moestuin Geplaatst: 11 februari Share Geplaatst: 11 februari Heeft iemand ervaring met het bakken met een gietijzeren pan in een houtkachel? Met andere woorden: Hoe bakt een dutchoven in de kachel? Werkt het ook met een geëmailleerde gietijzeren pan, of springt het email er dan af? Het gaat mij niet om recepten, maar of, en hoe het werkt. Groetjes van Moestuin 1 Quote Link naar reactie Share on other sites More sharing options...
JJ&A Geplaatst: 11 februari Share Geplaatst: 11 februari 1 uur terug, moestuin zei: Heeft iemand ervaring met het bakken met een gietijzeren pan in een houtkachel? Met andere woorden: Hoe bakt een dutchoven in de kachel? Werkt het ook met een geëmailleerde gietijzeren pan, of springt het email er dan af? Het gaat mij niet om recepten, maar of, en hoe het werkt. Groetjes van Moestuin Vroeger hadden ze pannen en ketels die een heel stuk in het vuur hingen, maar of dat van tegenwoordig ook nog kan weet ik niet. Gietijzeren gerij moet kunnen, dat weet ik zeker. Quote Link naar reactie Share on other sites More sharing options...
mevr.Grijpstra Geplaatst: 12 februari Share Geplaatst: 12 februari 14 uur geleden, moestuin zei: Werkt het ook met een geëmailleerde gietijzeren pan, of springt het email er dan af? Lijkt mij wel dat dat kan,zal afhangen van het materiaal waar de handvatten van zijn gemaakt. Dat maakt veel pannen ongeschikt. De pan zelf kan dan wel,maar niet het materiaal van grepen en knoppen Mijn vraag is eerder of het handig werkt ,koken in een houtkachel: minder ruimte om je pan te draaien,in de pan kunnen kijken en wrschnlk is plaatsen in het vuur snel te heet. De pan op hete as zal dan handiger werken,denk ook aan je eigen bescherming! Gewoon voorzichtig proberen zou ik zeggen. Koop bij de kringloop een goedkope emaille pan of gebruik een oude van jezelf. Leuk experiment toch? https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.kampeerwereld.nl/koken/open-vuur/&ved=2ahUKEwjona7uy_n1AhUDO-wKHUUiCvgQFnoECBgQAQ&usg=AOvVaw262HtCdOfe0hHbZrNW0YUJ "Kan ik met elke pan boven een open vuur koken? Ja, in theorie kan je met elke pan boven een open vuur koken. Zorg ervoor dat het vuur niet te heet wordt en dat de pan niet te dicht boven het vuur hangt. Bij sommige materialen kan dit namelijk voor vervorming of breuken in het materiaal zorgen. De enige uitzondering zijn de pannen met een teflon of andere antiaanbak laag, deze mag je NOOIT op open vuur gebruiken" Succes ermee! groet,mevr.Grijpstra 1 Quote Link naar reactie Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.