Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 08/01/15 in Posts

 1. 2 punten
  Ik ga vandaag een review geven over de Fenix UC30 zaklamp. Als eerste kan de levering beter, het is een redelijk lage kwaliteit verpakking maar voor de rest zit er wel alles bij wat je nodig hebt. Oplader, zaklamp zelf , houder, extra USB-afdekrubber. Verder is er nog een hadleiding en wat ander papierwerk in de doos. [ATTACH=CONFIG]19859[/ATTACH] Zo kwam hij geleverd. [ATTACH=CONFIG]19860[/ATTACH] En dit zat in de doos. De oplader werkt via Micro-USB en is waterdicht door een klepje dat je erover kan doen. Het opladen van een volledig lege zaklamp naar een volle kan 3 uur duren, wat ik aan de lange kant vindt. De zaklamp komt geleverd met een Li-Ion batterij. Als de batterij bijna leeg is gaat het aan/uit knopje rood branden. Terwijl hij aan het laden is zal hij constant rood braden tot hij vol is dan wordt het lampje groen. [ATTACH=CONFIG]19861[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]19862[/ATTACH] De zaklamp is redelijk klein voor hoeveel licht hij kan leveren en past met gemak in je EDC of gewoon in je broekzak. (2.5CMx13CM) Hij is makkelijk mee te nemen en weegt maar 100g met batterij. Er zijn 5 standen, eco (10 lumen), laag (110 lumen), middel (400 lumen) en hoog/turbo (960 lumen), de hoogste stand kan branden voor 1 uur en 10 minuten maar schakelt na 5 minuten een stand terug om oververhitting te voorkomen. De laagste stand brand voor 120 uur en is vooral voor het zoeken van kleine dingen in bijvoorbeeld een rugzak. De stand Laag brand voor 11 uur en middel brand voor 3 uur. De zaklamp heeft een bereik van 204 meter. De led die wordt gebruikt is een Cree XM-L2 (U2) led en kan 50.000 uur branden. De lamp heeft een led en de lichtkleur is wit. Hij is gemaakt van aluminium en is dus ook daardoor zo licht. Je kan er ook 2 CR123A batterijen in doen al zijn deze niet oplaadbaar. [ATTACH=CONFIG]19864[/ATTACH] Eco stand (10 Lumen) [ATTACH=CONFIG]19865[/ATTACH] Laag stand (110 Lumen) [ATTACH=CONFIG]19866[/ATTACH] Middel stand (400 Lumen) [ATTACH=CONFIG]19867[/ATTACH] Hoogste stand (960 Lumen) Voor slechts €60,- is dit een zeer hoogwaardige zaklamp en vindt ik hem zeker waard om hem te kopen. Ik geef hem persoonlijk een 8.5/10. Zeker een aanrader! - Bugger
 2. 2 punten
  Beste max, Ik ken je verder niet, zie voor het eerst een bericht van je. Dit forum is er op gericht elkaar iets bij te brengen, om meningen te delen of ideeën te toetsen... Dus als je iets te melden hebt, maak er dan geen raadsel van of plaats het anders in de koffiecorner. Normaal reageer ik niet eens op dit soort posts, maarja... net terug van vakantie en dus iets milder. Charlie
 3. 1 punt
  Ik vind het geweldig mooi om te zien hoe iemand een ander mens een rad voor ogen kan draaien door een geweldig stukje camo te toveren. Het probleem echter is dat je een niet ingevoerd mens kunt bedotten, maar iemand die de taal van vogels kent maak je niets wijs. Vogels zullen je ten alle tijde verraden. Die zien je, camo of geen camo en laten dit weten aan hun omgeving. Iemand die hun taal kent wordt niet beetgenomen door iemand in camo, hoe perfect gemaakt ook. Vogels zien geen persoon, die zien een intentie en dat is hoe ze je verraden.
 4. 1 punt
  Ik denk dat Amerika niet voor niets ramp scenario's als een "zombie" aanval heeft klaarliggen. De definitie van zombie is sowieso aan eigen interpretatie onderhevig. Als je zegt dat het vlees etende mensen zijn die eerst gestorven zijn alvorens ze op pad gaan dan is dit zeer onwaarschijnlijk. Maar wanneer je het hebt over "mensen" die geestelijk zo ver zijn aangetast dat ze op het niveau van wilde dieren zitten dan is het goed mogelijk. Ik bedoel we weten allemaal dat er bijvoorbeeld drugs zijn die je best raar laten worden, verder heb je misschien nog niet bekende ziektes en natuurlijk het welbekende hersenspoelen van minder heldere geesten,
 5. 1 punt
  @Enki 1: ik neem aan dat je uit eigen ervaring spreek? en heeft een schreeuwlelijk jou tijdens je dienstplicht proberen te brainwashen? of ga je uit van het algemeen heersend beeld over de dienstplicht ? 2: het geld wat normaal gespendeerd word aan een volledige dienstplicht kan je nu mooi investeren in die instituten die ik noem. (begeleiding uitrusting etc), win win lijkt me. 3: kinderen moeten zolang mogelijk kind blijven? euhhhh sociale dienstplicht is vanaf 18 + hoor, dan ben je nergens kind meer (alleen voor je ouders ) en gewoon volwassen. 4: tot je 14 ? ( ongeveer, kan er een jaartje naast zitten) hoor je eigenlijk de vaardigheden te leren die je later gebruikt, (sociaal / emotioneel etc) jeugd van 17 of een volwassene van 18 dat bushokjes sloopt of met een game verslaving rond 'zit' en nergens zin in heeft hebben het in mijn ogen niet begrepen. 5: als kinderen / jeugd leert omgaan met teleurstellingen / uitdagingen zorgt dat er in mijn optiek voor dat ze als volwassene veerkrachtiger zijn. ( pamperen zorgt zeker voor depressie / faalangst etc) 6: ik ben van voor en jij misschien dat dat ons meningsverschil verklaart ?
 6. 1 punt
  Mooie plaatsen en terrassen genoeg la roche en ardenne /malmedy/hotton/houffalize/enz. Wandelen kan je overal voor uitgezette route's en door de veen gebieden de natuurcentrum de botrange hoge venen http://www.botrange.be/watervallen van coo tevens een heel sport,survivalcentrum http://www.CooBike.be. De grotten van Remouchamps de langste ondergrondse boottocht ter wereld http://www.grottes.be. Voor de meiden puzzleplanet http://www.puzzleplanet.be dan heb hier devalkart met verschillende voertuigen de skipiste af http://www.devalkart.be voor de mindere dagen hier is bijna alles overdekt action en fun center burg reuland http://www.eastactioncenter.be. Kanovaren kan op alle grote rivieren daar in de buurt de ourthe en bij coo ook. Fietsen ook overal informeer bij bureau de toerisme voor route's in de buurt en verder. Musea de meeste zijn oorlog museums/natuur museum de botrange en natuurlijk de plaatselijke bier museums info bureau de toerisme. Zo hoop jullie een beetje op weg geholpen te hebben mocht je hier in de buurt komen en hebt trek in een bak koffie of een pint mag je gerust langs komen maar stuur dan even een pm dan geef ik het adres dit geldt ook voor tom 666 want die zit bij jullie in de buurt heb ik begrepen.
 7. 1 punt
  Motivatie is niet aangeboren? Ik weet niet hoor maar ik vind m'n werk gewoon leuk om te doen en ben ook erg gemotiveerd. Daar is niets aangeleerds aan. Sterker nog, als zo'n schreeuwlelijk "met militaire vorming" probeert mij te veranderen, word ik daar geen beter mens op. En "hier ligt dus een taak voor de instellingen / instituten waar dit vervult word" is ook zo'n mooie, alsof ze in de zorg e.d. tijd hebben om een stelletje ongemotiveerde jongeren te dwingen te werken. Die mensen hebben wel wat beters te doen! Daarbij is de "patat generatie" natuurlijk niet bepaald optimaal, maar de generatie die WEL dienstplicht heeft gehad heeft de huidige tyfusbende veroorzaakt, dus dat is nou ook niet bepaald een lichtend voorbeeld te noemen! Jongeren zouden juist weer meer en langer kind moeten mogen zijn. De prestatiedruk op jongeren is belachelijk hoog tegenwoordig en motiveert absoluut niet. Daar ook nog eens idioterie als dienstplicht bij waarbij jonge mensen "gevormd" (misvormd is een beter woord) worden, is gewoon belachelijk. Het is gewoon geestelijke verkrachting.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...