Ga naar inhoud

Pantoffel

Lid niveau 2
  • Items

    136
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Alles dat geplaatst werd door Pantoffel

  1. ik zou ook zorgen dat er een minimale sortering aan (goed) gereedschap in huis is. Je zult meer (moeten) repareren! Wat moertjes, boutjes, schroeven en spijkers. Zorg ook dat je wat vet (kogellagervet) hebt om zaken te smeren. WD40 en een fles Ballistol is ook mooi meegenomen. Ik heb gister een bus (500gr) talkpoeder gehaald, handig voor van alles. Een goed Stanleymes, inkt voor de printer, verf en benodigdheden als je het huis moet onderhouden. Extra lampen, stofzuigerzakken, bezem, vliegenmepper, extra kleding.
  2. Schoonmaakdoekjes, diverse emmers, wc-borstels, nagelborsteltjes, afvalzakken, melkpoeder, vaseline, deodorant, nagelknippers (groot en klein), pleisters, paracetamol, aspirine, ibuprofen, aanstekers (Bic), plakband, goede verbandtrommel, watten, zakdoekjes, tandpasta, tandenborstels.
  3. Primagaz Easyblue 6 KG vulling € 22,98 (Welkoop) gaat met bijna 100% omhoog!! Het was al vreselijk duur gas maar nu helemaal. Ik heb ook Duitse gasflessen en in Duitslang is een gasvulling nog steeds stukken goedkoper - lees € 11,25 voor 5 KG https://www.hornbach.de/shop/Propan-5-kg-Fuellung-Nutzungsflasche/3629296/artikel.html " Primagaz EasyBlue Light 6kg Fles+Vulling Deze EasyBlue 6 kg gasfles is een Light Steel fles en is voorzien van een kunststof kraag. Hierdoor is aanzienlijk bespaard op het gewicht. Deze fles werkt met een statiegeld systeem. U betaald bij eerste afname een statiegeld bedrag voor de Easy Blue 6 kg fles van €25,- en apart de vulling. Daarna kunt u de fles steeds omruilen voor een volle fles en betaald u alleen de vulling. Indien u het gebruik beëindigt krijgt u bij inlevering van de fles het statiegeld direct van ons terug. Beste klant, Benegas heeft recent Primagaz overgenomen en is hierdoor de grootste aanbieder van lichtgewicht gasflessen geworden. Ze hebben per 1 februari 2022 de prijzen van de vullingen van de Benegas kunstof lichtgewicht gasflessen en de Primagaz Light Steel gasflessen met € 20,- per vulling verhoogd. Helaas kunnen wij hier niets aan veranderen en zijn wij genoodzaakt deze nieuwe prijzen te hanteren. Voor vragen en/of opmerkingen verwijzen wij u door naar de Customer Service van Benegas. Customer Service Benegas: Tel. +31 341 723350 info@benegas.nl"
  4. Met alle ontwikkelingen in de wereld wil ik dit jaar stevig aan de slag met de moestuin. Onlangs kwam ik via Youtube het kanaal Eco moestuin van Binne Visser tegen.....erg leerzaam! Hij gebruikt Lavameel. Basaltmeel is voor geschikt kleigronden, dus dat heb ik ook besteld. Dit jaar gaan we testen en ik ben heel benieuwd. Voor 20 kilo Eifelgold lavameel betaal je ongeveer € 16,- als je even zoekt. Bij de bekende tuincentra is het stukken duurder. Je kunt lavameel ook gebruiken om bloedluis in je kippenhok te bestrijden. https://www.youtube.com/channel/UCJwwfBoLIDCPYs2Nf7eqUjQ Lavameel en Basaltmeel uitleg
  5. Bedoel je buiten in een schuurtje of iets dergelijks of echt zo in de buitenlucht? Ik zou er in elk geval altijd een stabilisator bijdoen. Ikzelf gebruik https://www.carclean.com/nl/sta-bil-storage-fuel-stabilizer-946ml.html Na 2 jaar in een metalen jerrycan (20 liter) en onderhevig aan forse temperatuurverschillen in een metalen 'hok' nog prima te gebruiken. inderdaad bijna volgooien om condensvorming te voorkomen. Let op! niet helemaal vol omdat er een klein beetje ruimte moet zijn voor expansie bij warmer weer. En bij warm weer ook ff voorzichtig openen zodat de druk er rustig af kan. Bij mij gaan ze altijd met een plopje/zuchtje open. van de site Carclean: Sta-Bil Fuel Stabilizer houdt benzine goed tot 24 maanden tijdens opslag. Ideaal voor de winterstalling. Fuel Stabilizer voorkomt aanslag en afzetting in de benzinetank en -leidingen en zorgt voor een probleemloze start na de stalling. Geschikt voor alle benzinesoorten en zelfs ethanol tot E-85. Houdbaar tot 2 jaar na opening. Geschikt voor motoren met carburateur en injectie-inspuiting. Gebruiksaanwijzing: 1oz. (30ml) is genoeg per 2.5 gallons (9,5L) verse benzine. Houd bij voorkeur de tank 95% gevuld of vol om condensatie te voorkomen in de benzinetank tijdens stalling. Laat de motor 5 minuten lopen nadat het product is toegevoegd zodat het hele systeem wordt beschermd.
  6. Als je zolder geen luik of dakraam heeft vergeet dan niet een bijl o.i.d. klaar te leggen op zolder. Zonder dat zit je als een rat in de val als het water tot aan je zolder stijgt. Eventjes duiken en de voordeur openen lijkt mij een te risicovolle onderneming als de woning vol troebel water staat.
  7. De voorraad nog aangevuld met 20 liter Qlima kristal......€ 57,99.....prijzig maar preppen kost nu eenmaal geld. Mijn zwager gaat hier binnenkort wat Petroleum C halen....https://www.uwtuinendier.com/webshop/zuivere-petroleum-c-voor-petroleumkachels-zibro/dM99K Ben heel benieuwd naar zijn ervaringen. Op internet lees ik toch verschillende uitersten en dan is er maar één manier.....zelf uitproberen! Van de site: Zuivere petroleum C voor petroleumkachels zoals Zibro, Qlima, Inverter, Kero en andere merken. Petroleum C zorgt voor een zuivere verbranding die bijna reukloos is. Enkel bij het ontsteken en doven van de kachel heb je kans op een geurlast. Petroleum C heeft ook een zuivere verbranding waardoor deze ook duurzamer en langer zal branden en veiliger in gebruik. Spaar veel geld uit door bij ons de tanken. Bereken zelf het verschil. Scheelt meer als de helft met originele, voorverpakte merken. Wij hebben zuivere petroleum die U kan gebruiken voor al uw kachels. Doe zelf de test! Specificaties zwavelgehalte 0,0065% m/m vlampunt in gesloten kroes: 63°c verbrandingswaarde: 46,2 MJ/kg Schrijf een review over dit product en maak kans op een waardebon van 25 euro!!! Prijs = DAGPRIJS (deze wordt bij prijswijziging aangepast) Bij grotere afname's (vanaf 300lt) graag vooraf een seintje!!! Korting bij grotere afname's. vanaf 100lt: 1 cent korting vanaf 200lt: 2 cent korting Deze petroleum is een los product en wordt zelf bij ons getankt. Indien u zelf over eigen zuivere jerrycans beschikt, kunnen wij deze zelf vullen. Er wordt niet in 1lt of 5lt verpakkingen gevuld! (10lt max. 10st)
  8. Hij zit! Het was druk bij de huisarts en ik was overduidelijk het "broekie". Lopende band werk, erg efficiënt!
  9. Morgen krijg ik mijn griepprik, ik heb er zin in! Extra bescherming kan nooit kwaad gezien mijn medische indicatie.
  10. vanaf 2014/2015 is Zibro verder gegaan onder de naam Qlima. Voor zover ik weet hebben ze nu 2 modellen 'stand alone' petroleum kachels. De prijzen van deze kachels zijn nu aanzienlijk lager dan toen ik 8 jaar terug een petroleumkachel kocht (de Zibro 421C). Prima back-up en de petroleum van Qlima gaat véél langer mee dan de vaak gehoorde 3 maanden. Blijft jaren goed is mijn eigen ervaring.... De Qlima petroleumkachel R8128 SC-2 is nu voor € 159,- te koop bij de Praxis. Is met Co2 melder en meer veiligheidsopties Qlima R8128 SC-2
  11. Prijs - kwaliteit zal wel kloppen. 100 stuks voor € 3,- daar kun je ook niet veel van verwachten. Vroeger hadden mijn ouders theelichtjes in een doosje en daar deden ze best lang mee. Waarschijnlijk ook alleen maar gebruikt om de thee warm te houden. Dat waren de echte theelichtjes waar ook geen cupje omheen zat...je moest een glazen houdertje gebruiken. Nu zijn waxinelichtjes vooral iets om 'gezelligheid' te brengen maar het mag niets kosten....en daar is de kwaliteit ook naar.... Ben bang dat je op zoek moet naar een alternatief....kaarsen een optie? ik zie ze nu veel bij kringlopen liggen...echte Gouda kaarsen.
  12. Pantoffel

    De Spats

    Bedankt! Ik hou je op de hoogte👍 Update: Ik heb inmiddels een klein stukje omgespit en ik ben heel tevreden. De Spats komt met gemak door de graszode en deze is daardoor makkelijk te verwijderen. De graszode in stukjes verwijderen is mij het best bevallen...stuk zo groot als de spats rondom steken en daarna de spats eronder en duwen. Het kost mij ook weinig moeite om de spats de grond in te krijgen, mijn (over) gewicht erop en hij gaat.... Wortels steekt hij zo door en dat maakt het steken ook lichter. Het 'omscheppen' gaat met de spats net zo zwaar als met de schop.
  13. Pantoffel

    De Spats

    Beste preppers, Ik ben een groot fan van tuingereedschap van de Wit. Kost wat meer maar dan heb je ook wat en het is een 100% Nederlands product. Met alle ontwikkelingen in de wereld wil ik opnieuw met een moestuin beginnen....Ik heb de ziekte van Bechterew dus langdurig en zwaar werken is helaas niet meer te doen. Om het mijzelf zo makkelijk mogelijk te maken en om zonder hulp van anderen toch wat gedaan te krijgen moet ik het juiste gereedschap hebben. Vandaag in de weer geweest met de Spats....een bats met scherpe tanden. De graszode verwijderen is nu een 'te doen' klusje. Het omspitten komt dit weekend maar ik verwacht dat de spats ook daar het werk wat lichter maakt. De opstapjes zijn handig om het volle gewicht erop te zetten zonder je laarzen/klompen te beschadigen. De Spats Met zijn vlijmscherpe tanden kun je de spats ook gebruiken als hulpje om ongewenste gasten te verwijderen😉
  14. prijsontwikkelingen voor een pak A4 Double A Presentation 100G. Prijspeil op Bol.com Ik koop tegenwoordig 100 grams papier omdat de kwaliteit van 80 grams om te huilen is. Gelukkig ben ik geen grootverbruiker want dat zou aardig in de papieren gaan lopen 😉 19 mei 2021 € 7,13 26 juni 2021 € 9,59 21 september 2021 € 12,49
  15. Vandaag mijn trouwe Buck 110 voorzien van een kameraad, de Buck Haxby 259CFS. De praktijk zal laten blijken of het mes zijn 60 euro waard is. Qua afwerking, scherpte en looks ben ik nu al dik tevreden. De pocketclip heb ik verwijderd, zit mij alleen maar in de weg. Met zijn 125 gram is de nieuweling een stuk lichter dan de Buck 110 (210 gram). Dit gaat mijn EDC worden aangezien ik een lichter exemplaar wilde.
  16. Beste preppers, Hier een waterfilter test van Projectfarm. Niet erg diepgaand en volledig, zo test hij niet of ondrinkbaar water na filtratie drinkbaar is...jammer. Voor aanvulling op aanwezige kennis toch leuk om te kijken. https://youtu.be/ja0ioX6GSz0
  17. De eerste keer op druk krijgen moet vaak met een duikfles....daarna moet het met de pomp wel lukken. Heeft volgens mij iets te maken met een ventiel waarbij de druk boven de 50 of 100* Bar moet liggen. Dus ook een tip (en al eerder aangegeven)....bij 100 Bar lekker oppompen💪 (heb het er even bijgezocht) *zie puntje 5 Veel plezier met je aanschaf...
  18. Aha, ik zag alleen vlaggetjes in het Noordelijke deel. Waarschijnlijk een instelling verkeerd staan😉 Was ook al een beetje vebaasd omdat er stond dat het een landelijke keten is....
  19. Helaas alleen aantrekkelijk voor de Noorderlingen aangezien de Coop daar voornamelijk zit. https://www.coop.nl/aanbiedingen Alle gwoon koffie 1+1 gratis. Oploskoffie is een mooi prep item. Lang houdbaar en het weegt weinig. Ik ga voor de gwoon oploskoffie rood: nu 2 potten voor € 2,50. één theelepeltje geeft een lekker bakje van ongeveer 80-100ml. 120 theelepeltjes uit één pot = 240 uit twee potten. Dus iets meer dan één cent per bakkie pleur....👍 https://www.gwoon.nl/product/gwoon-oploskoffie-rood/
  20. Bij een lange SHTF zul je idd de fles niet kunnen laten vullen. Ik heb de perslucht buks niet voor een shtf situatie aangeschaft maar voor de fun van het schieten op 25 en 50 meter. Ik heb wel eens zo'n handpomp voor pcp buksen voorbij zien komen maar schrok nogal van de prijs https://www.dicks.nl/hatsan-perslucht-handpomp-met-vochtfilter.html maar voor een SHTF situatie zou het wel een oplossing zijn. Om je buks op 200 of 250 bar te krijgen ben je wel ff aan het pompen😉 Voor echt Off-Grid en SHTF zou ik een knikloopbuks nemen met voldoende Joule's. Zo'n HW97 zou dan ook mijn eerste keus zijn.
  21. Ikzelf heb een perslucht Air Arms S410 Side Lever. Kwalitatief een top product, gekocht in 2008 en nog nooit iets aan hoeven doen. Nu schiet ik ook niet zo heel veel maar het zegt wel iets over de kwaliteit. Aanschaf buks was in 2008 al € 899,- De nieuwste modellen van nu zijn weer iets duurder. Maar dan de extra's en die maken het pcp (pcp = perslucht) gebeuren best prijzig. Je hebt een vulset nodig...kost snel € 100,- Een gekeurde fles, liefst 300bar kost snel € 250,- Het vullen van de fles is niet zo heel duur, reken op € 10,- bij de plaatselijke duikshop. Flessen zonder geldige keuring vullen ze niet!! De meeste pcp buksen hebben een goed vizier nodig, weer minimaal € 200,- De kogeltjes (5,5 mm) zijn niet zo heel duur. Mooi tas/koffer om je buks te beschermen, weer € 75,- Zoals Hermanusb al aangaf ,wil je een kwalitatief goede knikloop of onderspanner ga dan voor een Weihrauch. Keuze genoeg en ook 2e hands wel te vinden. Heb laatst een HW35 (5,5 mm) voorzien van een nieuwe zuiger seal en loopafdichting. schiet weer als nieuw. Mooi om te zien dat 35 - 40 jaar na productie de originele onderdelen nog gewoon te koop zijn. Voordeel van een dergelijke buks is dat je kunt kiezen uit 'keep korrel' of een vizier, je hoeft dus niet direct een vizier te kopen. Een pombuks zie je niet zo vaak en ik zou hier dan ook niet voor kiezen omdat het m.i. geen voordelen heeft t.ov een knikloop. Koop je een buks in Duitsland dan heeft de buks een F teken!* (Freie Waffen / niet vergunningsplichtig) en betekent dat hij maximaal 7,5 joule heeft. 7,5 joule is niet zo heel veel dus daar leg je geen konijntje mee om😉 F knikloop buksen kun je in sommige gevallen wel 'opvoeren' door er een sterkere veer in te zetten. Nog een tip van mij, vraag eens rond in je familie/kenniskring.....je zult versteld staan hoeveel mensen een buks op zolder hebben liggen en er niets meer mee doen. De HW35 heb ik ook op die manier gekocht voor € 100,- nog eens 30 euro voor onderdelen en je hebt een prima buks. De sterkere veer die ik erbij gekocht had kreeg ik niet gemonteerd, waarschijnlijk iets te sterk want ik kreeg de buks met geen mogelijkheid weer in elkaar. Veel plezier bij de aanschaf en laat ons nog even weten wat het geworden is. *
  22. @mevr.Grijpstra topper!!! Als ervaringsdeskundigen kunnen jij en ik anderen motiveren om een poging te wagen .....het kan maar je moet er zelf voor gaan! Ik veroordeel niemand en gun iedereen een verslavingsvrij bestaan! Stoppen ain't aesy! Was altijd jaloers op ex-rokers maar ben inmiddels zelf een ex-roker.....het kan dus wel! Maak een plan van aanpak en ga ervoor... Ik heb inmiddels 1 1/2 fles Gran Sasso primitvo achter de kiezen, dus het leven blijft je uitdagen.....
  23. https://www.rokeninfo.nl/professionals/effecten-van-roken/nicotine/effecten-nicotine-verslaving Nicotine is als heroïne....dat geeft de uitdaging heel nauwkeurig weer. Leuke anekdote hierbij: dikke teen uit bed is sigaret.....was voor mij absoluut waar!
  24. Als ex-roker lees ik graag de verhalen van mensen die proberen te stoppen....ik herken de struggle. Ik ben in mei 2015 gestopt....rookte één pakje Marlboro per dag....en genoot ervan. Vader rookte en kreeg begin 2015 longkanker...voor mij het moment om op 5 mei 2015 te stoppen en dit aan mijn pa te bewijzen... 5 mei gekozen als symbolische bevrijding.....en gelukt. Zelfs het overlijden van mijn pa in december 2015 heeft mij niet weer aan het roken gebracht. Ik heb mij verdiept in de tabaksindustrie.... en alles wat je dan leest over hoe ze je verslaafd houden is heftig! Dit maakte mij opstandig en des te vastberadener om te stoppen.....nu ruim 6 jaar later ben ik nog steeds gestopt... Gemakkelijk nee.....maar zeker niet onmogelijk! Succes! en ik hoef je de voordelen van stoppen niet uit te leggen... roken is een stevige verslaving en eraf komen is pittig maar het kan....ik ben het bewijs.
  25. https://brandveilig-nederland.nl/rookmelders-verplicht-in-iedere-woning-per-1-juli-2022/ https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/02/27/‘rookmelders-straks-ook-verplicht-voor-bestaande-bouw’ Ik denk dat de meeste leden ze wel in huis hebben maar ik breng het wel even onder de aandacht. Zeker gezien de huidige en de te verwachten leveringsproblemen is het verstandig om alvast wat melders aan te schaffen. Let alstublieft op waar en wat je koopt!! Sommige verkopers, ook de gerenommeerde bedrijven, halen productiedatum stickers van de melders. M.a.w. ze liggen al heel lang op de plank en ze willen er toch graag aan verdienen...oplossing..... stickertje eraf.... Voor producten waar potentieel je leven van afhangt is dit in mijn ogen een misdadige actie. https://www.consumentenbond.nl/test/woning-huishouden/test-rookmelders Kies voor goede batterijen....9v van Procell (Duracell) is een goede optie. Houdbaar tot maart 2025! https://www.bol.com/nl/p/procell-9v-batterijen-6lr61-10-stuks/9200000045453630/ Eisen aan de rookmelders: https://www.coolblue.nl/advies/wat-is-er-veranderd-aan-de-rookmelderwetgeving-in-nederland.html Een voordelige optie 4 stuks voor € 23,99 : https://www.bol.com/nl/p/elro-fs1801-rookmelder-voldoet-aan-europese-norm-en14604-4-stuks/9300000007745658/?bltgh=o6TRcKaLAU66YiiUNa5I3A.2_9.12.ProductTitle Als je toch bezig gaat.....kijk dan ook even naar een goede Koolmonoxidemelder en een brandblusser op elke afdeling. Stay Safe....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...