni 2014 @bjo1998 : Nee! Hoe is het overigens gegaan met de exam? Goed,misschien ging het zelf iets te gemakkelijk om waar te kunnen zijn Maar ben er wel door denk ik ( en hoop ik) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnVonSchutz Geplaatst: 13 juni 2014 Auteur Delen Geplaatst: 13 juni 2014 Tsja een beetje methanol bewaren kan nooit kwaad. Toch gisteravond de proef op de som genomen. Een heerlijk large shot glas genomen. Niet dood, niet blind en zelfs geen hoofdpijn. Maar die 55 procent is toch wel pittig. Misschien toch maar verlagen naar iets drinkbaarders ipv brinkbarbaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ronin Kogaratsu Geplaatst: 13 juni 2014 Delen Geplaatst: 13 juni 2014 Tsja een beetje methanol bewaren kan nooit kwaad. Toch gisteravond de proef op de som genomen. Een heerlijk large shot glas genomen. Niet dood, niet blind en zelfs geen hoofdpijn. Maar die 55 procent is toch wel pittig. Misschien toch maar verlagen naar iets drinkbaarders ipv brinkbarbaar. haha, beetje anijs kattenstaart bijvoet en aluin en alsem enz toevoegen en lekker opdrinken.. Verleden week nog een bbq feestje gehad waar 70% absint geshot werd.. haha geen hoofdpijn ook. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
vheeswijk Geplaatst: 13 juni 2014 Delen Geplaatst: 13 juni 2014 [.....] Ik heb helaas geen temperatuurmeter erop zitten. Kan ik de temperatuur ook meten op de ketel of moet dat aan de binnenkant gebeuren? De temperatuurmeting moet bij een destilleerapparaat aan de binnenkant en bovenin in het toestel in de damp worden gemeten. Dus daar waar het vat overgaat in de neerdalende tuit. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 13 juni 2014 Delen Geplaatst: 13 juni 2014 haha, beetje anijs kattenstaart bijvoet en aluin en alsem enz toevoegen en lekker opdrinken.. Verleden week nog een bbq feestje gehad waar 70% absint geshot werd.. haha geen hoofdpijn ook. Blurk. Maar aluin? Brrr, laat dat er maar uit. Grappig, ik had het net over bijvoet met @Castaway. Lekker drankje voor je. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Sam's EDC Geplaatst: 13 juni 2014 Delen Geplaatst: 13 juni 2014 Haha stoken, altijd al willen doen, je moet wel oppassen dan als je met fruit (voor consumering) gaat stoken dat je geen methanol erdoorlaat anders heb je er weinig aan. Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 14 juni 2014 Delen Geplaatst: 14 juni 2014 Ik heb in mijn post in de eerste plaats gedacht aan niet-gedestilleerde dranken zoals bier en wijn. Als je echter gaat destilleren, dan kun je voor de zekerheid de voorloop weggooien. Geeft altijd een veilig gevoel. De voorloop ontsmet bovendien de gehele destillatie-opstelling, i.h.b. het koelgedeelte. Takjes zoveel mogelijk toch verwijderen, i.v.m. met de aanwezigheid van C5 houtsuikers als xylose (Overigens zeer weinig). Houtsuikers geven inderdaad wat methanol bij vergisting. Alleen puur suiker vergisten geeft uitsluitend ethanol (stookwijn). Commerciële wijnen en bieren bevatten ook sporen methanol. De sulfiet die aan goedkope wijnen wordt toegevoegd geeft meer problemen (bv. hoofdpijn, "Appéllation Migraine Controllée" ). Bedankt voor de aanvullende info. Greener Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
C verne Luminus Geplaatst: 27 september 2015 Delen Geplaatst: 27 september 2015 haha, beetje anijs kattenstaart bijvoet en aluin en alsem enz toevoegen en lekker opdrinken.. Verleden week nog een bbq feestje gehad waar 70% absint geshot werd.. haha geen hoofdpijn ook. hoi Ronin, zou ik u mogen vragen naar uw absinthe recept, moonshine maak ik al zelf en wil graag eens absinthe maken. mvc C verne Luminus Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ronin Kogaratsu Geplaatst: 27 september 2015 Delen Geplaatst: 27 september 2015 hoi Ronin, zou ik u mogen vragen naar uw absinthe recept, moonshine maak ik al zelf en wil graag eens absinthe maken. mvc C verne Luminus Een vriend van mij voegde dat toe, en het is niet aan te raden als beetje trippen niet de bedoeling is. Het recept voor absint heb ik helaas niet. Zal vast wel ergens online te vinden zijn. Leuk dat u stookt, ik weet een hele oude stookketel te liggen, aas nog op het moment dat ik vraag of ik m kan overnemen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.