Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 07/16/21 in Posts

 1. Ik heb antwoord van 1 van de ontwikkelaars. Het probleem is gevonden en gefixt, maar de update moet nog worden goedgekeurd door Invision Community zelf. Kan een paar dagen duren, maar het is in ieder geval duidelijk wat er was.
  6 punten
 2. Heb dat Franse linkje in het Nederlands kunnen lezen (zat een knopje voor bovenaan 👍) en... hou je vast.... https://www-senat-fr.translate.goog/rap/r20-673/r20-6738.html?_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=ajax,nv,elem - ze spelen met het idee "meer compromiterende informatie" tegen iemand te gebruiken (dus waarschijnlijk zeg (?porno) (surf) gedrag of (bloot) foto's of b.v. bezoek aan een sexclub, minnaar of...of..... naja erg privé informatie die ze van je telefoon kunnen plukken om je zo te dwingen je aan de regels te houden - ze spelen met het idee de letterlijke *kosten* op individueel niveau te gaan verhalen: dus per keer dat je je huis! verlaat komt er een toeslag op je verzekering 'omdat je bewust het risico neemt ziektekosten te veroorzaken' én per geval wordt de hoogte daarvan bepaald door het tijdstip (spits) , de lokatie (centrum of niet) en reden (tandarts oid of nachtclub) - bezoek tracing: bezoek aan kwetsbaren krijgt hogere toeslag of boete - uitgaven worden real time gemonitord: koop je iets van medische aard dat een infectie zou kunnen betekenen krijg je bezoek* - genetische data en AI bepalen behandeling waarbij medische team via lokatie tracking je meteen kunnen behandelen
  4 punten
 3. Is er toch nog hoop in Frankrijk? De video zal wel snel gecensureerd worden door YouTube.
  4 punten
 4. Dat is het probleem van EU, alleen maar ja knikken mag. Wacht maar tot Timmermans zijn zin gaat doordrijven, kunnen we de lol nog op.
  4 punten
 5. @Madeliefje snap ik... maar ik wil niet bijdragen aan meer verdriet, meer angst, meer onrust. Het is gezegd, het is duidelijk, het is klaar. 18 maanden heb ik stapje voor stapje het beeld geschetst van wat, zoals ik het inschat, komen zou... Het is nu, voor mij, tijd me te focussen op vriendschap (ook hier), familie, dierbaren die ziek zijn en gewoon in het algemeen me dagelijks leven ánders in te vullen. Minder focus op onderzoek, minder focus op diepgang, achtergronden en spinnenwebben. Het is tijd om me te richten op het hier en nu, te helpen, te luisteren, te praten en... te preppen daar waar ik nog kleine aanpassingen wil doen. Niet hier weg, niet stoppen...maar: een nieuwe balans 🙂 En, uiteraard als jullie aangeven iets te willen weten, dan zoek ik het graag uit en/of bespreek ik het graag ❤
  4 punten
 6. Ach, veel, heel veel mensen zijn niet eens in staat om.analytisch een situatie te benaderen. Hebben dat ook nog nooit geleerd. Het is allemaal onderbuik gedoe. Daarom doen die schreeuwer partijen het ook zo goed. In gaan op de gevoelens van? ongenoegens, mislukte levensdoelen, gebrek aan onderwijs? De massa denkt niet! volgt blindelings, om vervolgens iedere minderheid de schuld tegeven, voor hun eigen tekortkomingen.
  3 punten
 7. Om ff terug te komen op de oorspronkelijke titel. In principe denk ik dat we daar niet ver vanaf zitten als het qua maatregelen erger gaat worden, als we er met alle maatregelen niet gewoon al midden in zitten. Als we kijken naar West-Europa (waar Nederland dan qua maatregelen een beetje achteraan hobbelt) lijkt het steeds meer op China.... of nog beter gezegd..... het lijkt steeds meer richting 1984 te gaan.
  3 punten
 8. Yo, is het iemand opgevallen dat er wat gaande is in Zuid-Limburg? Evacuaties, stroomuitval, huizen die vollopen, mogelijk doorbraak van een waterbuffer. Of heeft dit niets met preppen te maken? Vind het gewoon eng stil.
  3 punten
 9. Zoals we weten zijn de Politie en de Gendarmerie in Frankrijk vrijgesteld van de prik maar de brandweer NIET. Maar de 6 vakbonden van de brandweer daar komen nu in opstand en tolereren de verplichte prik NIET. Vertaling uit het Frans, aldus printscreen twitter.
  3 punten
 10. Vandaag hoorde ik op de Radio, een meneer, die heel braaf alle regeltjes had gevolgd wat de vaccin/ paspoort/ etc betreft. Om Te Kunnen Reizen.... Ik meen dat hij naar Italië ging.... Tot zijn stomme verbazing en irritatie is er tijdens de grens overrijden/ hotel boeken, etc NOOIT ERGENS NAAR DIE PAPIEREN gevraagd... Helaas heeft hij nu wel een injectie in zijn lijf gehad, waarvan nog maar is af te vragen, hoe dat verder, voor hem. Ze raken in paniek, ze krijgen de meute niet genoeg mee. Er zijn opeens, zogenaamd, ook mensen met Universitaire opleidingen, artsen, e.a die niet meer braaf in de maat mee willen lopen..
  3 punten
 11. Het is wel triest dat de regeringen de bevolking tegen elkaar uitspeelt, wachten ze op een burgeroorlog, om met dat zogenaamde EU leger de mensen onder een dictatuur bewind te krijgen, heb een nare bijsmaak. Moet ik straks met een lapje op mijn jas of ik wel of niet gevaccineerd ben.
  3 punten
 12. werkt prima zet er vaak koffie mee en warm mn eten er mee op aan de waterkant de mijne heb ik al 5 jaar ong.onlangs nog 10 dagen mee op trip geweest 2 man met 2 blikjes gedaan
  3 punten
 13. Daarom is de Europese Unie een Nazi staat [aan het worden], wat ik al zeg sinds het referendum aan de kant word geschoven, welkom Verdoemden Unie. Groot Brittannië is de dans ontsprongen die waren toch slimmer dan de gemiddelde Europeaan. Alhoewel de ja knikkers al jaren zijn stop gezet, dringt het tot de bevolking nog niet door, [ dat scharniertje zit bij mij vastgeroest]. Ze praten dan wel over een democratisch Europa ? maar als Frankrijk en Duitsland iets willen lopen de rest van de landen er als makke schaapjes achteraan, zijn we het als burgers in Nederland het er niet mee eens geeft Pinokkio Rutte er een andere naam aan en duwt het door onze strot. Wanneer het fout gaat hebben ze plotseling allemaal selectief geheugenverlies, mag ik dat ook met het invullen van mijn belasting,
  3 punten
 14. Maar dat is het nu juist. Jij laat bijna alles zien en NUnl niet! Met NUnl krijg je alleen maar te zien wat de Staat ons wil laten zien.
  3 punten
 15. Goedemorgen 🤗 Ik wil even nadenken over hoe ik dit draadje vorm wil geven de komende tijd. Denk dat we nu in een fase terecht aan het komen zijn dat er zó veel puzzelstukjes samen gaan vallen dat mijn berichtjes daar niets meer aan (gaan) toevoegen en dat we (beter) meer in gesprek gaan (op het forum én in privé bericht) dan dat ik nog veel bericht. Want, net nu als met Limburg... iedereen kan NU.nl en teletext lezen...het voegt niks toe. De grote lijnen heb ik laten zien, de rode draad is duidelijk en de nuances lijken nu vooral te liggen op lokatie, intensiteit en in tijdlijn verschillen. Dus: wat gebeurt waar, wanneer, hoe en hoe snel... Geen idee. Ik schrijf dan liever veel meer mee op het forum dan hier rond te hangen. Gewoon even op zoek naar nieuwe balans. De appie is er bijna 🚛 Tot straks 🤗
  3 punten
 16. Opgeslagen (stilstaand) water is als het goed geconserveerd is, tot max een jaar houdbaar. Beter is het om na een half jaar met een waterfilter te gebruiken voor optimaal en gezond resultaat. Voor water uit sloten en of rivieren kan je het best een filter gebruiken die ook zware metalen en dergelijke filter. De Gray waterfilter is hierbij onder andere een goede. Deze filtert in noodsituaties tot 150 liter aan zware metalen en chemicaliën. Hier een filmpje: https://youtu.be/I6_EqQXK0es
  3 punten
 17. Dat is erg onverstandig. De kans dat je juist door een opblaasboot in de problemen zal komen is een stuk groter dan even nadenken waar je het beste kunt vertoeven op een meter of 5 hoger gedeelte. De dodelijke slachtoffers die tot nu toe gevallen zijn (ik moet het nog nazoeken of het juist is wat ik tot nu toe denk) zijn juist de mensen die met een bootje zijn omgeslagen of door de stroming zijn meegesleurd. Het is wel bizar dat een provincie wat flink boven het NAP zit, te maken krijgt met dit soort overstromingen.
  3 punten
 18. Ik denk dat genoeg mensen een dag of 4 a 5 op voorraad hebben, maar als je op dag 5 komt, dan is er echt niets meer. Dan moet er eerst gewinkeld.
  3 punten
 19. Mede forumleden die mij persoonlijk hebben ontmoet weten allemaal wat mij overkomen is, wil jij mij kwaad doen, geeft niet dan kom ik bij jou. Ook als het een instantie van de staat is. Het probleem is , grootste gros van de Nederlandse bevolking zijn schaapjes, die doen wat er opgedragen word, terwijl ze donders goed weten dat het niet klopt. Denk dat ze gemiddeld één chromosoompje meer hebben dan een koe, anders hadden ze ook nog in bed gepoept.
  2 punten
 20. In Italie en Griekenland zijn ze ook massaal de straat op gegaan tegen de vaccinatiedictatuur.. Maar wat als scanderen en spandoeken niet helpen? Als gewillige schapen in de rij aansluiten?
  2 punten
 21. Sterker nog, ik heb het idee dat ze 'verzet' gebruiken als versnellings-mechanisme.
  2 punten
 22. Je kunt het oneens zijn met "het systeem", (en dat ben ik het ook ) maar tegelijk doe je er goed aan je te realiseren dat er altijd "een systeem" zal zijn. Te proberen het omver te werpen zal in 99% van alle gevallen mislukken. Mislukt het, dan wordt het systeem sterker. Maar als het dan toch lukt, wel dan heb je een nieuw systeem waarvan je nog maar moet afwachten of het beter is dan het oude. (Want laten we wel zijn, de kansen dat uitgerekend jij het nieuwe systeem mag vormgeven is vrijwel nihil. Of je het zou kunnen nog maar daargelaten) Dus geweld gebruiken tegen een systeem... nee dank U, mij niet gezien!
  2 punten
 23. Precies. Je merkt er niet veel van omdat de meeste mensen niet op een doel lijst staan. Pas wanneer je gezocht wordt zul je waarschijnlijk pas merken hoe dicht het net al is.
  2 punten
 24. daar zijn 2 , inmiddels 3 dammen doorgebroken 😢 de beelden zijn schokkend 🥺 Meen dat bovenstaande mensen gered zijn, maar velen hebben het niet overleefd 😥 Edit: de lijst met landen waar momenteel overstromingen zijn groeit en is inmiddels een onderarm lang...🥴
  2 punten
 25. Leuk verhaal van Hollandstadt maar als je in Thuringen in de kadasterdata gaat kijken is dat stuk ingegeven als boomgaard (streuobstwiese) en staat de bebouwing niet ingetekend in het kadaster. Dit betekent dat de bebouwing illegaal is en ze je in het ergste geval verplichten om het, inclusief fundament, af te breken. (Heringen FL13, 216/78) Ik zou eerst even gaan praten met de gemeente Heringen/Helme voor je zoiets koopt.
  2 punten
 26. We hebben een aantal meldingen binnen gekregen dat er likes verdwijnen uit het activiteitenoverzicht. Ik vermoed dat het een bug is in de "Ignore Topics" plugin, maar het kan ook een bug zijn in de algemene forum software. Voor zover we nu weten verdwijnen ze niet uit het activiteitenoverzicht op het profiel van een gebruiker, maar alleen in de "Alle activiteiten" pagina. Ik ga even uitzoeken waar het zit, kijken of er al een melding voor bestaat, en zo niet, zelf een melding maken bij Invision.
  2 punten
 27. En Frankrijk loopt weer voorop. Een vorming van een politiestaat gaat in kleine en grote stappen. Fransen die een café of restaurant binnengaan zonder coronapas kunnen tot zes maanden gevangenisstraf krijgen. Horecaondernemers die mensen zonder pas binnenlaten, riskeren een celstraf van een jaar en een boete van 45.000 euro. Mensen die geen geldige gezondheidspas kunnen laten zien, riskeren tot zes maanden gevangenisstraf en een boete tot 10.000 euro, valt volgens de krant The Guardian te lezen in de wettekst. De sancties zijn de meest autoritaire maatregel in het Westen om tot vaccinatie te dwingen, en overtreffen in feite een heleboel dictaturen in andere delen van de wereld. https://www.theguardian.com/society/2021/jul/15/france-achieves-record-covid-jabs-with-macrons-big-stick-approach
  2 punten
 28. @Petroman https://electroverse.net/the-sun-fires-off-its-third-halo-cme-in-as-many-days/ Een X-class CME, gelukkig precies de andere kant op gericht. Maar wel sterk genoeg om ondanks de compleet verkeerde richting op de aarde geregistreerd te worden. En de bijbehorende zonnevlek heeft ook al 2 andere CME's veroorzaakt. De rotatie van de zon zal er voor zorgen dat eventuele toekomstige CMEs uit deze vlek de aarde kunnen bereiken. En nee, dat betekend niet dat het zal gebeuren... maar de kansen dat we (i.e. alle aardbewoners) er in de komende 5 a 6 jaar zonder kleerscheuren vanaf komen lijkt me niet zo heel erg groot. Dat hoeft niet meteen op een ramp uit te lopen, maar laten we zeggen een leuke .. eh .. "waarschuwing" ???
  2 punten
 29. We zitten omroep Limburg te kijken, 👀ze verwachten 3260 p/s hoogste sinds 1911 Waterhoogte is 12 uur eerder dan verwacht aanwezig "het ergste moet nog komen" 🚩Waterschappen: nog 17 zwakke plekken Evacuatie ziekenhuis: 40 kwetsbare patiënten, 200 patiënten in totaal. 200 ambulances. NICU en intensive care ook. Oogt goed georganiseerd en heel kalm👍 Paarden worden van uiterwaarden gehaald Willex in beeld, vol medeleven Waren gisteren gaan bezoeken Nu drone beelden Leger maakt kilometers lange zandzakken dijken en een noodbrug
  2 punten
 30. Ja, dat vond ik eigenlijk ook al... Maar hoog en droog hier in Groningen vond ik het niet aan mij om hier een topic over te openen. Had het bijna gedaan vannacht. 😉 Als ik nu bij Maas, Waal, Lek, Rijn zou wonen zou ik mn rugzakje zeker inpakken, just in case. En snel een goedkoop opblaasbootje kopen. Al dat water moet toch ook nog door nederlandse rivieren afgevoerd worden? En dat met al die volgebouwde uiterwaarden...? (Zag afg. week toevallig beelden van Culemborg, aan de Lek, van naast de spoorbrug. Toen ik daar opgroeide (70'ties) werd er niet gebouwd naast de Lek, nu zag ik een complete woonwijk waar vroeger weiland was en waar toen water heen kon. Op het journaal werd net getoond dat het evacueren van steden erg langzaam gaat, dat er zo af en toe een autootje doorheen mag, dat klinkt niet echt praktisch. Hopelijk is overheid beter op overstromingen voorbereid als op virussen. Vannacht naar WDR gekeken, dat waren behoorlijk heftige beelden.
  2 punten
 31. Voor wie het volgen wil via Twitter, hij post updates hier onder Bug out Bag
  2 punten
 32. Dat zeggen ze toch ook bij corona, mensen gaan dood en hebben corona, en ineens zeggen dat is door corona. Helaas heeft niemand mij nog kunnen uitleggen wat het verschil is tussen corona en vaccinatie om te kunnen mogen stellen dat dat de oorzaak is van het overlijden. Logica ontbreekt geheel. En in de tweede kamer willen ze geen antwoord geven op die vraag want dan ben je absurd bezig, een corona ontkenner etc etc etc.
  2 punten
 33. Zo zie je maar, altijd gewoon stilletjes door blijven gaan .....! 👍
  2 punten
 34. Volgens de cijfers van de EMA inmiddels ruim 17000 vacinatiedoden in de EU.
  2 punten
 35. Daarom zit er in mijn rugzak altijd voor een week eten, mijn vrouw mopperde wel eens " wat moet je nou weer met dat ding " dat zie je wel als we hem echt een keer nodig zijn, nu geeft ze mij gelijk, dan hebben we toch wel iets voor de eerste dagen.
  2 punten
 36. Waar ik me over verbaasde is dat ze nu al roepen over voedsel tekort ! Hoezo heb je niet voor in elk geval 2 weken in huis.
  2 punten
 37. De extra toevoer van de moezel (D) komt einde weekend aan, dan komt ook de extra golf uit het noorden richting Rijn. Deskundigen hopen dat die niet tegelijk aankomen. Dus voorlopig hoog water in alle grote rivieren denk ik. Water moet toch ergens heen. Oh en uit de Ardennen zal ook nog wel wat onderweg zijn. https://waterkaart.net/gids/waterstand.php?plaats=Lobith https://waterinfo.rws.nl/#!/kaart/Waterbeheer/ https://www.waterpeilen.nl/
  2 punten
 38. Vandaag lijkt de vlag er iets anders bij te hangen volgens diverse kranten. "Onder druk trekt Malta Vaccinatieverplichting in" Alleen als je dan verder leest kom je er achter dat als je uit een rood gebied komt dat je dan verplicht in quarantaine moet. Ook Frankrijk trekt deels maatregelen weer in. Volgens mij komen ze er achter dat ze een net iets te grote stap hebben gedaan voor de bevolking en dat je dan op opstand kan stuiten. Dus trekken we het weer even in. Dat dit alsnog het uiteindelijke doel is zal me niks verbazen en ze zijn waarschijnlijk nu al aan het overleggen over hoe ze de stappen het beste kunnen zetten (niet te groot, maar zeker niet te klein) Maar één ding is duidelijk ze hebben even gepolst hoe de bevolking reageert op de weg die ze in willen gaan. En wat blijkt de bevolking is er nog niet helemaal klaar voor. Nog even een plannetje bedenken om ze zover te krijgen... Als je alleen al bedenkt wat een verschuiving in gedachten er heeft plaats gevonden in het afgelopen jaar op het gebied van vaccinaties, vertrouwen van de regering, andere mensen je eigen wil opleggen enz.
  2 punten
 39. Zo mijn dochter van 14 heeft inmiddels haar brief ook gekregen en gelukkig zijn de andere 3 nog onder de 12. Wel angstaanjagend als je de verhalen hoort over vergaande verplichtingen in europa. Dit zou ook zo maar eens kunnen betekenen dat deze verplichting straks gaat gelden voor middelbare scholen enz...... En Thuisonderwijs mag alleen als langere tijd in het buitenland hebt gewoond. Lastige tijd is dit en veel makkelijker lijkt dit niet te gaan worden.
  2 punten
 40. Meer vrijheid – met deze belofte probeert Markus Söder mensen over te halen om zich te laten injecteren. Omgekeerd betekent dit voor de Beierse premier “geen vrijheid zonder injectie”. Söder blijft aandringen op versnelde injectie van jongeren. In het kielzog van de haperende injectiecampagne heeft de Beierse minister-president Markus Söder zijn toon verscherpt ten aanzien van degenen die de injecties afwijzen. Tijdens een bezoek aan het injectiecentrum in München maakte de Beierse premier en CSU-leider duidelijk dat degenen die niet volgespoten zijn te maken zouden krijgen met permanente beperkingen van hun grondrechten, meldt RT.de. Söder zei:
  2 punten
 41. Erg bedankt voor het delen van jouw bestel-experiment Madeliefje! Ik ga ook maar eens een bestelling plaatsen daar. Ik heb ook ivermectine voor paarden besteld uit Ierland. Precies hetzelfde spul, alleen even opletten met de dosering, al schijnt ivermectine ook bij hogere doseringen weinig problemen te veroorzaken. Ik zal laten weten hoe het gaat met die bestelling, mocht daar interesse voor zijn. Wat is nu jouw plan wat betreft het gebruik? Ik ben zelf van plan om mijn moeder, die niet gevaccineerd is, volgens het profylactische protocol van de FLCCC te 'behandelen'. https://covid19criticalcare.com/covid-19-protocols/i-mask-plus-protocol/ Zelf ga ik dat misschien ook doen, al ben ik een stuk jonger dus is het wellicht voldoende om alleen over te gaan tot gebruik wanneer er een reden is om te denken dat ik mogelijk ben blootgesteld aan het virus. (symptomen, positieve test, contactonderzoek) Daarnaast ben ik ook benieuwd naar de effecten op long covid. Een collega van mij is zwaar ziek geweest en heeft na maanden nog steeds veel klachten. Ik denk wel dat ze open staat voor een 'alternatieve' behandeling zoals ivermectine, maar ik vind het nogal wat om dat te gaan voorstellen. Aan de andere kant voelt het ook als een plicht omdat ik denk dat ik daarmee zou kunnen helpen om haar klachten te verminderen. Al met al een moeilijke situatie en ik ben benieuwd naar jullie kijk op dergelijke zaken.
  2 punten
 42. Hallo nieuweling @Linux mint, zeker mag je dat vragen, ik zie ook graag een snelkoppeling waar je de Stromectol en dan de goedkoopste. Ik hoop je vaak mee te maken op het forum.
  2 punten
 43. Is het nog goed afgelopen? Ontvangen?
  2 punten
 44. Hoe mooi of tegenstrijdig maakt de media de combinatie van Ivermectine en vitamine D. Kasse Radar kan er ook wat van: Zie ook helemaal beneden: juist het tegen over gestelde. Vitamine D help wel. Ik kan de snelkoppeling niet kopiëren en hier plaatsen. Het ziet er dan zo uit: Helpt vitamine D bij corona, en hoe weet je of je een tekort hebt? - Radar - het consumentenprogramma van AVROTROS De Gezondheidsraad laat in een nieuw advies weten dat er onvoldoende bewijs is om aan te nemen dat vitamine D helpt tegen het ziek worden van het coronavirus. Op basis van de huidige stand van de wetenschap kan de raad niet beoordelen of vitamine D-supplementen bijdragen aan de preventie van corona. Over vitamine D bestaan heel wat feiten en fabels. Zo zou de zonnige vitamine corona buiten de deur houden en is het voor iedereen belangrijk een vitamine-D-supplement te slikken. Maar klopt dit wel? En waar is vitamine D nou eigenlijk goed voor? Radar verzamelde een aantal van deze feiten, fabels en vragen over vitamine D en legde deze voor aan farmacoloog Renger Witkamp van de Wageningen Universiteit en Iris Groenenberg van het Voedingscentrum. Zij vertellen je alles wat je moet weten over vitamine D. Wat doet vitamine D? Vitamine D heeft meerdere functies, waarvan het ondersteunen van je immuunsysteem er een is volgens Witkamp. 'Vitamine D speelt een belangrijke rol in de afweer van het lichaam. Je moet dus een bepaald level vitamine D in je lichaam hebben om een normaal werkende afweer te hebben.' Dat is volgens Groenenberg ook de reden dat de vitamine in coronatijd zoveel aandacht krijgt . 'Het stofje is belangrijk voor je immuunsysteem, maar daar spelen heel veel stofjes een rol bij - het immuunsysteem is heel complex. Voor een normaal werkend immuunsysteem is genoeg vitamine D dus ook nodig.' Daarnaast is vitamine D volgens Groenenberg belangrijk voor het gezond houden van je botten. 'Je hebt de vitamine nodig om calcium en fosfor uit je voeding te halen en dat vast te leggen in je botten en tanden. Vitamine D is ook nodig voor een goede spierfunctie.' Hoe maak je vitamine D aan? Witkamp: 'Vitamine D maak je aan uit de UVB-straling van zonlicht in de periode van maart tot oktober. Hiervoor moet het zonlicht direct op de huid van je gezicht en handen komen. Een belangrijke vuistregel voor de aanmaak van vitamine D is dat je schaduw korter moet zijn dan je lichaamslengte omdat dan de zon hoog genoeg staat voor stralen met UVB-licht. . In de winter bevatten de stralen nauwelijks UVB, waardoor je dan ook geen vitamine D aanmaakt. Doorgaans begint de aanmaak van vitamine D in april en eindigt deze in september.' Hoe weet je of je genoeg vitamine D in je lichaam hebt? Volgens Groenenberg is dit te testen bij de huisarts. 'In principe kan dat via je huisarts, maar je huisarts zal dat niet zo snel doen. Het is namelijk duidelijk wat het advies is over vitamine D en welke mensen er in een risicogroep vallen. Mensen uit een risicogroep krijgen sowieso het advies om vitamine D in supplementvorm bij te slikken zonder dat ze hoeven checken wat het specifieke level in het bloed is. Nu is er in deze coronatijd wel een risicogroep die groter aan het worden is omdat er mensen zijn die niet zoveel buiten komen. Maar dan zal de huisarts ook sneller zeggen dat je een supplement moet nemen dan dat er een aparte test voor afgenomen wordt.' Wanneer moet je vitamine-D-supplementen slikken? Witkamp: 'Er zijn een aantal risicogroepen waaraan wordt geadviseerd vitamine-D-supplementen te slikken. Dit zijn onder andere mensen met een getinte huidskleur, mensen die niet veel in de zon komen of hun huid bijna volledig bedekken, baby's en peuters van nul tot drie jaar oud, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar.' Hoe kan het dat er zo'n groot verschil zit tussen de leeftijden van de risicogroepen van mannen en vrouwen? Volgens Groenenberg heeft dat te maken met de overgang. 'Vrouwen raken rond de vijftig in de overgang. De botafbraak gaat dan wat sneller, als gevolg van hormonale veranderingen. Het is dus zaak voldoende calcium binnen te krijgen en op te nemen. Daarom krijgen zij voor de zekerheid het advies om eerder supplementen bij te slikken. Bij mannen gaat dat veel geleidelijker. Vrouwen hebben een soort omslagpunt waarin het ineens versnelt.' Moeten mensen met een getinte huidskleur langer buiten zijn om een goed vitamine-D-level te krijgen? Mensen met een getinte huidskleur vallen ook in de risicogroep, dit komt omdat het pigment in een donkere huid het zonlicht absorbeert en daardoor maakt de huid veel minder makkelijk vitamine D aan. Die UV-stralen dringen minder diep door in de huid. Als je rond de evenaar woont is er meer UV-straling. . Die groep moet dus inderdaad langer in de zon zijn/meer zonnestralen op hun huid krijgen om genoeg vitamine D aan te maken, dus daarom geldt voor die groep ook een suppletie-advies. Wat zijn de symptomen van een (niet ernstig) vitamine-D-tekort? Groenenberg vertelt dat een vitamine D-tekort niet snel wordt opgemerkt. 'Je lichaam geeft niet meteen signalen af als je een vitamine D-tekort hebt. Op lange termijn kun je te maken krijgen met botontkalking. Dit komt omdat vitamine D ervoor zorgt dat calcium goed wordt opgenomen vanuit je voeding en vastgelegd wordt in je botten. Als kinderen een ernstig vitamine D tekort hebben kunnen ze last krijgen van vervorming van de botten (dat wordt de Engelse ziekte genoemd). Helpt vitamine D tegen besmetting met het coronavirus? De Gezondheidsraad is er duidelijk over: er is geen eenduidig bewijs dat vitamine D beschermt tegen ziekte door het coronavirus. Daar is Witkamp het mee eens. 'Zoals eerder gezegd speelt vitamine D een grote rol in het afweersysteem van het lichaam. Een goed niveau kan dus in zekere zin helpen. Maar dit betekent niet dat je niet ziek wordt. Er zijn genoeg mensen die fit zijn, genoeg vitamine D in hun bloed hebben en toch ziek worden.' Helpt vitamine D tegen de winterblues? Ook dat is niet met zekerheid te zeggen volgens Groenenberg. 'De Gezondheidsraad heeft in een eerder advies wel gekeken naar de relatie tussen een vitamine-D-tekort en symptomen die bij een depressie horen. Daarin is ook geen eenduidig verband gevonden. Groenenberg: 'Je hoort weleens dat mensen last hebben van een winterdip, maar de mate waarin je blootgesteld wordt aan licht kan bijvoorbeeld ook invloed hebben op je humeur. Je kan vitamine D bijslikken, maar ik zou er geen wonder van verwachten voor je winterdip.' Een lager vitamine D-level zorgt dan ook niet voor extra moeheid volgens Groenenberg. 'Als je gezond bent maak je in de zomer gewoon genoeg aan en dan blijf je in de winter ook boven de minimale waarde die nodig is in je lichaam. Maar als je wel in een risicogroep valt en je gebruikt geen supplement, dan kan het wel zijn dat je onder die waarde komt. Dat advies is voornamelijk gebaseerd op botgezondheid en niet op depressie.' Kan je te veel vitamine D in je lichaam hebben? Volgens Groenenberg is het mogelijk dat je te veel vitamine D in je lichaam hebt. 'Er is een bovengrens voor vitamine D vastgesteld en daar kun je beter onder blijven. Als je langdurig teveel vitamine D in je lichaam hebt kun je kalkafzettingen krijgen in je lijf. Met name de nieren zijn daar gevoelig voor, daar zitten kleine bloedvaatjes in. Er kunnen dan nierstenen ontstaan en zelfs afname van de nierfunctie. Maar dit gebeurt eigenlijk alleen als er sprake is van langdurig gebruik van te veel supplementen.' Daarop vult Witkamp aan dat je via de zon nooit te veel vitamine D kunt aanmaken. 'Je lichaam heeft daar een eigen rem voor. Als je de hele zomer buiten bent moet je natuurlijk wel opletten dat je niet verbrandt, maar je kunt geen overdosis vitamine D aanmaken door de zon. Kan het kwaad om supplementen bij te slikken als je niet in de risicogroep valt? Groenenberg: 'Als je je houdt aan die aanbevolen hoeveelheid van 10 microgram per dag dan kan dat geen kwaad. Dat is nog een factor tien verwijderd van die vastgestelde bovengrens. Als je niet tot de risicogroep behoort is het slikken van supplementen niet nodig. Als je nu twijfelt omdat je nauwelijks buiten komt in tijden van corona kan het geen kwaad om ze te gebruiken.' Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D per dag? Volgens het Voedingscentrum is dit voor mensen die ouder zijn dan 70 jaar 20 microgram per dag en voor mensen binnen de verschillende risicogroepen in de leeftijd daaronder 10 microgram per dag. Verschilt de kwaliteit van vitamine D uit zonlicht en een supplement? Volgens Witkamp zit er nauwelijks verschil in de kwaliteit van vitamine D uit de zon of een supplement. 'De kwaliteit verschilt niet. Vanuit zonlicht maak je alleen veel meer vitamine D aan dan wanneer je een supplement slikt.' Zit vitamine D ook in bepaalde voeding? Groenenberg: 'Ja, vitamine D zit in eten waar vet in zit en een belangrijke bron daarvoor in Nederland is vette vis. Het zit in mindere mate ook in vlees en eieren. Daarnaast zit het ook in halvarine, margarine en bak- en braadproducten, omdat in Nederland die producten worden verrijkt met vitamine D. In roomboter zit het van nature een beetje, maar in margarine en halvarine zit veel meer. Dus als je een keer per week vette vis eet, brood smeert met halvarine of margarine, wat vlees en eieren eet dan is dat een goede aanvulling op de vitamine D-aanmaak die vanuit de zon komt.' Kun je – in plaats van supplement – ook via je voeding vitamine D aanvullen? Groenenberg: 'Mensen die in de risicogroep zitten hebben vooral moeite om de vitamine in hun huid aan te maken. En de huid is nu net de belangrijkste innamebron. Ongeveer tweederde van de vitamine wordt bij een jong persoon met een lichte huid aangemaakt. Eenderde komt uit voeding. Als je alles uit voeding wil halen moet je flinke hoeveelheden vis, vlees, ei en halvarine/margarine eten. Dan is je voeding niet meer in lijn met de Schijf van Vijf en dat is ook niet de bedoeling.' Houdt zonnebrand de opname van vitamine D tegen? De opname van vitamine D wordt volgens Groenenberg in theorie tegengehouden door het smeren van SPF. 'Zonnebrandcrème houdt UV-stralen tegen en het zijn juist die stralen die ervoor zorgen dat je vitamine D aanmaakt. Dus als je zonnebrand smeert dan gebeurt dat niet of minder. Het advies is dan ook om met een onbedekte en ongesmeerde huid naar buiten te gaan. Dat is natuurlijk in strijd met de adviezen wat betreft huidkanker bescherming. Maar je hoeft niet heel lang onbeschermd naar buiten. Het gaat om ongeveer een kwartiertje tot een half uur tussen 11 en 3 met onbedekte hoofdhuid en handen. Dat is redelijk kort, dus daarna zou ik zeker aanraden om je goed in te smeren.' Wordt vitamine D ook aangemaakt op andere plekken dan je hoofdhuid en handen? 'Ja, dus als je met je complete lichaam in de zon komt gaat de aanmaak van vitamine D ook veel sneller. Dan zit je al eerder aan je maximale vitamine D aanmaak en kan je je eerder insmeren', aldus Groenenberg. Meer informatie daarover vind je ook bij KWF. Klopt het dat mensen met overgewicht vitamine D minder goed opnemen? \Witkamp: 'Bij mensen met overgewicht gaat de vitamine D in het vet zitten. De vitamine is natuurlijk goed vet-oplosbaar. Daarom gaat er meer van de vitamine naar het vet toe en blijft er minder in het bloed over.' Groenenberg beaamt dit. 'Vitamine D is inderdaad een vet-oplosbare-vitamine. Dit betekent dat de vitamine wordt opgeslagen in het vetweefsel van je lichaam. Voor mensen met overgewicht bestaat geen eenduidig advies als het gaat om supplementen. Dat komt omdat in dat geval veel andere zaken ook een rol spelen, en het niet duidelijk is of een lagere vitamine-D-waarde bij mensen met overgewicht een verhoogd risico geeft op gezondheidsklachten. LEES OOK 'Wat is botontkalking en kun je er iets tegen doen?' https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/wat-is-botontkalking-en-kun-je-er-iets-tegen-doen/ Ik kan de snelkoppeling niet kopiëren en hier plaatsen. Helpt vitamine D bij corona, en hoe weet je of je een tekort hebt? - Radar - het consumentenprogramma van AVROTROS ====================================================================================== Zie onder juist het tegen over gestelde. Vitamine D help wel. Gezondheid Gezondheid speelt wel degelijk een doorslaggevende rol in de besluitvorming, maar het betreft dan de financiële gezondheid van de farmaceutische industrie. De volksgezondheid wordt vooral gebruikt om de gewenste (lees: winstgevende) opties te rechtvaardigen. Vitamine D en ivermectine zijn uiterst veilig en werkzaam voor de volksgezondheid. Ze zijn tevens uiterst schadelijk voor de financiële gezondheid van Big Pharma, omdat zij concurreren tegen hun onnodige peperdure schadelijke niet-werkende troep.
  2 punten
 45. Via een contact, op een andere, niet prepers gerelateerde site, weet ik, dat ivermectin in the US te krijgen is. Wordt, als je er om vraagt, voorgeschreven door sommige huisartsen. Misschien een tip, om daar es te kijken?
  2 punten
 46. Maar we kunnen ook doorslaan. In Italië zijn tot nu toe maar 2 (!!) doden gelinkt aan alleen het coronavirus. Alle andere doden hadden onderliggende problemen en waren al stervende. Daarmee bagatelliseer ik helemaal niets, maar we moeten niet in de extreme veiligheidsmodus schieten. Als straks alle winkels (behalve supermarkten en apothekers, net als in Italië) dicht moeten en we niet meer op straat mogen zonder speciale toestemming, is er de facto sprake van een politiestaat. En dat rechtvaardigt dit virus m.i. niet. Begrijp me niet verkeerd, ik ben groot voorstander van social distaning, wij doen dat met ons gezin al bijna 3 weken en hebben sinds die tijd al onze afspraken al afgezegd, maar we moeten niet doorslaan. Daar komt bij dat een hele goede vriend van mij werkt op de longpoli in een ziekenhuis in Utrecht. Ze hebben tot nu toe nog niet 1 corona geval gehad, maar hebben wel bijna alle afspraken op de poli afgezegd ("just in case") ter voorbereiding, met als gevolg dat ze het nog nooit zo rustig hebben gehad als nu. Ik weet, zegt ook niet alles, maar toch. Ik denk dat we aan het overreageren zijn nu.
  2 punten
 47. Eerst dacht ik: sla een raam in en zwem naar de volgende halte. Bij nadere beschouwing zie ik dat het water buiten de metro zelfs nog hoger staat en voorbij stroomt.
  1 punt
 48. Zou je enkele voorbeelden kunnen geven van enkele betere alternatieve voor MSM kanalen?
  1 punt
 49. Nee beste @Hermanusb ik gebruik alleen nu ik ouder ben brillen, zit teveel achter de laptop, en doe klusjes waar ik steeds een bril voor gebruik. Of topic, Mochten we voor vast naar Spanje gaan dan hebben we een heel ander leven, zou trouwens niet graag in een heel kaal dor gebied willen wonen. Maar ja we hebben nu wel ons T5-campertje beter voor elkaar, nieuw remschijven/blokjes, fuseekogels, schokdempers, all-season banden, een grote beurt en één deze dagen uitlijnen. On Topic, Mocht je toch mee doen aan de test het is goed voor vele dingen, denk maar de preventieve werking tegen kanker of zelf de genezing er van, wat de heer @vheeswijk ook heeft beschreven.
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...