Ga naar inhoud
GENEGEERD

Kaliumjodide


Aanbevolen berichten

Ik bestel naar aanleiding van de negatieve berichten over Fukushima en de besmetting van de regio rond San Fransisco binnenkort Kaliumjodide bij de hekserij. Zijn er mensen die ook iets willen bestellen ? Zo kunnen we de transportkost wat drukken ? Nog andere producten die nodig of nuttig zijn van die leverancier ?

 

http://preppers.nl/forum/threads/894-Jodium-tabletten?highlight=kaliumjodide

http://www.overbeterleven.nl/overleven/medisch/kaliumjodide-en-radioactive-straling/

 

Info over kaliumjodide http://preppers.nl/forum/threads/894-Jodium-tabletten/page4?highlight=hekserij

 

Technische Fiche Hekserij.

 

Kaliumjodide (ZZ)

Kaliumjodide is de meest gebruikelijke jodiumverbinding die gebruikt wordt. Er zijn diverse toepassingen voor deze stof. De meeste joodverbindingen worden gewonnen uit het uitgewerkte "moederloog" van de chilisalpeter zuivering. Ook komen in bijvoorbeeld Indonesië verbindingen voor van koper en jodium.

Verwar deze stof niet met kaliumjodaat, dat is een heel andere stof.

Kaliumjodide wordt onder andere voor het volgende gebruikt:

- In kunstmatig zeewater

- In de doka als versterker of verzwakker

- Als reagens in de chemische analyse (o.a. zetmeel en chloor)

 

De Hekserij verkoopt géén producten die bedoeld zijn voor gebruik in levensmiddelen of voor ander inwendig gebruik. Dit product is GEEN uitzondering. Zie ook: Levensmiddelen.

 

Kaliumjodide Kalium jodide, joodkali, kalii iodium

CAS nummer 7681-11-0

EC nummer 231-659-4

Formule KI

Zuiverheid Zeer zuiver > 99%

Kaliumjodide is niet een heel gevaarlijke stof, evengoed raden we aan ook hier voorzichtig mee om te gaan. Koel, droog, donker en buiten bereik van kinderen bewaren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Jawel hoor ik heb het gelezen. Het zou mijn bedoeling zijn om een grotere hoeveelheid aan te kopen (50g ?) en dan te delen met de geïnteresseerden. Voor dergelijke kleine bedragen lopen de verzendkosten snel op.

http://www.hekserij.nl

 

http://www.hekserij.nl/Kaliumjodide_(ZZ).aspx

 

Intussen heb ik ook nog een handeiding ivm maatregelen bij nucleair incident én een receptuur voor gebruik van kaliumjodide.

 

Het gratis krijgen van de tabletten is voor de randgemeenten van Doel en Thiange. Wij hebben in Gravelines 6 centrales staan. De centrales aan de Franse kant tellen blijkbaar niet mee. Bovendien verwacht ik binnenkort (enkele jaren) fallout van Fukushima.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 maanden later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...