Ga naar inhoud

mamy blue

Lid
 • Aantal items

  49
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door mamy blue

 1. nou..ik zie dat sommige toch aan het denken zijn geraakt..mooi zo.
 2. beste Keyzer Suze, Op jou aanraden heb ik het compas opnieuw gelezen. Het feit is dat ik niet begrijp waar jij het over hebt...of heb ik een taalkundig fout gedaan waardoor miscommunicatie ontstaan is??? Wat is de punt waar er twijfel over bestaat??? Ik kan soms kortbondig zijn...maar onjuist ben ik in het algemeen niet. Ik vind daarnaast een online medisch overdracht heel moeilijk te bewerkstellen zonder te veel en/of te weinig uit te leggen op zo'n manier dat het geen risico en /of misverstand voor leken ontstaat. maar jij mag mij ten allertijd corrigeren. of ik mij laat overtuigen is een andere vraag...als jij mij iets leert ben ik je dankbaar.
 3. Het verschil tussen norit en immodium is als volgt: Norit absorbeert het vocht in je darmen en daardoor vertstopt . Resultaat kan heel tijdelijk zijn. immodium werkt op de darmwanden , helpt bij het vasthouden van elektrolyten en remt het diarrhee af. waarom denk jij dat ik immodium bedoelde ipv norit? ik bedoelde namelijk ieder anti diarrhoeica die te vroeg gebruikt wordt. kruidvat heeft domperidon en primatour tegen het spugen. 1 slokje cola en of champagne kunnen ook helpen de maag te calmeren. Champagne kan helpen de eetlust weer op gang te krijgen. oudewetse oma middeltjes.
 4. nou, deze veldbed heb ik ook...maar doe ik eerste isolatie voor ik mijn slaapzak op doe...het trekt tocht van onderen vind ik. ik slaap liefst op opblaas matras en op de grond...heb een zweedse legerslaapzak...zeg m,aar de alter ego van de M90...loodzwaar dus. Wissel ik af met een lekkere dons slaapzak als ik licht moet reizen. geen merkdinges geloof ik..gewoon dump dump en nog eens dump....tot min 5 hou ik het vol..daarna moet ik extradekkens en wollenondergoeden.
 5. Inmiddels heeft jojo-milieuke...een cannedwater leverancier gevonden....en Teq-prep vindt het zo cool van haar dat ie het update van het forum vergeet.... zie chat...
 6. Camenbert: http://www.kaas.nl/kaas/buitenlandsekaas/witte-korstkaas/camembert Ik heb het gegeten na 2 jaar...langer dan wat op het blikje stond.eigenlijk geen idee hoe lang ze kunnen. Hij smaakt als jonge en goed camenbert.
 7. Dat is vanzelfsprekend altijd aanwezig! heb camenbert in blikken gevonden dat helemaal niet verkeerd is.
 8. Nog meer kleren Nog meer zaden. Veel cd roms over van alles medische spullen...hmm..wil altijd meer op het gebied. Meer brandstof, petroleum en benzine.
 9. Sterkte en beterschap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 10. Ik vind het een mooie onderwerp.. Vrouwen hebben inderdaad speciaal needs. Hygiene verbanden niet vergetten is inderdaad en plus. Extra pijnstilling ( bv bij de menses helpt aspirine beter dan paracetamol ).. Extra warmte ( deken of zo ). condooms. En dat is voor de vrouwen die geen kinderen bij zich hebben en niet in verwachting zijn. Vraagje : zijn er bij de preppers mensen die bewust op dit moment zwangerschappen vermijden? Zo niet welke maatregelen nemen wij als preppers, man of vrouw , om een zwangere door de crisis heen te helpen, wat is de plan?
 11. @Bob de prepper Hmm, ik heb een heel andere lijst. Water bijvullen, verzamelen bij verzamel punt ( bij iedereen bekend en haalbaar ) , taken verdelen. Benzine, blikjes, wc papier en cash heb ik al voorbereid en ga ik mij niet tussen de mensen begeven als ik het anders kan...door bv voorbereid te zijn. Mini bob heb ik en mijn roedel ook...ten allertijd.
 12. Geen stress Scavenger. Niemand is ooit helemaal op alles voorbereid. Zet je prioriteiten op papier. Kijk wat jij hebt, inclusief vaardigheden, en kijk wat jij mist. En stel jezelf haalbare doelen. Uberhaupt ergens beginnen en bewuust worden is een pre .
 13. Prepper53 Jij kunt lijmen, voor oppervlakkig wondjes en sneetjes Jij kunt soorten zwaluwstaartjes doen wanneer het wond niet te diep is en gewoon om de randen naar mekaar toe te trekken.Minder dan o,5 diep wond met nette randen of wonden die gehecht zijn nog consolideren. Jij kunt nieten als nette wonden zijn die schoon zijn...bij een kind is het soms makkelijker te nieten dan te hechten...minder stress. Daarna heb jij het hechten. In alles is een beetje oefening nodig...maar goed te doen. Wat heel belangrijk is hygiene Goed inschatten van de wond. Voor tijdens en na. En persoonlijk talent in het naaien
 14. Frank 1964 Klopt .Erg link om te experimenteren. Als jij te weinig gebruikt kweek jij resistente bacterien...wordt jij later weer ziek of erger ziek. De mensen/dieren doseringen zijn niet hetzelfde. De hulpstoffen zijn niet hetzelfde. De opnamesnelheid is niet hetzelfde. men moet ook goed de oorzaak weten van het ziek zijn. Teveel mensen halen virussen en bacteriƫn door mekaar.
 15. Ok, ik ben het met suze eens wat betreft het gebruik van immodium en dergelijk. Om te begrijpen wat je moet doen in medische nood moet jij weten wat de oorzaak van de medische klacht is en hoe je lichaam reageert. Wat doet het lichaam in het geval van diarrhee: iets dat hem stoort eruit gooien. Dus, als jij meteen bij het ziek worden norit enz gebruikt, heb jij kans dat jij het ziekmakend iets ( het pathogene ) langer in je lijf houdt en dus nog zieker wordt. wanneer zou jij wel moeten gebruiken: als er een gevaar is voor dehydratie, te kort aan vocht. in het algemeen na 24 uur constant leeg lopen. Bij kinderen en verzwakte mensen, en als er een combinatie van braken en diarrhee tegelijkertijd is, kan uitdroging vrij snel voorkomen. Belangrijk is dus te blijven drinken, zelfs als men het uitspuugt.
 16. Hoi 12gauge Dat snap ik niet...kun jij uitleggen?
 17. 3 maanden zeker.Waarschinlijk langer op rantsoen. Zeg maar een lange winter. Ik heb een 2 weken menu....op zondag is het motto: lekker, lekker en nog eens lekker...goed voor het gemoed.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...