200m² Geplaatst: 23 februari 2013 Delen Geplaatst: 23 februari 2013 Heeft er iemand van de weckers ervaring met wecken in de oven? Of kent er iemand een degelijke website hierover waar de oventemperatuur en tijd per voedsel en bewaarbaarheid vermeld worden? Ik vind wel hier en daar wat info maar zoals met alles is dat tegenstrijdige informatie en ga ik liever af op ervaring dan op de uitleg van iemand die voor het eerst weckt op die manier. Ik dacht ook, als je kan wecken in de oven en de electriciteit valt weg dan kan je zelf een oven op hout in elkaar flansen en gebruiken om voedsel te wecken maar mijn kennis stopt bij een weckketel. Nog een vraag: Ik zit hier met een half oor naar een filmpje te kijken/luisteren maar die weckt droogvoer in de oven en ik zie het nut daar niet van in. Je kan dat toch gewoon bewaren in afgesloten weckpotten met een zuurstof absorbeerder in of ben ik mis? (ben dat namelijk van plan) Het kwam er wel wat verbrand uit precies. Nu ja, ik kijk met een half oor want ik zit hier te typen dank bij voorbaat Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
samurai Geplaatst: 23 februari 2013 Delen Geplaatst: 23 februari 2013 Heeft er iemand van de weckers ervaring met wecken in de oven? Of kent er iemand een degelijke website hierover waar de oventemperatuur en tijd per voedsel en bewaarbaarheid vermeld worden? Ik vind wel hier en daar wat info maar zoals met alles is dat tegenstrijdige informatie en ga ik liever af op ervaring dan op de uitleg van iemand die voor het eerst weckt op die manier. Ik dacht ook, als je kan wecken in de oven en de electriciteit valt weg dan kan je zelf een oven op hout in elkaar flansen en gebruiken om voedsel te wecken maar mijn kennis stopt bij een weckketel. Nog een vraag: Ik zit hier met een half oor naar een filmpje te kijken/luisteren maar die weckt droogvoer in de oven en ik zie het nut daar niet van in. Je kan dat toch gewoon bewaren in afgesloten weckpotten met een zuurstof absorbeerder in of ben ik mis? (ben dat namelijk van plan) Het kwam er wel wat verbrand uit precies. Nu ja, ik kijk met een half oor want ik zit hier te typen dank bij voorbaat Heb ik maar kort over nagedacht, niet doen, niet eens proberen, persoonlijk dus geen reaktie gaarne wellens nietes.. Door uitputtend onderzoek naar bacterien en ziekteverwekkers, tot aan blikvoer fabirkanten grafieken en curves toe : Een oven is nooit helemaal schoon, genoeg resten ter vervuiling, aangekoekt en geen water afsluiting. Een oven heeft nooit een gegarandeerde temperatuur, en de temperatuur waar je hem op instelt zakt flink wat graden als je hem al opentrekt bij voorverwarming.. Een weckmachine warmt langzaam op totdat zowel het water als de potjes de juiste temperatuur hebben en gaat dan pas tellen qua tijd, wat het belangrijkste is qua goed wecken dus afstemming temperatuur en plaatsen hete potjes. Hoe wil je dat met een oven doen?? Maar wie weet, denk eerder dat ik het niet doe omdat ik een echte automatische weckmachine heb van Weck.. perfect voor grote hoeveelheden.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
200m² Geplaatst: 25 februari 2013 Auteur Delen Geplaatst: 25 februari 2013 Mja, ni bij stilgestaan maar ge hebt daar wel een punt. Zal het maar rap vergeten en wat verder sparen voor zo een keteltje want in die grote kookpotten gaat het maar per 4 of 6 en moet ik constant met de themometer in aanslag staan. Mercikes! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast oliestel Geplaatst: 25 februari 2013 Delen Geplaatst: 25 februari 2013 je kan bijvoorbeeld wel cake of brood bakken in weckglas zonder deksel in de oven, en daarna inwecken in de weck ketel! heb je dit boek al? dat is wel een aarrader vind ik. http://www.brouwmarkt.nl/het-weckboek-inmaakboek-110-pag-p-176.html had je deze online recepten al gezien? http://www.weckenonline.eu/Snel_naar_recepten/snel_naar_recepten.html ik heb vaak gelezen dat de rubberen ringen poreus worden als je deze toepast in de oven. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast oliestel Geplaatst: 25 februari 2013 Delen Geplaatst: 25 februari 2013 helaas kon ik de weckketel voor op vuur niet meer nieuw vinden, maar heb die 2e hands voor 15 euro gekocht!! ik zou vooral marktplaats in de gaten houden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aalawok Geplaatst: 29 maart 2020 Delen Geplaatst: 29 maart 2020 Van de week heb ik geprobeerd aardappels te wecken. Dat ging heel goed, we hebben ze gisteren gegeten en dat beviel goed! Helaas heb ik geen weckketel/grote pan, dus kan ik maar 1 pot tegelijk doen. Dat zou een beetje lang gaan duren. Na wat theorie onderzoek in de vorm van blogs nalezen, bedacht ik dat het in de oven toch wel prima zou moeten kunnen. Wordt vervolgd... 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hermanusb Geplaatst: 29 maart 2020 Delen Geplaatst: 29 maart 2020 Wecken in de oven moet goed kunnen. Ik heb zelf de weckketel gebruikt en dat gaat fijner. deze heb ik verkocht want ik wil de all american canner hebben. niet de grootste maar zeg maar iets onder de grootste. beter is er niet. grootste voordeel is dat hij door de hoge druk beter desinfected. voedsel mbv deze pan geweckt.... blijft lang goed, heeeel lang goed. eigenlijk extreem lang goed. trek een pot na 3 jaar open dan is het nog steeds goed. geen wonder dat ze in Amerika enkel met dit ding werken. maar jou vraag de oven, dat gaat ook. 3 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.