Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

harleyd

Ham radio system

Recommended Posts

zag laatst op doomsday preppers een oude man die al die schoolbus tot bunker had omgebouwd en hij had een systeem dat je instaat stelde via een klein apparaat te communiceren en hij noemde dit een HAM systeem dit stelde hem ook instaat om via een pc te communiceren.

is iemnnd hier mee bekent en zijn er bouwplannen voor te krijgen of heeft iemand hier al eens zoiets geprobeert te maken ben erg benieuwd.

ben natuurlijk zelf ook via google aan het zoeken ,maar alle info is welkom grt harleyd.

ps het was te gebruiken op batterijen die ze via solar opkonden laden als ik het goed begrepen heb

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Dit kan ook via de normale 27Mc. hier heb je geen vergunning voor nodig.

 

Dan noemen ze het Packet: http://nl.wikipedia.org/wiki/Packet-radio

 

Hier heb je een speciale modem voor nodig een aangepaste bak en software...

Dan kun je door middel van bulletin boards (BBS) berichten versturen.

 

En nog vele andere toepassingen...

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ja daar was ik ook echt van onder de indruk! Ben heel benieuwd of je er inmiddels al iets over gevonden hebt... Ze deden het daar bijna voorkomen alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Hoewel het toetsenbord en de monitor niet standaard bij het HAM systeem hoorden hoor! Wat ze volgens mij zeiden was dat veel preppers van een HAM systeem gebruik maakten, en ze legden daarbij heel kort uit dat dit inhield dat je alleen de van nature aanwezige golflengtes gebruikte om berichten door de ether te versturen. Vervolgens vertelden ze dat ze over hele grote afstanden konden communiceren door de golven via de ionosfeer(?) terug naar de aarde te kaatsen. Wat Bruce Beach vervolgens daarbij gebruikt heet geloof ik: Frequency shift keying of radio teletyping

Het is wel gek dat we daar niet vaker over gehoord of gelezen hebben want het klinkt als een geniaal alternatief voor sommige andere vormen van communicatie! (En het kost vel minder duivenvoer!)

Iemand hier verstand van?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
http://nl.wikipedia.org/wiki/Radioamateur

Heb je hier een zendvergunning voor nodig, tja Nederland hé......

 

Technisch gezien is het geen vergunning maar een registratie.

Neemt niet weg dat je voor de registratie wel een examen met success moet afleggen......

 

Ik heb zelf zojuist met success de N-licentie gehaald en heb nu het boek voor de F-licentie thuis.

Valt allemaal wel mee als je een beetje elektronica in je verleden heb gehad....

 

Zonder elektronica in je verleden is een N-licentie nog steeds doenbaar, maar wordt de F-licentie wel lastig.

 

Natuurlijk kun je data communicatie zonder N-licentie of F-licentie doen. Maar als je dat een jaar of zo gedaan hebt ben je zo wie zo op het kennis niveau voor een N-licentie. En na een jaar of 3 of 4 ben je ook op F niveau.

 

Eigenlijk zijn daarmee de N en F licentie gewoon cursusen die je moet doen om snel op niveau te geraken. Heb je sneller plezier van je nieuwe hobby. Want let wel, dit soort communicatie vergt inzet, en inzet vergt interesse. En daarmee moet het een hobby zijn, anders hoef je er niet aan te beginnen.

 

Als je alergisch bent voor registratie, dan kun je beter uit nederland verhuizen.....

 

JNSHO of course :)

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik ben nu een beetje aan het opzoeken wat je er precies voor nodig hebt, maar dat valt qua prijs nog vies tegen... of je moet zelf heel handig zijn en printplaatjes kunnen solderen met de juiste weerstandjes en dergelijke...

Je hebt hiervoor dus een packet modem nodig, je moet hiervoor je zendbak modificeren waardoor hij vaak niet meer te gebruiken is voor normaal gebruik.

En uiteraard software die met de packetmodem kan babbelen.

 

Klinkt wel heel leuk en uitdagend, maar heb er het geld niet voor over om hiermee te experimenteren.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

 

Ik heb zelf zojuist met success de N-licentie gehaald en heb nu het boek voor de F-licentie thuis.

Valt allemaal wel mee als je een beetje elektronica in je verleden heb gehad....

 

Tegenwoordig is het een registratie maar tot een jaar of 3 geleden was het nog een vergunning waar je ieder jaar wat geld voor moest betalen.

 

Overigens is het behalen niet zo heel erg moeilijk hoor, sinds morse niet meer verplicht is kan iedereen met een gedegen telematica/elektronica opleiding met een paar uurtjes studeren op de aanvullende bepalingen het F examen afleggen. Voor de absolute noob is zoiets ook niet weggelegd. Tot een paar jaar geleden mogen de houders van een N licentie ook niet werken op de HF banden. Ik vermoed dat men heeft gekozen voor deze weg om de drempel lager te maken, het radio amateurisme word vooral gekenmerkt door de hoge gemiddelde leeftijd. Het heeft ook niet de aantrekkingskracht die het ooit had, tegenwoordig is communicatie zo alom aanwezig en als vanzelfsprekend beschouwt dat maar enkelen doorhebben welke complexiteit er achter schuil gaat.

 

Zitten hier ook mensen met een 'packet radio' verleden? Vroeger op de CB erg veel mee bezig geweest. Ondenkbaar tegenwoordig in het tijd van supersnelle glasvezelnetwerken :p

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
ik lees hier veel over een ham radio preppen

 

Waarschijnlijk wordt dat vooral door de amerikaanse films veroorzaakt :)

Zelf geloof ik niet zo zeer in de nuttigheid van lange afstand communicatie na een shtf.

Wel in een radio ontvanger en korte afstand communicatie als portofoons of misschien zelfs een CB.

Maar het echte HAM werk is toch ook vooral hobby.

 

JMNSHO natuurlijk :)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Je hebt hiervoor dus een packet modem nodig, je moet hiervoor je zendbak modificeren waardoor hij vaak niet meer te gebruiken is voor normaal gebruik.

En uiteraard software die met de packetmodem kan babbelen.

 

Je bak modificeren was vroeger alleen nodig als je boven de 1200 baud uit kwam, packet radio is gewoon ontzettend traag. Geen probleem overigens als je enkel ASCII data overzet in de vorm van tekst. Juist de enorme bandbreedte die we tegenwoordig ter beschikking hebben heeft ervoor gezorgd dat alles grafisch van aard geworden is.

 

Om effectief te communiceren heb je eigenlijk geen enorme bandbreedte nodig. Ik zal eens kijken wat tegenwoordig gangbaar is voor de 27mc.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Anonymous is een github project gestart om versleutelde berichten via HAM radio te verzenden/ontvangen: Airchat

https://github.com/lulzlabs/AirChat/

 

Volgens een publicatie op slashdot:

Online hacktivist collective Anonymous has announced that it is working on a new tool called Airchat which could allow people to communicate without the need for a phone or an internet connection — using radio waves instead. Anonymous, the amorphous group best known for attacking high profile targets like Sony and the CIA in recent years, said on the project's Github page: 'Airchat is a free communication tool [that] doesn't need internet infrastructure [or] a cell phone network. Instead it relies on any available radio link or device capable of transmitting audio.' Despite the Airchat system being highly involved and too complex for most people in its current form, Anonymous says it has so far used it to play interactive chess games with people at 180 miles away; share pictures and even established encrypted low bandwidth digital voice chats. In order to get Airchat to work, you will need to have a handheld radio transceiver, a laptop running either Windows, Mac OS X or Linux, and be able to install and run several pieces of complex software.

 

Jammer dat - zodra je er interesse voor hebt - in een hokje wordt geplaatst: it's sometimes the only way for dissidents to elude surveillance and service disruptions. ..

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

@Communicator

 

Dus als ik het als leek goed begrijp, blijft het forum bij een SHTF bereikbaar via een packet-radio bulletin board?

En is dit werkelijk zon hels karwei om in elkaar te sleutelen? Als ik de wiki van je doorlees doen ze het vrij eenvoudig overkomen...

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...