Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wat te doen met al die courgette's


Raycoupe

Aanbevolen berichten

Ik zweer bij de ouderwetse koeiekorrel

Dat is ook zeer wijs, heb ene keer naast standaard de koeiemest of korrel, een keer kippenmest geprobeerd....ik doe het nooit meer want de katten waren hier niet weg te slaan, letterlijk!

@Raycoupe, leuk idee, we zijn hier nog steeds druk met augurken inmaken, en courgettes gaan hier overal doorheen, samen met ui en aubergine, paprika, tomaat, bonen etc. Met een overvloed aan oogst...worden de dagschotels zeer divers en vooral lekker, aangevuld met gehakt en klaar ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 54
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

heel lekkere pasta met courgette:

 

benodigdheden:

courgette in blokjes snijden

enkele wortels in blokjes snijden

2 kipfilet in blokjes snijden

kippenkruiden

1bakje mascarpone

 

 

- kruid de kipfilet blokjes heel ruim met kippenkruiden en bak deze aan samen met de worteltjes en de courgette

( niet alles tegelijk in de pan gooien maar eerst de kip licht aanbakken dan de worteltjes en als laatste de courgette ivm gaartijden enzo).

 

- kook in tussentijd de pasta

 

- als de kip en groenten gaar zijn voeg je de mascarpone toe en laat dit nog even opwarmen

 

- pasta afgieten, saus toevoegen en klaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 10 maanden later...
  • 1 maand later...

Zo, net klaar met het maken van 25 potjes courgettes in 't zuur.

Na het zouten, 2 uur het vocht eruit laten trekken en afspoelen, is het 4,7 kg schoongemaakte courgettes + gesneden ui.

 

Dit keer een beetje variatie t.o.v. het originele recept, kruidnageltje erbij, wat extra mosterdzaad en zwarte pepers en een deel van de azijn vervangen door citroenzuur.

Uiteraard ook minder suiker dan in 't originele recept, dit keer een kilo rietsuiker.

Nu 1 a 2 maandjes wachten voor ze geproefd kunnen worden:

 

IMG_1627.jpg.3adf9e122b5023940777115a5e2f4703.jpg

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...