Ga naar inhoud

Bugout

Lid
 • Items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Bugout's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Reputatie

 1. Heb zelf de Camelbak Talon. Inmiddels al weer ruim 4 jaar naar volle teveredenheid. Dankzij het ontwerp zit deze nooit vol. Dagelijks gebruik in wisselende omstandigheden, zes maanden de zandbak overleefd en geen stikseltje los. Weet niet of die nog in de handel is.
 2. Leuke thread, net even gelezen. Info die ik niet tegen gekomen ben is dat afhankelijk van de verzadiging (concentratie in de lucht) een filterbus maar 24 uur meegaat. Iets om aan te denken als je een bug in doet.
 3. vanaf 05:30, Bunker onder A'dam centraal, rondleiding door Ron Gongrijp.
 4. Pro tip is om gewoon net een klasse beter te zijn beveiligd dan de buren... Tuigh is lui en kiest voor de "makkelijke/snelle" optie. (lees: de buren).
 5. +1 vwb de foto's, ik ben benieuwd hoe het geworden is. Ervaring met het dragen op de borst is dat deze zwaar op de borst drukt en dat dat niet fijn is bij inspanning. Mobiel optreden met een M90 is niet leuk, bereden is het ideaal. (niet hoeven dragen ;-) De slaapzak prop je compleet (met goretexhoes) in de compressiezak, voetenzijde eerst. Zo pers je langzaam maar zeker alle lucht eruit die dan kan ontsnappen aan de hoofdzijde. Op die manier krijg je de hele set er in.
 6. En niet geheel onbelangrijk, het moet wel buiten staan... Binnen heb je geen/zeer slecht/nooit/misschien* bereik. (*Doorhalen wat niet van toepassing is)
 7. Review??? Ervaring! ;-) Weekje in het bos klokje rond dingen doen met spullen op locaties = Honger! In die gevallen krijg je vaak ook nog zg nachtvoeding aangeleverd (gesneden brood met kuipjes beleg) On topic: Er ontstaat vaak onderling een ruilhandel met beleg: de tonijn is wisselend populair, vaak te ruilen tegen pate of appelstroop. Door thuis met een maatbeker de inhoud van een veldfles / stalen mok te meten kun je een inschatting maken van de hoeveelheid benodigd voor de bereiding. De chocosick + koffiestick (met evt een suikerstick) maakt samen poeroek, een lekkere mix: zoet met een kick. Het doosje wordt geleverd in verschillende varianten; handelsgebruikelijke componenten (veel merkspul, zoals tempo, mars, nestle) en de no-brand witte verpakking. Voor wat de houdbaarheid betreft (hear-say) de coffeecreamer gaat het eerst over datum en bepaald daarmee de houdbaarheid op het doosje. Zolang je de koffie zwart drinkt is er dus niks aan de hand ;-) In de recente doosjes zit het snoepgoed in een zip-lock bag. Als je deze los stort in de bag (met bv stukjes chocola) en in je zak stopt heb je een snack-pack voor onderweg met motiatiesnoepjes. En geen afval onderweg van verpakkingen. De zakdoekjes doen ook dienst als wc papier in geval van nood op de dixi... Na een week of wat ligt constipatie op de loer met de biscuits. Afsluitend is variatie in de blikken zeer welkom, als de aanvraag verkeerd gaat kun je zomaar een volle week aan de chilli con carne zitten... (400 man in het bos, elke dag 800 blikken nodig, zeven dagen is totaal 5600 blikken. Als je op de aanvraag 5600 blikken zet op maandag voor de hele week krijg je dus 5600 dezelfde blikken... Een goede delta zet dus op de aanvraag ma:800, Di:800 enz zodat je verschillende soorten krijgt).
 8. Probeer het nog eens maar dan in een bos, 15 graden en een kilometer of 10 in de benen, flink lopen graven in de hei en steeds op je benen staan met een kilo of 20 die constant aan je lichaam hangt... dan gaat alles helemaal op en wil je meer. (liefst warm).
 9. Korte samenvatting: -Prijs te hoog -Kwaliteit zeer discutabel. Walk away.
 10. Om het verhaal compleet te maken: het diner bestaat uit twee blikken. Dus doosje met twee blikken is 1 WOL voor 24 uur.
 11. Afloop? einde? Lig je nog steeds in een hide voor de deur? Ben je ingesneeuwd en moeten we je nu redden? vragen, vragen...
 12. Bij een slaapzak hoort altijd een (iso)matje, dit kan schuim zijn of stilstaande lucht of een combinatie. Denk er verder aan om altijd warm een slaapzak in te gaan. Een slaapzak houdt je warm en maakt je niet warm. Verder altijd plassen voor je erin duikt, je lichaam moet urine ook warm houden en dat kost energie. In een M90 heb ik zelf geslapen bij -19, geen probleem in je onderbroek en t-shirt. M90 heerst! Omdat je ademlucht vrij weg moet kunnen is een muts evt nog een optie om het warm te houden.
 13. Best wel een unieke kans; een B501 staat op de markt. (Bunker501 is de commandocentrale van een vliegbasis). http://www.adttwente.nl/te-koop-te-huur/ Ook bruikbaar is de Z 30/60 serie op Zuidkamp. Voorzien van sanitair en is gewoon een gecamoufleerde bunker. Stalen luiken terug voor de ramen (zoals origineel in WOII) en zolang je water hebt zit je goed. Een vliegtuig Shelter (B500 serie) zou ik afraden bij gebrek aan sanitair.
 14. Simuleer een kernramp en kijk hoever de gevolgen strekken: http://www.nuclearsecrecy.com/nukemap/ Met onderverdeling van schade en soort ramp. (windrichting niet meegerekend).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...