Ga naar inhoud

Canis Majoris

Lid
 • Aantal items

  99
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Canis Majoris

 1. Klopt. Dat we rustig kunnen slapen, 's nachts. En ons hier dus alles behalve zorgen over hoeven te maken.
 2. http://www.scientias.nl/duitse-supervulkaan-is-broodje-aap/
 3. Je hebt gelijk over de extremen. Winters worden kouder en natter, zomers warmer en droger. Maar welke relatie bestaat er volgens jou 'Des te warmer de Aarde wordt' en 'meer vulkanische uitbarstingen'? Mij (als geograaf!) totaal onbekend en vooralsnog (zonder bronnen) 'broodje aap'.
 4. Mag dit alsjeblieft nu? Ik schaam me momenteel diep voor (en namens) een aantal mensen. Wat mij betreft tijd om dit "onderwerp" te stoppen.
 5. Het mag duidelijk zijn dat wij het niet met elkaar eens gaan worden. Desalniettemin vind ik je actie ondoordacht en onder de riem. Je had dit ook anders kunnen communiceren met de bewuste mevrouw in spé. Nogmaals, als ze 'anoniem' haar post had geplaatst, dan had ze waarschijnlijk ook de wind van voren gekregen (want wind van voren geven, dat is iets dat mensen hier op het forum heel goed beheersen). Dat jij vervolgens deze vervolgstappen neemt, zegt meer over jou dan over haar of haar Facebook c.q. LinkedIn.
 6. Het spijt me dat ik deze reactie moet plaatsen, maar wat zijn een aantal forumleden ongelofelijke zeuren. Elke letter van de verzoekende wordt tot op het bot afgebrand. Reageer dan even niet, als je hier geen zin in hebt. Foto's en andere internet-gerelateerde informatie plaatsen om zo de personen in kwestie weg te jagen vind ik erg laag: ze had ook de keuze om anoniem het verzoek te plaatsen (en dan was het vast óók niet goed geweest) maar heeft die keuze niet gemaakt. Kortom: reageer serieus (on-topic) of reageer niet. En euhm... foto's plaatsen van haar (ondanks dat ze openbaar zijn)? Die personen (jan1, Greener, Keyser Suze en wodan) mogen van mij een levenslange ban krijgen op dit forum: volgens mij zijn er ongeschreven regels op het forum en dit is er ééntje van IMHO. Nu zal ik vervolgens wel de volle laag over mij heen krijgen - prima, bring it on - maar kijk eerst eens naar jezelf en je eigen handelen.
 7. Ik ben van mening dat we dit onderwerp kunnen sluiten. Zoals met alles moeten we geen beren op de weg zien die er helemaal niet zijn. En dat gebeurt heel veel op dit forum. Voorbereiden: ja. Onnodig voorbereiden op iets waar we toch niet mee te maken krijgen: nee. In Nederland hebben zitten we vrijwel in het midden van een continentale plaat en vulkanisme komt hier op dit moment niet voor. Continentale platen bewegen (ook vandaag zijn we weer een stukje dichter naar Noord-Amerika geschoven - dat gebeurt met ongeveer 2 cm per jaar) maar in zo'n laag tempo dat wij in ons leven daar geen last van zullen hebben. Ik leg het zelf altijd uit met een stuk touw van 4,6 meter. Die staat voor 4,6 miljard jaar. Ons leven is daarbij nog geen fractie van een millimeter. Wat er in het verleden is gebeurt is zó lang geleden, dat er miljoenen (zo niet miljarden) jaren zijn verstreken. Dat is ook de reden dat we hier in de regio sporen aantreffen van vulkanen uit een héél ver verleden, maar die zullen ons niet tot last zijn. Kortom: mits iemand gaat verhuizen richting de Etna, Yellowstone of Mt. St. Helen aan de Amerikaanse westkust, mag dit onderwerp wat mij betreft dicht. En als Yellowstone of een andere mega-vulkaan (of vulkaan-serie) wel de lucht in gaat, dan hebben we het geluk dat we daar eerst een verhoogde activiteit zullen meten en daarna alles uit de hand loopt. Daar kan maanden, zo niet jaren over heen gaan. En als hij gaat spuwen, is er toch niets meer aan te doen. Prachtig, hé? De werking van de aarde? Gaat uw allen rustig oud & nieuw vieren. Fijne jaarwisseling!
 8. Hierbij trouwens een kort filmpje (dat ik zelf in mijn studie héél vaak heb gebruikt - afkomstig uit de prachtige BBC serie 'Earth - Power of the Planet') over het ontstaan van één van de vulkanen in de Ring of Fire. Ik kan het in 1 minuut en 15 seconden niet beter uitleggen:
 9. Ja! Ik heb momenteel erg weinig tijd en ik kan niet heel uitgebreid reageren maar ik kan je gerust stellen: de Ring of Fire is een 'bijnaam' van een gebied waar veel subductiezones voorkomen. Dat wil zeggen: plekken waar de losse drijvende aardkorsten (een soort continenten) waar wij op wonen langs elkaar wrijven, op elkaar botsen of van elkaar af drijven bij elkaar komen. In sommige van die zones zijn veel vulkanen aanwezig. Het is sinds het ontstaan van de aarde (als je het op wetenschappelijke basis bekijkt - we laten de geloofsovertuigingen even buiten beschouwing) één keer voor gekomen dat ze allemaal tegelijk actief waren en van een ijskoude 'snowball'-earth een heerlijk behaaglijk plekje maakten. Mijn inschatting is dat wij (er vanuit gaande dat we allemaal binnen nu en 60-80 jaar dood gaan) het niet gaan meemaken dat die zelfde gebeurtenis weer plaats gaat vinden. Zéker niet allemaal tegelijk. Eén van de weinige plekken op aarde die je echt in de gaten moet houden is Yellowstone. Ik heb 'm al een paar keer voorbij zien komen in dit onderwerp en het klopt als een zwerende vinger: als Yellowstone gaat, dan krijgt de hele aarde het heel erg lastig. Wat mijn beroep prachtig maakt is dat we nooit kunnen voorspellen wanneer er iets gaat gebeuren met betrekking tot vulkanen, aardbevingen of het weer/klimaat. Yellowstone kan morgen gaan spuwen, het kan ook nog 300.000 jaar duren. Who knows. Je er tegen preppen heeft in Nederland geen zin. Als je naast een vulkaan woont: ja. Als je in Nederland woont: nee. Als we hier last krijgen van Yellowstone, is er geen houden aan. Na twee jaar blikvoer houdt 't een keertje op. Bovendien zit je dan al zolang in het donker (as) dat je volgens mij ook geen zin meer hebt in het leven en blij bent dat je versgespaarde voorraad prepmiddelen op is.
 10. Interessant onderwerp. Dank je wel voor je visie. Ik ga even een paar nachtjes slapen over het onderwerp...
 11. ...en hoe zouden we dat dan wél moeten doen, volgens jou?
 12. Je hebt helemaal gelijk. Toch één vraagje: waarom wordt dán de helft van het eten dat over de THT-datum is weggegooid?
 13. Het was de manier waarop je het gisteren schreef, @Yin en yang. Niet inhoudelijk, behoorlijk ongenuanceerd en niet beargumenteerd.
 14. Het ging mij om de twee reacties die inhoudelijk kant-nog-wal raken.
 15. Ik herhaal... Wat is dit een ontzettend ongenuanceerde, overbodige en nutteloze reactie.
 16. Wat is dit een ontzettend ongenuanceerde, overbodige en nutteloze reactie.
 17. Volkskrant: '1984' van Orwell opnieuw bestseller dankzij afluisterpraktijken
 18. Dat snap ik, maar het geeft geen antwoord op mijn vraag. Ik begrijp het doel van het plaatsen van je onderwerp niet.
 19. Als ik zo vrij mag zijn... wat wil je precies bereiken met dit onderwerp?
 20. Hierbij een link naar zijn Youtube-kanaal: http://www.youtube.com/user/thebushcraftdude/videos Mijn eerste gedachten bij het zien van de beelden (met veel geweren en geweld) was er eentje die veel deed denken aan Doomsday Preppers (waar ik ooit één aflevering van heb gezien: dat was er naar mijn mening één te veel...) maar ná de introductie van het programma lijkt dat verder mee te vallen. Ik ben het met @appelflapje eens dat het veel realistischer is (op basis van het zien van één aflevering van beide programma's) dan de serie op National Geographic. Het is en blijft echter televisie met veel uitvergroten en extremen...
 21. Twee weken geleden ontving ik mijn bestelling bij de Prepshop van mijn Eton Scorpion: de alles-in-één (opwindbare) radio met zonnepaneel, zaklamp en USB-lader. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even getwijfeld heb om de radio/zaklamp te bestellen. Hij wordt verkocht voor € 69,95 euro en dat is best een hoop geld voor een radio c.q. zaklamp. Ik was even bang dat het een goedkoop plastic barrel was maar dat bleek volledig onterecht: wát een stoere radio! Het eerste dat opvalt is het formaat van Eton Scorpion: op de afbeeldingen in de webshop lijkt hij veel kleiner. Hij is (exclusief karabijnhaak) ongeveer net zo hoog als een blikje frisdrank en ligt met dat formaat en een relatief laag gewicht lekker in de hand. Een ander voordeel van de afmeting is de mogelijkheid voor het inbouwen een groot zonnepaneel. Dat hebben de makers dan ook zeker benut om de radio d.m.v. een zonnepaneel op te laden. Vijf uur opladen in de zon is zo'n drie uur radio én verlichting. Wanneer de accu leeg is, is even zwengelen aan de hendel voldoende om de radio weer van stroom te voorzien. De sterke ontvangst van de AM/FM radio is absoluut een pluspunt van de analoge radio met uitschuifbare antenne. De geluidskwaliteit, ook met oordopjes in, is super. Ik heb de radio inmiddels een paar keer een middag gebruikt (in een middelgrote stad in Nederland) en heb géén verstoring van het signaal gehad. De LED-zaklamp geeft verrassend veel licht en met de ingebouwde karabijnhaak hang je de radio aan je backpack, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor val- of waterschade: de radio is voorzien van een behoorlijk robuuste behuizing en is spatwaterdicht. De AUX-ingang werkt volledig automatisch: bij het inpluggen van een stekkertje schakelt het apparaat zelf over van radio naar de input van (in mijn geval) mijn iPhone. De Eton Scorpion is voorzien van een USB-poort om met behulp van de hendel stroom te leveren aan een mobiele telefoon. Ik ben in het bezit van een iPhone 4 en was — ondanks de melding van Apple in mijn scherm: 'opladen niet ondersteund met dit accessoire' — in staat om de accu van mijn telefoon op te laden. Geen probleem! Volgens handleiding is 10 minuten zwengelen aan de hendel voldoende om een telefoongesprek van drie à vier minuten te voeren. Opladen zonder zwengelen (met behulp van de accu) is overigens niet mogelijk. Gelukkig zijn daar binnen de Prepshop andere alternatieven voor beschikbaar. Het enige nadeel van de Eton Scorpion dat ik heb kunnen ontdekken is de complete 'reset' van de radio wanneer de accu volledig ontladen is. De voorkeurszender van de radio en de tijd moeten daarna opnieuw ingesteld worden. Gelukkig is de Scorpion voorzien van een flesopener, waarmee ik het opnieuw instellen van de tijd onder het genot van een ijskoud Hertog-Jan bier (niet meegeleverd, helaas) kon doen. Voordelen Verkrijgbaar in de Prepshop Erg robuust, sterk en spatwaterdicht Opladen via het zonnepaneel Bijladen via een hendel Geen batterijen nodig USB-lader voor bijv. een mobiele telefoon of MP3-speler Nadelen Reset van instellingen wanneer de accu volledig ontladen is Ik kan iedereen zonder noodradio aanraden de Eton Scorpion aan te schaffen: het is een fantastisch apparaat, het is de € 69,95 euro dubbel-en-dwars waard en ik ben er érg blij mee!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...