Ga naar inhoud
GENEGEERD

Ruilen ?


jan001

Aanbevolen berichten

Is het misschien een idee om een soort van ruilhandeltje op het forum te starten? Of is dat er al en heb ik er overheen gekeken?

Zeker in deze dure tijden kan het handig zijn om spullen of voeding of andere prepspullen te ruilen met elkaar. Soms heeft de een iets extra en de ander iets nodig.

 

Zo heb ik best wat dubbele spullen opgespaard in alle jaren. Iemand met een droogoven kan misschien iets betekenen voor iemand met veel appels. Klinkt heel simpel en basaal, maar ik ben het nog niet tegengekomen.

 

Is daar uberhaupt interesse in?

 

Om een voorzetje te geven..

Ik zou een keer een workshop vuur maken kunnen geven aan een clubje mensen (of water zuiveren, onderkomen bouwen o.i.d.)

Maar ik heb bijvoorbeeld geen droogoven...

 

Zo heeft iedereen wel kennis of kwaliteiten in huis waar we iets mee kunnen. Het wil niet zeggen dat we gelijk allemaal bij elkaar op de koffie moeten, maar je zou ook ergens centraal af kunnen spreken. Zo blijft je eigen locatie prive.

 

Ik hoor graag of er animo is voor iets dergelijks.

 

Groeten Jan

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Dit kan per regio, maar natuurlijk ook gewoon landelijk.

Ik heb bijvoorbeeld nog een machete over die het SAS ook gebruikt, nieuw.

Dat zou ik best willen ruilen tegen iets anders, dus mocht iemand een voorstel hebben?

 

machete.jpg.0f91d10dc9d5b068887cfea88a756526.jpg

 

Deze, maar dan met camo sheath.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het misschien een idee om een soort van ruilhandeltje op het forum te starten? Of is dat er al en heb ik er overheen gekeken?

Zo heeft iedereen wel kennis of kwaliteiten in huis waar we iets mee kunnen.

 

Hoi Jan001,

 

Zo te zien is er best animo voor je plan. Als een van de moddereters ben ik het aan de andere kant ook wel met @bettersavethansorrow eens dat er misschien betere plekken zijn om dit soort activiteiten te plaatsen.

 

De marktplaats op het forum is niet echt een bruisend plein vol handelaren. Kunnen jullie dat geen fris leven inblazen door daar al je overtollige schoenen, machetes en superhandige skills aan te bieden? Te koop, te ruil, te geef of wat dan ook? Al die draadjes worden ook zichtbaar in de lijst nieuwe berichten, dus qua zichtbaarheid maakt het niet uit. En het houdt de boel misschien toch net een tikkie logischer en overzichtelijker!

 

http://preppers.nl/forum/forums/24-Marktplaats

 

Je kunt je daarnaast ook enorm populair maken door je ruilding aan te melden als preppers karma:

http://preppers.nl/forum/threads/2338-Preppers-karma

 

En wat betreft die workshops: er zijn ook draden over een landelijke prepperdag, daar gaat het ook over dit soort dingen. En @Amero startte een inventarisatie over skills. Laten we toch zoveel mogelijk proberen te voorkomen dat we dezelfde gesprekken in 7 draden parallel voeren. Dan loopt iedereen elkaar alsnog mis namelijk!

 

http://preppers.nl/forum/threads/2075-Jaarlijkse-landelijke-prepperdag

http://preppers.nl/forum/threads/2390-Welke-skills

 

Dus bij deze ga ik dit onderwerp even bruut onderbreken.

Hoop dat jullie een hoop handel op de marktplaats gaan gooien!

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo mensen ik ben nieuw hier maar dat lijkt me wel een nice idee ik heb nog een paar jungle boots over ideaal als je van kisten houd en tochg koele voeten wilt:)

 

Hoi @cptofwar Als je even wilt voorstellen in het voorstel topic: http://preppers.nl/forum/forums/7-Voorstelronde Dan weet ik zeker dat je jungle boots kwijt gaat raken. Welkom hier.

 

Mooi idee @jan001 Ik ben altijd wel voor dit soort ideeën en hopelijk kan die op worden gepakt in de VPP of landelijke meeting of gewoon online door de gebruikers.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...