Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Messenmaker

Lid
  • Aantal items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Community reputatie

22 Uitstekend

Over Messenmaker

  • Titel
    Jr. prepper

Persoonlijke Informatie

  • Locatie
    Achterhoek/Twente/Duitse grens
  • Nieuwsbrief
    Ja
  1. Je ziet vaak ook van die ventilatiemolentjes op daken staan die door de wind de oude lucht naar buiten zuigen. Maar een goed rooster is misschien al voldoende
  2. Met regelmaat kom ik in in Duitse discount-supermarkten. Daar te koop zijn blikken ‘Eintopf’. Dat zijn complete maaltijden in een 800g blik. Eintopf staat voor “één pan” en gaat in de richting van stamppot/dikke soep/stoofpot. Ik heb hier in de kelder altijd een hoeveelheid staan. Perfect voor een simpele en snelle maaltijd, als je geen zin hebt om te koken. Maar sinds ik bewuster aan het worden ben, sla ik er ook meer van in. Voor 99ct koop je een blik Kartoffeleintopf, mit Würstchen und Rauchspeck van 800gram van het merk Poté. THT 03-01-2015 (maar persoonlijk geloof ik n
  3. wat ik mij afvraag, als je met bleekwater gedesinfecteerd water drinkt, vergiftig je jezelf dan niet langzaam met het chloor wat je binnen krijgt?
  4. @Kans, De staalsoort is slechts één van de punten die de eigenschap beinvloeden van een mes/snijwerktuig. De harding en geometrie zijn beide even belangrijk voor het resultaat. Bijlen kunnen volgens de san mai methode gemaakt worden. Samuraizwaarden worden ook zo gemaakt. Dit betekent dat een hard stuk staal wordt ingebed (gesandwiched) tussen milder, taaier en meer impactbestandig staal om zo verschillende eigenschappen te combineren. Deze harde snede is van simpel koolstofstaal en kan dus gebruikt worden voor zo'n zwaard maar ook een bijl. Bij een bijl zal de snede robuuster gesl
  5. Messenmaker

    Messen slijpen

    Dat doe ik af en toe ook Ik ben tevreden met mijn Diafold van DMT Diamantslijpers in handformaat. een set van twee = vier fijnheden
  6. Trouwens kan wel het zelfde staal voor een samuraizwaard en een bijl worden gebruikt. De geometrie van de snede en de warmtebehandeling zullen alleen anders zijn
  7. Ik zie ook niets mis met vooruitgang. Je kunt een erg goed mes maken uit een oude vijl, maar je zult het tegen roest moeten beschermen. (droog/schoon houden en olieen) Daar naast bestaan er erg mooie roestvaste staalsoorten. Met de juiste warmtebehandeling kun je hier een topmes van maken. De vraag blijft altijd wat je wilt. Hoe harder hoe breekbaarder, hoe taaier hoe zachter, vind de gouden middenweg. Slijpen is het wegnemen van een kleine hoeveelheid staal zodat weer een mooie, scherpe wig ontstaat. Bij een mes dat lang scherp blijft slijt dit staal langzaam weg. Dit is een voord
  8. Diafold van DMT. Klein, goede kwaliteit en werkt perfect. Ik heb een set van twee: grof-middel en fijn-extrafijn (daar na stroppen en het is scheerscherp) Ze bestaan ook middel-fijn en zijn zo groot als een ouderwets vlindermes
  9. Geen idee van de voedingswaarde maar uit gemakzucht maak ik de puree aan met erwten uit een pot in hun eigen vocht. Erwten in de magnetron en dan over het poeder heen (wel puree nemen waar enkel water bij moet, niet die soort waar melk bij moet)
  10. Ik had altijd wel een hoeveelheid blikken stevige soepen, bruine bonen en Duitse 'Eintopf' op voorraad waar ruim anderhalve week op geleefd kan worden, plus wat nog allemaal in huis is. Sinds kort begonnen met uitbreiden. Ik kom wekelijks bij de Nettorama waar ze pondspakken macaroni/spaghetti hebben voor 29ct (1652Kcal) De laatste keer dat ik er was tien extra meegenomen. Voor die drie euro per keer ben ik van plan dat zo lang vol te houden tot ik niet meer weet wat ik er mee moet. En ik denk dat het allemaal macaroni wordt omdat dat makkelijker in een klein pannetje past. Verder wi
×
×
  • Nieuwe aanmaken...