wandering neone Geplaatst: 12 april 2020 Delen Geplaatst: 12 april 2020 Op 28-9-2012 om 21:42, Tom zei: Hoewel u uw tarwe kunt opslaan voor ongeveer 30 jaar of langer, maar de houdbaarheid van gist zal slechts ongeveer een jaar duren voordat het zijn werking verliest. En tenzij je houd van het eten van ongezuurde Matzah brood, word je zonder gist gedwongen om brood als bakstenen te eten tijdens een SHTF situatie. Dit besef bracht me op het idee om zelf gist te maken LEES VERDER Ja ik weet het er zijn meer manieren, lees ook de 37 commentaren op de link, er zitten mooie tips bij:) Dank voor deze tip! Weet iemand toevallig of compostafval kan dienen hiervoor? Ik bedoel hier niet letterlijk compost, maar bvb alle restjes, die anders op de composthoop zouden belanden (zoals afvalresten van groenten, aardappelschillen, etc) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aalawok Geplaatst: 12 april 2020 Delen Geplaatst: 12 april 2020 3 uur geleden, wandering neone zei: Dank voor deze tip! Weet iemand toevallig of compostafval kan dienen hiervoor? Ik bedoel hier niet letterlijk compost, maar bvb alle restjes, die anders op de composthoop zouden belanden (zoals afvalresten van groenten, aardappelschillen, etc) Na wat YouTube onderzoek, denk ik dat dat inderdaad zou moeten kunnen. Ik heb gisteren een pot aangezet met appel- en perenschillen, ben benieuwd hoe het gaat lukken. 3 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Sterredag Geplaatst: 12 april 2020 Delen Geplaatst: 12 april 2020 12 uur geleden, Aalawok zei: Na wat YouTube onderzoek, denk ik dat dat inderdaad zou moeten kunnen. Ik heb gisteren een pot aangezet met appel- en perenschillen, ben benieuwd hoe het gaat lukken. Leuk! Hou ons op de hoogte! 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Schermnaam Geplaatst: 14 april 2020 Delen Geplaatst: 14 april 2020 Met appelschillen en klokhuizen kun je op deze manier ook prima appelazijn maken, moet het wel wat langer staan (een week of 3) 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aalawok Geplaatst: 14 april 2020 Delen Geplaatst: 14 april 2020 Goed, ik ben nu ruim drie en een halve dag verder na het aanzetten van het gistwater. Gisteren zag ik duidelijk bubbeltjes, vandaag niet meer. Omdat alle bronnen iets anders zeiden over de tijd dat de gist moet rijpen, heb ik vandaag een deegje gemaakt met een deel van het water en het op de rijsstand in de oven gezet. Als het niet rijst, kan ik er nog altijd flatbreads van maken. 4 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
food prepper Geplaatst: 5 februari 2023 Delen Geplaatst: 5 februari 2023 Op 14-4-2020 om 13:49, Aalawok zei: Goed, ik ben nu ruim drie en een halve dag verder na het aanzetten van het gistwater. Gisteren zag ik duidelijk bubbeltjes, vandaag niet meer. Omdat alle bronnen iets anders zeiden over de tijd dat de gist moet rijpen, heb ik vandaag een deegje gemaakt met een deel van het water en het op de rijsstand in de oven gezet. Als het niet rijst, kan ik er nog altijd flatbreads van maken. jammer dat draadjes dood bloeden....... zou en hele leuke draad zijn om te lezen. ik zelf werkte met desem ik kweekte deze met rogge meel en langzaam overgaan op tarwe. smaakte altijd lekker brood met een zuurtje. vooral vloerbroden gebakken of laten rijzen in een speciaal rieten mandje. omkeren op bakplaat en aan de bovenkant insnijden met en scherp mesje. kan ook in een gietijzeren pan in en oven. je kunt vele toepassingen vinden om desem brood te vormen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.