Ga naar inhoud
GENEGEERD

Ambulance protocollen


Aanbevolen berichten

Ik heb niet alles doorgenomen uiteraard, maar voor mensen die geïnteresseerd zijn, zijn deze protocollen bijzonder handig. Een directe link kan ik niet plaatsen, want dat is het PDF bestand. Het stelt mensen die erin trainen en uiteraard over een gevulde ambulance beschikken, in staat mensen te behandelen in acute situaties. Pik er onderwerpen uit die voor jou belangrijk kunnen zijn, google de moeilijke woorden, kijk er eens naar zou ik zeggen. Vragen? Stuur me een PM, ik hoop dat ik alles kan beantwoorden. SUCCES!

 

Dit is de site: http://www.ambulancezorg.nl/nederlands/pagina/2037/lpa-7-2.html

 

En dan klikken op LPA 7.2

ambu.jpg.4089a879feaebffab7b606a9809ae535.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

LPA is specifiek geschreven voor de ambulancezorg, bepaalde procedures zijn niet zomaar toepasbaar, voor de eerste acute hulp fase..

LPLHB=Landelijke Protocol Levensreddende Handelingen Brandweer http://www.nifv.nl/web/show/id=50835

LPEV = Landelijke Protocol EersteHulpverlener http://www.lpev.nl

Oranje Kruis, Rode Kruis, First Aid International, Medic First Aid etc. hebben allemaal hun eigen protocollen. (een soort modewoord in de eerste hulp wereld)

 

Vaak didactisch erg onhandig, omdat er weer allerlei uitzonderingen en uitstapjes onthouden moeten worden.. verder zijn de protocollen gemaakt voor reguliere situaties en niet voor uitzonderlijke situaties.

 

Elk protocol is prima naslag werk, en als je actief allerlei zaken opzoekt op google, is dat helpt dat je retentiewaarde op te krikken.. (Onder stressvolle omstandigheden reproduceren van kennis)

 

 

Er zijn ook diverse wilderness EH trainingen, die weer meer toepasbaar zijn voor preppers omstandigheden.

Je moet wel goed nadenken, of je onder normale omstandigheden, bepaalde ingrepen doet, die onder wilderness of in SHTF situaties of in tactische omgevingen wel geaccepteerd zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De SIGMA (snel inzetbare groep ter medisch assistentie) is het rampenteam dat de ambulancezorg ondersteund als er ongevallen gebeuren waarbij zoveel

slachtoffers zijn, dat de reguliere ambu's het niet meer aankunnen.

 

De SIGMA heeft ook een handboek...

 

gratis te downloaden hierrrr --> : http://www.geneeskundigecombinatie.nl/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=1&Itemid=31

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...