Ga naar inhoud

Captain Angus

Lid
 • Aantal items

  27
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Captain Angus

 1. Inderdaad super als reddingmiddel. De motor moet je niet al te veel van voorstellen. Geloof dat hij volgens de SOLAS conventie 24 uur moet kunnen draaien en daarbij een snelheid van 6 knopen moeten halen. Die 50 man is ie qua drijfvermogen op getest. Maar dit is wel volgens de sardientje methode. Ik heb een tijdje op een cruiseschip gewerkt, en daar begon het met 20 Amerikanen inclusief reddingsvest toch al snel krap in de boot. Qua eten en drinken kan je je volledig uitleven want met wat watervast multiplex kan je er een aardig interieurtje in bouwen. Kittig ding hoor in je achtertuin
 2. Ik heb van Sonim het basismodel van de XP serie; geloof dat het een 1300 is. Ding kan niet veel, alleen de basis functies. Tijdje terug zat hij onder de troep en vettigheid; heb hem maar in de afwasmachine gezet, ging prima. Die Utano 360 heeft standaard wat meer functies; De Barrier en de B10 zijn beide smartphones en kunnen met wat apps uitgebreid worden.
 3. Sonim is meesterlijk goed, onverwoestbaar. Eventueel ook IP 67: Caterpillar b10 of b25 Utamo 360 of de barrier Zijn ook iets beter betaalbaar
 4. Als je iets anders wilt dan internet is packet radio en een BBS opzetten dan geen idee? Eventueel packet radio via de 27mc is voor iedereen zonder vergunning haalbaar. Het is wat traag en rudimentair, maar zou wel werken onafhankelijk van derden denk ik. Preppernet op ch30. Misschien ook interessant http://www.openstreetmap.org kan je makkelijk zelf aan mee werken om te verbeteren.
 5. OBL-Rien bedankt. Als ik definitief een antwoord heb gehad van de netbeheerder hier zal ik hem ook posten. Een allesstoker in huis is idd onmisbaar. Mijn plannen zijn ingesteld om te kunnen degraderen wanneer er minder soorten brandstof beschikbaar worden. Dus eerst generator bij en blijven stoken op mijn cv ketel (met interval) als het gas stopt kan ik volledig over op hout. Hout moet ik hier ook in voorraad nemen. Ik woon niet in de buurt van een bos.
 6. Even een vraag hier, want de netbeheerder kan er geen antwoord op geven. Ik heb het met een maat over mijn preps gehad, o.a. over mijn voorbereidingen om de cv ketel te laten draaien tijdens lange stroomuitval. Nu komt hij met het (nog ongefundeerd) verhaal: Uit veiligheidsoverweging zijn er automatische afsluiters geplaatst in de verdeelkast van je wijk, die de gastoevoer automatisch sluiten als de stroom uitvalt. Ik doe navraag bij de netbeheerder en ik krijg de standaard klachtenlijn miep die me probeert af te wimpelen met een "maakt u maar geen zorgen meneer" verhaal. Heeft iemand hier al eens eerder van gehoord? Zijn er toevallig mensen die bij een gasleverancier werken! Ik hoor het graag
 7. Ik prep omdat ik vind dat ik de verantwoordelijkheid heb om een bepaalde kwaliteit van leven te waarborgen voor degene die onder mijn dak wonen. Hier vallen de dieren ook onder. En dieren kan je ook preppen/trainen in je voordeel
 8. Is het niet beter om 's nachts dezelfde camo te dragen als overdag? i.p.v. zwart Mijn redenering is dat je in het donker toch geen kleuren ziet (lees: je ziet helemaal niks). En als je een zak- of zoeklamp op je knar krijgt is het toch ook beter dezelfde kleur te hebben gelijk de achtergrond.
 9. Inderdaad zou ook eerder kiezen voor een "heatsink" voor koeling, kan je er altijd nog een externe fan op zetten
 10. Interessant om eens uit te zoeken. Heb nu alleen camo-netten voor mijn BOV. Die werken prima.
 11. Voor mijzelf hangen veel beslissingen tussen wat ik instinctief aanvoel, en rationeel kan bedenken. Regelmatig geven beide tegenstrijdige argumenten. Om eerlijk te zijn wantrouw ik instinctief alles wat niet mijn accent praat. Uiteraard geef ik in het dagelijks leven hier geen gehoor aan. Maar tijdens SHTF verwacht ik toch dan meer mensen instinctief gaan handelen. Ik denk dat als voorbereiding, Frans, Engels, Duits en Spaans leren, me nooit zal schaden.
 12. Voor de knutselaars: De beste man heeft wel dure apparatuur erin verwerkt, maar het idee is natuurlijk super. Vooral de antenne keuze vind ik bijzonder, was nieuw voor me. Volgens mij zou die koffer een ook mooi f.cage maken. http://www.youtube.com/watch?v=c73N1hW9T6U&sns=em
 13. Landsgrenzen zijn fictieve lijnen op een kaart verzonnen door overheden. Gebonden door deze zijn we niet, zeker niet na SHTF. Grote kans dus dat je onder weg in gebieden komt waar ze geen Nederlands spreken. Hoe goed je ook bent voorbereid, ondanks dat je alles misschien tiptop in orde heb, er komt een moment dat je contact moet hebben met andere personen. Zorg er voor dat je niet "The new gringo in town bent". Mensen zijn bereidwilliger je te helpen en te onderhandelen als je hun taal spreekt. Het geeft je een tactisch voordeel t.o.v. andere hulpbehoevende en je zorgt ervoor dat de tegenpartij niet onverstaanbaar kan overleggen in je nadeel. Cursusje Spaans, Duits of Frans bestellen dan maar?
 14. Vrienden van me hebben een website waar je veel informatie vanaf kan halen. Het zijn zgn. Vertrekkers (alles verkocht en vertrokken) niet perse preppers, maar ze hebben veel nuttige informatie over overleven op zee. http://Http://www.happymonster.nl
 15. Tip: een site van het kadaster heeft een goede topografische kaart in een online viewer die je eventueel kan uitprinten. Vindjeeigenhuis.nl. Schaal is hetzelfde als op de topografische karten die ik heb.
 16. Nog een optie. Lidmaatschapje NVAV, en bouwen maar http://www.aircraftspruce.com/categories/building_materials/bm/menus/kits/index.html Bijvoorbeeld een Murphy Moose... Ben je vollledig amfi.. Zeker met een STOL kit
 17. Weet niet wat je budget is maar een 30' fisher motorsailor zou mijn keuze zijn
 18. Iedereen bedankt voor de reacties. Even voor de duidelijkheid: de uitrusting boot staat los van de auto. Watervoorziening aan boord gaat met een watermaker. De losse filters die ik iin de auto heb zijn van het bekende Katadyn-type. De vaste aan boord: (voorbeeld) http://www.robwink.nl/index.php. Ik ga eens uitkijken op marktplaats voor een roofrail en een zeekayak voor op de niva. Ik zal ook eens nadenken over een defcon systeem. Als er een grotere dreiging is op problemen kan ik er voor kiezen om wel met uirusting rond te rijden.
 19. Hoi Harmen, Een goede keuze om het water op te gaan. Als je wilt overleven moet je een plaats hebben waar men niet snel bij je kan komen. Ik wil je het volgende aanraden: een zeilboot die zonder tussenkomst van sluizen of bruggen (om de redenen hier eerder vernoemd). Wat de boot betreft: Ik heb zelf een schip met een volle kiel vanwege de ruimte die me dit binnen geeft. Tijdens langere oversteken met goede wind geeft deze me een snelheid van 5 à 6 knopen. Een goede vriend van me heeft een wat sneller schip (een trintella 4) en die haalt 7 knopen. Als ik op de motor vaar (60pk) verbruik ik ongeveer 5 liter per uur. Als ik de motor gebruik om stroom (elektriciteit) te draaien verbruik ik ongeveer 1,5 liter per uur. Dat waren de positieve dingen. nu iets om te overdenken. De zee/water is geen veilige plaats om te zijn als je niet weet wat je doet. lees: als je onvoorbereid het water op gaat is een SHTF je minste probleem. Kies alsjeblieft een andere methode om te overleven als je geen goed materiaal hebt, of niet weet hoe je hiermee moet omgaan.
 20. Ha ha... ja Backschless, scherp... Nee onze hond woont gewoon in huis... Hij is wel uitgekozen vanwege zijn jachtinstinct (Basset Fauve de Bretagne). Regelmatig ga ik met hem trainen in de polders om kleinwild te vangen. Ik krijg inderdaad wel vaak lollige opmerkingen op mijn Lada. Maar ik beleef er nu ontzettend veel lol mee en als er een deukje in zit wordt hij er alleen maar mooier van. Ik heb graag praktische spullen, mooie spullen laat ik voor een ander.
 21. @DB; Dank je, zal eens wat stukken kopen om te proberen op de boot. Wel handig om iets te hebben wat ook in zoutwater werkt. Als we met de boot langere tochten maken, gebruik ik altijd drinkwater om te wassen. Wel een goed plan om een 2e optie te hebben.
 22. Heb je ervaringen met zeezeep. Ik heb nu een paar bussen afwasmiddel mee (ervaring koopvaardij en boot). Als ik mijn huis niet kan bereiken probeer ik regelrecht naar de boot te komen. Het is een afgewogen risico om dit zo te plannen. Niki, hoe zou jij dit anders doen? Ik heb inderdaad wel wat mee ter verdediging. Echter "spulletjes" i.v.m. openbaar forum, IP adressen etc. De boot is in principe voorbereid redundant op de auto; de boot heeft ook een eigen watermaker (omgekeerde osmose) Ik zou wel graag nog een extra zoutwaterfilter halen voor op de boot als extra.
 23. Ik woon dichtbij de zee. Om onze boot te bereiken in geval van een SHTF heb ik het volgende nu voor elkaar; graag op- of aanmerkingen en verbeterpunten. Ik heb een kist gemaakt die klaarstaat in de garage van ons huis. In geval van nood kunnen we deze in de auto laden en wegwezen. De keuze is gevallen op een tweedelig systeem omdat ik met de auto ook gewoon lol wil hebben zonder constant alles mee te hebben. Inhoud kist: Medische kit: EHBO kit; Hypothermie kit; wondhecht kit; gips en courante medicijnen. Technisch: gereedschap, olie, reserveonderdelen, brandstof, boekwerken, zonnepanelen en windgenerator. Voedsel: zoetwater filter, zoutwater filter, drinkwater (20l), voedsel voor 2 weken, kookgerei en benzinebrander, vis- en jachtgerei, speur/jachthond. Huis/kleding: Lieslaarzen, extra kleding, tent, slaapzakken, thermische matrassen. Veiligheid: 6 proximity alarmen, communicatie apparatuur en nog wat "spulletjes". Auto: Ik heb een tijd geleden een Lada Niva gekocht uit 1987. Toen ik bij de vorige eigenaar ging kijken viel me een sticker op met de volgende tekst: Made for Siberia, not Surburbia. ik heb hem gelijk gekocht. Het beestje heeft permanente 4x4, hoog en laag, sperdifferentieel en wat ijzer rondom voor obstakels. De keuze voor een ouder type heb ik gemaakt vanwege de toegepaste motor. De nieuwere motoren hebben distributieriemen buiten het motorblok en een injectiesysteem (de 1.7motoren). Bij de 1600 motoren is dit een ketting binnen het blok en carburateur. Ik heb wel wat aanpassingen nog gemaakt, zo is o.a. de dynamo verhuisd van onderin de machinekamer naar boven. Dit om vollopen te voorkomen bij hoge waterstanden. Verder nog wat kleine dingetjes om de bedrijfszekerheid te verhogen. Ik heb alles, denk ik zelf, misschien wat overdreven. De afstand tussen boot en huis is een ritje van 15 minuten. Maar toch wil ik voorbereid zijn voor het geval we de boot niet kunnen bereiken. Graag jullie mening.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...