Ga naar inhoud

Azhor

Lid
 • Aantal items

  27
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Azhor's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

14

Community reputatie

 1. Voordat men koolhydraten afbrand, lees eerst even over de "Glycemische index" er zijn namelijk verschillende soorten koolhydraten. Onderstaande link kun je hier meer over vinden: http://www.glycemische-index.com/
 2. Ik begrijp dat er wat onduidelijkheid is bij diverse forumleden over voeding en suppletie. Naast je dagelijkse voedingspatroon is het vaak verstandig om deze aan te vullen met bepaalde vitamines en mineralen d.m.v suppletie. Het is vaak gewoonweg niet mogelijk om alle nodige stoffen binnen te krijgen. Supplementen worden vaak door hun tablet, pil of capsule vorm, geassocieerd met medicijnen of ongezond. Maar supplementen zijn gewoon voeding uit natuurlijke bronnen, vaak geconcentreerd en in een pil gevormd vanwege het gemakt van innemen. Laten we voorop stellen dat een huisarts geen kennis en weet heeft van voeding, daarvoor kun je terecht bij een voedingsdeskundige/dietist/orthomolucurlaire therapeut. Artsen hebben alleen verstand van het lichaam, de werking en welke medicijnen hierbij gebruikt moeten worden. De huidige ADH (aanbevolen dagelijke hoeveelheid) is ver achterhaald. De ADH is gesteld op de minimale waarden van bepaalde essentiele vitaminen en mineralen, dat wil zeggen dat het is precies genoeg om er geen tekorten of neveneffecten van te ondervinden. Men pleit al langere tijd om deze aan te passen. Als voorbeeld vitamine D is dit de afgelopen jaren in een sneltrein gegaan. 3 jaar geleden stond de maxima op 10mcg en vandaag de dag 100mcg. Men was vroeger en nogsteeds in mindere mate bang voor toxiciteit van de vetoplosbare vitamines (A, E, D, en K) en stelden deze dus laag. De toxische waarden, deze zijn echter zo hoog dat dit nauwelijks te halen is. Daarnaast was deze vitamine een onderschoven kindje, waar een schrijnend tekort aan is en waar vele ernstige ziektes aan gerelateerd zijn. Er zijn diverse stoffen die gewoonweg niet of nauwelijks in onze voeding voorkomen. Dat zijn met name vitamine D en de essientiele vetzuren omega 3. Slechts 10% van onze vitamine D behoefte krijgen we via onze voeding en de zon moet men het hier in NL ook niet van hebben (bewolking en breedte graad etc) Wil je bijvoorbeeld aan je dagelijkse hoeveelheid vitamine D komen dien je elke dag 80 glazen melk te drinken. Vegetariers daarintegen hebben weer vaak behoefte aan vitamine B12 en ijzer, door een tekort aan vlees.Voor dit soort vitaminen en/of mineralen is suppletie dus een verstandige keuze. Omdat iedereen een ander voedingspatroon heeft dien je dus te kijken waar jou tekorten liggen. Bij je keuze voor voedingssuplementen is kwaliteit ook erg belangrijk. Er zijn vele aanbieders op de markt, alleen kunnen er nog vaak verschil zitten in hoeveelheid, de actieve stof en actieve vorm. Er is ook een onafhankelijke website die je opweg kunt helpen bij het kiezen van voedingssupplementen: http://kiesvoorietsextra.nl/. Deze wordt beheerd door de NPN, de nederlandse vereniging van gezondheidsproducten.
 3. Ik ben van plan deze kit te halen van Care plus: http://prepshop.nl/gezondheid/care-plus-first-aid-kit-professional-ehbo. Redelijk compleet naar mijn inziens.
 4. Iemand ervaring met de website basicwaterfilter.com? Ik wil daar namelijk een waterfilter van Berkey gaan bestellen.
 5. Even uitgaande van een STHF scenario waar wapenwetten niet meer gelden, dan zou denk pepperspray het beste werken, zoals anderen al aangaven.
 6. Ik denk niet dat je hier een antwoord op te formuleren valt, aangezien er zoveel scenario's zijn die zich voorkunnen doen als STHF. Neem het scenario van een zonnevlam of nucleaire ramp(EMP), dan krijg je je auto niet meer op de normale manier gestart of er wordt een martial law ingezet met wegversperringen.
 7. Omdat ik liever voorbereid ben op onvoorziene situaties in de breedste zin van het woord. Ik prep rekening houdend met een worst case scenario, waarin je alles kwijt raakt en BOL geen mogelijkheid is. Het kan dan alleen maar beter worden. Omdat we te verwend zijn geraakt. Alles is vanzelfsprekend elektriciteit, licht savonds, water uit de kraan, voedsel uit de supermarkt, communicatie met telefoons en pc, etc. Men is vergeten hoe het is zonder alle luxe en voorzieningen te leven, te overleven. Omdat Nederland half onder water ligt en dan kijken naar een situatie wat zich in een vergelijkbaar gebied heeft voorgedaan: New Orleans en het Katrina incident. Waarbij het 5 dagen duurde voordat er vers drinkwater in het gebied gebracht kon worden, waar men plunderden, ging roven etc. Beschaving is slechts een dun laagje over de maatschappij.
 8. Azhor

  Water

  Nieuwe en goedkope technologie opkomst condens op te vangen uit de lucht en drinkwater te maken:http://www.iflscience.com/technology/bicycle-bottle-system-condenses-humidity-air-drinkable-water
 9. Even over vitamine D: Vitamine D is belangrijk voor goede ontwikkeling en behoud van botten, tanden, spieren en het immuunsysteem. Daarnaast is vitamine D goed tegen infecties,een goede functie van de longen en gerelateerd aan het voorkomen van diverse soorten kanker. Laten we voorop stellen dat de ADH's voor vitamines verouderd zijn en vastgesteld zijn op minimale waarden. De hoeveelheid die je dus dagelijks nodig hebt, zonder er negatieve effecten van te ondervinden. Vitamine D is een vetoplosbare vitamine net als vitamine A en E en kan in hoge waarden toxisch zijn. Het bereiken van deze waarden echter is zeer onwaarschijnlijk (450.000ui). 10% van onze vitamine D komt uit voeding. Voor de beeldvorming, wil je elke dag aan je vitamine D komen via voeding moet je 80 glazen melk drinken elke dag. Men moet het dus hebben van de zon. De UVB straling om precies te zijn. De problemen voor opname via de zon zijn groot : 1. Men brengt tegenwoordig veel binnenshuis door, kantoor e.d. glas blokkeert de toelating van UVB straling. 2. Men draagt veel bedekkende kleding doorgaans, alleen je handen en gezicht zijn bloot (5% van je lichaam). 3. Men (met name vrouwen) dragen dagelijks een dagcreme of in de zomer een zonnebrand, SPF 15 blokt al gehele UVB straling. 4. In Nederland is het vaak bewolkt, waardoor de UVB straling de huid niet reikt. 5. In de wintermaanden staat de zon op een hoek van 45graden, waardoor de UVB straling wordt geabsorbeerd in de atmosfeer en de huid niet reikt. Het is zeker verstandig om te supplementeren met vitamine D. De gezondheidsraad heeft een maximum van 100mcg per dag vast gesteld (7500ui) als veilig.
 10. @snoeike Ik zit momenteel te kijken naar een Fenix zaklamp, en zit te dubben tussen de PD35 en LD22. Het gene wat me tegenhoud om de PD35 te nemen is dat deze niet op AA batterijen functioneert, iets wat in een STHF in overvloed zal zijn t.o.v. CR123A type. Waarom heb je voor de PD35 gekozen?
 11. Hoi Martina, Ik ben ook bezig met een INCH bag, voor mij hoort een BOB altijd een INCH te zijn. De kans is namelijk aanwezig dat de BOL die je voor ogen had, door een SHTF scenario niet meer te bereiken of onbewoonbaar is geworden (bijvoorbeeld nucleair). Het STHF scenario is niet te voorspellen en kan erg uiteenlopen en in sommige gevallen kan het direct handelen betekent, omdat je niet weet wat je overkomt. Een pack klaar hebben liggen die je in elk scenario kan verder helpen is mijn inziens een must. Anyway, hier nog wat aanvullingen van mijn kant: 1. Een fulltang mes: Als je voor INCH gaat heb je aan je MORA niet genoeg en heb je echt een fulltang survivalmes nodig die je je levenlang meegaat. 2. Waterzuiveringstabletten: Water is je belangrijkste bron om te overleven, zorg dus voor extra opties om schoon drinkwater te maken. 3. Visset: Dit mis ik vaak in een lijst en dit terwijl we in een waterrijkland wonen en er dus genoeg vis is. 4. Multitool: Essentieel item om te hebben er komen legio problemen op je pad waarbij je dit item nodig zult hebben. 5. Ademhalingsbescherming. Groeten, Azhor.
 12. Hoeveel zijn de inklaringskosten, mochten deze voorkomen? Is dat gewoon 20% invoerrechten voor producten buiten EU? Roestvrij bestaat niet, als je bijvoorbeeld je Fallkniven in de vaatwasser doet zit hij vol met roeststippen. Roestvast wel, betekent dat de kans erop erg verkleind wordt bij vocht en water. Kans op roesten bestaat helaas altijd, tenzij je een mes hebt van edelmetalen
 13. Klopt, alleen dan nogsteeds goedkoper dan in de EU. Daarnaast hoeven inklaringskosten niet persé, je pakket kan tussen douane doorglippen. Ik heb vaak vanuit de US besteld, nooit inklaringskosten gehad (afkloppen). Ik heb voor aankoop de ESEE 6 en Fallkniven in mijn handen gehad. Allebei topmessen van top kwaliteit en gewicht is vergelijkbaar (handgevoel), is meer slechts een kwestie van voorkeur mijn inziens. De ESEE trok mij meer qua grip en levenslange garantie. De Fallkniven F1 schijnt alleen beter tegen roest en vocht te kunnen, maar aan de andere kant roestvrij staal bestaat niet. Maar nogmaals kwestie van voorkeur.
 14. Via knifecenter.com is de ESEE 6 maar 124 dollar (€ 97,54)
 15. Mijn top 10: 1. ESEE 6 survival mes 2. Sawyer waterfilters (mini en one) 3. Aurora firesteel en andere vuurmakers 4. Mini survivalkit (voor noodgevallen) 5. Paracord 6. Zaklamp (knijpkat en op aa) 7. SAS Survival boek 8. Visset (heel belangrijk in NL, overal is water. Mis ik hier nog veel in top 10) 9. EHBO kit (zelf samengesteld) 10. Tent of Tarp
×
×
 • Nieuwe aanmaken...