Ga naar inhoud

rookieapocalypse

Lid
 • Aantal items

  77
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

rookieapocalypse's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

87

Community reputatie

 1. Leuke vraag. Als gearjunkie ben ik gelijk enthousiast dan:) Ik ben zelf een fan van reviewsite Outdoor Gearlab, ondanks dat ze soms wat te veel gericht zijn op de Amerikaanse markt. Maar ja, ze zijn Amerikaans dus het is wel begrijpelijk...Hier heb je een link naar hun jassenreviews. Het advies van @Dreutel was zeer zinnig: denk in lagen. (als je het nog niet kent: bij op pad vind je een goede uitleg). Warmte is relatief. Een enorm warme jas kan ervoor zorgen dat je je ongans zweet en dan heb je het daarna plots een stuk kouder. Veel fijner vind ik het om het niet warm of koud te hebben. Een ander bijkomend voordeel van lagen: als er iets kapot gaat, ben je niet gelijk alles kwijt. Qua budget zou ik me focussen op de baslayer en de buitenlaag: de hardshell. Een fleece hoeft niet duur te zijn en werkt vaak al behoorlijk goed dus die middenlaag kan snel geregeld zijn. Een goede hardshell: goretex, getapede naden en licht genoeg en klein genoeg op te bergen dat je hem altijd kunt meenemen. Zie Arc'teryx, Hagloffs, Bergans, Berghaus en andere merken die hier al zijn genoemd. zo...nu hou ik weer op met mijn merkengeile gewauwel;) Ps. dat lagensysteem werkt dus vooral als je ook een goede zweetafvoerende basislaag hebt....Dus als je dan toch 300 euro uitgeeft aan een goede jas, kun je net zo goed die 60 (ondergoed plus shirt) euro extra uitgeven voor een goede baselayer (zoals icebreaker). Voordeel van die merinowol dingen: ik draag het in de tropen en in de winter op de top van een berg.
 2. mensen: zo'n leuk initiatief, daar kom ik wel voor uit meeleesland. ik werk als taalnazi en kan ook (net als Loreen toch?) wel meehelpen. Enige is: ik heb juist nu erg veel deadlines. Desalniettemin: stuur maar een bericht. Na deze week wordt het rustiger.
 3. Thanks voor het testen en het hier posten. Fijn!
 4. oh mooi:) Interessante thread waarin zowel Martin en Rothbard alsook jij zinnige en interessante dingen zeggen. Ik zal niet beweren dat ik een gelijke kennis van zaken heb. Ik gebruik de kennis die hier op het forum aanwezig is regelmatig om mijn eigen kennis te verbeteren en maak sommige keuzes op basis daarvan. Het technische aspect en de daarmee gepaarde regulerings (on) mogelijkheden zijn ook voor mij interessant.
 5. Tja, Ik reageerde alleen op de reactie van FincaInSpanje over de pipoos die je niet meer hoort en dat het allemaal slecht gaat. Het is als betaalsysteem nog niet geweldig inderdaad. desalniettemin probeer ik er wel dingen mee te kopen zoals laatst nog een mooie slaapzak bij prepshop (waarover binnenkort een review). Ik vind cryptovaluta een hoopvol alternatief voor het huidige systeem. Qua graaiers.nl: het speculeren heeft een ander forumlid net een huisje/bol in zweden opgeleverd wat hier uitvoerig beschreven is. Voor mij was dat inspirerend en niet graaiend. Het was iets dat ik ook ambieer. Ik zie hier vaak genoeg tips dat goud aan het stijgen is - in de daarover gaande threads -: dit lijkt mij niet anders. Het staat in de daarvoor bedoelde thread en is een illustratie van de opdit moment positieve bijeffecten van BTC. Als het: 'komt allen, koop bitcoins' overkwam, dat was in ieder geval niet de bedoeling.
 6. ach ja, als je op 15 januari 10 btc had gekocht had je nu 9 dagen later bijna 400 euro winst. Het daalt en het stijgt maar het betaalsysteem is erg fijn. Uiteindelijk stabiliseert het wel. Aan goud kleven ook genoeg nadelen (naast ook voordelen natuurlijk;))
 7. Communicator, als regelmatige lurker en maar zelden 'poster' kan ik desalniettemin melden dat ik je inzet en bijdrages waardeerde (en zal blijven waarderen aangezien je nog wel reguliere poster zal blijven:)) dus een welgemeend 'bedankt' vanaf de zijlijn! ps. en als medemuzikant: groot gelijk, muziek is belangrijk;)
 8. maglite is altijd goed maar voor de volledigheid: dit is wel de oude xl50. De nieuwe kwam twee jaar geleden uit en heeft 139 lumen. De prijs is nog steeds prettig (deze oude variant is nog steeds gemiddeld dezelfde prijs maar voor 1, hoewel ze ook wel voor 15 euro incl. verzenden te vinden schijnen te zijn. Zelf nog niet kunnen vinden dus ik twijfel ook om ze te bestellen:)
 9. Ik geef toe dat ik er even inhop weer terwijl de discussie door is gegaan #maarikdoehetlekkertoch;) b bedankt Nikki nog voor de reactie. Ook ik vind dat de skills die je bij de dienst leert nuttig kunnen zijn als je zelf de discipline niet kunt opbrengen. Ook eens met Heksenboot voor wat betreft de motivatie. Ik kom er weer in omdat ik deze tegenkwam http://imgur.com/gallery/mSxPL en dat redelijk vond verwoorden waar ik het eerst over had. Dat was al beslecht overigens dus ik bedoel het niet kwaad. Het perspectief is echter wel belangrijk.
 10. Voor mij is het niet het een of het ander. Als de btc staat op een plek dat ik er geen verlies mee maak, ben ik wel van plan ze ook uit te geven. Maar dat ik daarnaast op winst uit ben lijkt me niet meer dan logisch. Buitenlandse valuta koop ik ook als ze laag staan. De beste manier om een valuta geaccepteerd en stabiel te krijgen is toch door hem te gebruiken.
 11. Haha, ik zit ook te wachten totdat ik mijn investering heb verdubbeld en om er dan preps van te kopen in de prepshop met bitcoins natuurlijk. De coins moeten wel rollen eigenlijk
 12. Toch zijn ze nu weer (tot mijn grote vreugde) aan het stijgen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...