Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Wat te doen met al die courgette's


Recommended Posts

Ik zweer bij de ouderwetse koeiekorrel

Dat is ook zeer wijs, heb ene keer naast standaard de koeiemest of korrel, een keer kippenmest geprobeerd....ik doe het nooit meer want de katten waren hier niet weg te slaan, letterlijk!

@Raycoupe, leuk idee, we zijn hier nog steeds druk met augurken inmaken, en courgettes gaan hier overal doorheen, samen met ui en aubergine, paprika, tomaat, bonen etc. Met een overvloed aan oogst...worden de dagschotels zeer divers en vooral lekker, aangevuld met gehakt en klaar ;-)

Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 54
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

heel lekkere pasta met courgette:

 

benodigdheden:

courgette in blokjes snijden

enkele wortels in blokjes snijden

2 kipfilet in blokjes snijden

kippenkruiden

1bakje mascarpone

 

 

- kruid de kipfilet blokjes heel ruim met kippenkruiden en bak deze aan samen met de worteltjes en de courgette

( niet alles tegelijk in de pan gooien maar eerst de kip licht aanbakken dan de worteltjes en als laatste de courgette ivm gaartijden enzo).

 

- kook in tussentijd de pasta

 

- als de kip en groenten gaar zijn voeg je de mascarpone toe en laat dit nog even opwarmen

 

- pasta afgieten, saus toevoegen en klaar.

Link to post
Share on other sites
  • 10 months later...

Dit weekend courgettes in gemaakt op basis van @Raycoupe zijn recept . Vorig jaar ook al eens gedaan maar aangezien ik het te zoet vond nu iets minder suiker in gedaan . Ik ga ze nog een beetje laten trekken . En dan lekker smullen op salades .

 

Geert

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Zo, net klaar met het maken van 25 potjes courgettes in 't zuur.

Na het zouten, 2 uur het vocht eruit laten trekken en afspoelen, is het 4,7 kg schoongemaakte courgettes + gesneden ui.

 

Dit keer een beetje variatie t.o.v. het originele recept, kruidnageltje erbij, wat extra mosterdzaad en zwarte pepers en een deel van de azijn vervangen door citroenzuur.

Uiteraard ook minder suiker dan in 't originele recept, dit keer een kilo rietsuiker.

Nu 1 a 2 maandjes wachten voor ze geproefd kunnen worden:

 

IMG_1627.jpg.3adf9e122b5023940777115a5e2f4703.jpg

  • Leuk 2
Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...