Dreutel Geplaatst: 29 januari 2014 Delen Geplaatst: 29 januari 2014 Hoewel ik mijzelf toch wel een visliefhebber zou durven noemen, hou ik gelukkig niet van zalm. De meeste (90%) zalm in de NL winkels schijnt kweekzalm te zijn. Dat is de natte variant van de plofkip. Bekijk deze site maar eens: http://newsmonkey.be/article/2439 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 29 januari 2014 Delen Geplaatst: 29 januari 2014 Ik hou ook niet van zalm, maar mij is wel bekend dat men aan bijna alle producten kleur, geur of extra smaak toevoegen. Ga maar eens jagen op een wild zwijn en vergelijk dat vlees maar eens met varkensvlees vaneen jong varken dat binnen 4-6 maanden vol is gepropt. Wild zit zoveel meer smaak aan en een stoofschotel van wild zwijn, smaakt bijna als draadjesvlees. Vergeet ook niet die vissen uit Azië die worden gekweekt en waar volop antibiotica en andere hier verboden middelen aan worden toegevoegd. http://www.piepvandaag.nl/pangasius-vriesvakvis-zit-vol-met-gif/ http://duurzaam-sparen.blogspot.nl/2011/01/een-goede-reden-om-geen-pangasius-vis.html http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/1972471/2010/02/08/Pangasius-is-niet-zo-n-verantwoorde-vis-als-het-lijkt.dhtml Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dreutel Geplaatst: 29 januari 2014 Auteur Delen Geplaatst: 29 januari 2014 Yep, de toestanden in de visserij en de kweekvisserij zijn mij bekend. Zelf ben ik er een voorstander van om wereldwijd alle visserij 15 jaar te te verbieden, zodat de visstand zich kan herstellen. Desalniettemin, ben ik groot geworden met vis, en een verantwoord (soms zelf) gevangen visje gaat er bij mij op zijn tijd heus wel in. Het wordt hoog tijd dat wij als mensheid er ons bewust van worden, dat we niet alleen ons leefmilieu op aarde aan het verwoesten zijn, maar ook de zeeën en oceanen!~Tijd voor een duurzamer leven, moeilijk is wel dat ook de politici en de industrie daarvoor over de streep gehaald moeten worden, en dat wereldwijd. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 29 januari 2014 Delen Geplaatst: 29 januari 2014 Yep, de toestanden in de visserij en de kweekvisserij zijn mij bekend. Zelf ben ik er een voorstander van om wereldwijd alle visserij 15 jaar te te verbieden, zodat de visstand zich kan herstellen. Desalniettemin, ben ik groot geworden met vis, en een verantwoord (soms zelf) gevangen visje gaat er bij mij op zijn tijd heus wel in. Het wordt hoog tijd dat wij als mensheid er ons bewust van worden, dat we niet alleen ons leefmilieu op aarde aan het verwoesten zijn, maar ook de zeeën en oceanen!~Tijd voor een duurzamer leven, moeilijk is wel dat ook de politici en de industrie daarvoor over de streep gehaald moeten worden, en dat wereldwijd. Of alleen 15 jaar vissen met de hengel toestaan. Vis is zeker heel erg goed voor je en vooral voor de ontwikkeling van de hersens bij kids. Wij eten daarom 1 a 2 keer per week vis. Dit is meestal witvis. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dreutel Geplaatst: 29 januari 2014 Auteur Delen Geplaatst: 29 januari 2014 Of alleen 15 jaar vissen met de hengel toestaan. Vis is zeker heel erg goed voor je en vooral voor de ontwikkeling van de hersens bij kids. Wij eten daarom 1 a 2 keer per week vis. Dit is meestal witvis. 15 jaar alleen met de hengel, daar kan ik mij in vinden, als er een uitzondering wordt gemaakt voor de blauwvin tonijn, want anders hengelen de Japanners er nog steeds veel te veel uit de zee, Dat doen ze nu namelijk al. Voor de sushi. Wat voor witvis eet je eigenlijk? Voorn? Voor mij is het meestal zeevis. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 29 januari 2014 Delen Geplaatst: 29 januari 2014 15 jaar alleen met de hengel, daar kan ik mij in vinden, als er een uitzondering wordt gemaakt voor de blauwvin tonijn, want anders hengelen de Japanners er nog steeds veel te veel uit de zee, Dat doen ze nu namelijk al. Voor de sushi. Wat voor witvis eet je eigenlijk? Voorn? Voor mij is het meestal zeevis. Nee, zeevis bijvoorbeeld kabeljauw (lekkerst), heek, schol en waarschijnlijk koolvis (kibbeling) want dat vinden de kids lekker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dreutel Geplaatst: 29 januari 2014 Auteur Delen Geplaatst: 29 januari 2014 @FincalnSpanje : Ik ben blij dat ik het gevraagd heb. Hoe zie jij eigenlijk kans om vis te eten vanaf je berg? edit: nu zou de @mention toch blauw moeten worden? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 29 januari 2014 Delen Geplaatst: 29 januari 2014 @FincalnSpanje : Ik ben blij dat ik het gevraagd heb. Hoe zie jij eigenlijk kans om vis te eten vanaf je berg? edit: nu zou de @mention toch blauw moeten worden? Hoewel ik tussen de 500-600 meter boven zeeniveau een boerderij heb, is de rivier de Ebro op slechts een paar km van mijn huis. Dat is de grootste rivier van Spanje en de zee (kust) is op 25 minuten rijden. Bekend dus van de grote meevallen en andere vissoorten. Aan de rand van het dorp loopt deze rivier door richting de kust (Delta Ebre). http://nl.wikipedia.org/wiki/Ebro http://goo.gl/maps/h4n5e Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
f150 Geplaatst: 19 november 2015 Delen Geplaatst: 19 november 2015 Kweekzalm krijgt sinds vandaag een nieuwe dimensie.. de GMO variant van de Atlantische zalm: AquAdvantage salmon De zalm is genetisch gemanipuleerd met DNA-knip-plak werk waardoor deze 2x zo snel groeit. Om te voorkomen dat de GMO zalm zich mengt met natuurlijke zalm, mogen ze uitsluitend in gecompartimeerde bassins worden opgekweekt. In plaats van een vis te manipuleren die 2x zo snel groeit, was het beter geweest om een mensen te motiveren de mootjes te halveren.. http://www.fda.gov/AnimalVeterinary/DevelopmentApprovalProcess/GeneticEngineering/GeneticallyEngineeredAnimals/ucm466214.htm http://arstechnica.co.uk/science/2015/11/fda-approves-first-gmo-food-animal-atlantic-salmon/ https://en.wikipedia.org/wiki/AquAdvantage_salmon Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 19 november 2015 Delen Geplaatst: 19 november 2015 Eet meer vis...maar dan niet deze... Kamerleden-verbijsterd-vragen-na-visonderzoek-Omroep-Gelderland Uit het onderzoek werd ook duidelijk dat de NVWA voor het gebruik van in ieder geval één middel toestemming heeft gegeven: Mucusol. Dit middel mag niet als ontsmettingsmiddel worden gebruikt, maar alleen als ontslijmingsmiddel. Terwijl het middel hoe dan ook ontsmet. Volgens Henk van Gerven, Tweede Kamerlid van de SP is het gek dat je een niet toegestaan middel wel toestaat als je zegt dat je het voor een ander doel gebruikt. 'Er zit waterstofperoxide in Mucusol en waterstofperoxide ontsmet en maskeert dat de vis kwalitatief achteruit gaat. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren: 'Het is ontoelaatbaar dat visbedrijven verboden ontsmettingsmiddelen gebruiken om vis te ontsmetten en dat de NVWA dit toestaat. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.