Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 02/12/25 in alle zones

  1. Hallo, Ik heb sinds kort een British Berkefeld. Wat doen jullie met het laatste laagje water dat in het gefilterde onderste vat zit? Gieten jullie het bovenste vat weer vol water en vermeng je dat laatste beetje met nieuw gefilterd water? Haal je het bovenste vat eraf en giet je het laatste beetje uit het onderste vat er via de bovenkant uit? En hoe lang laten jullie het gefilterde water maximaal in het onderste vat?
    1 punt
  2. Ik ben het niet met je eens dat elke wakkere (wat is? mag je tegenwoordig geen afwijkende mening meer hebben en ben je dan een slapende?) dat vind. Ik zou zulke bewoording in elke discussie vermijden, het drukt alle dicussie de kop in en dat is een slechte zaak. Ik heb het filmpje niet gekeken, maar om een samenvatting gevraagd. Hoge omega 6 verhouding -> geldt niet voor alle zadenolien (bijv raapzaadolie heeft koud geperst een hele goede omega 6/3 verhouding) Oxidatie -> is afhankelijk van welke zadenolien en hoe ze geproduceert zijn. En hoe heet je de pan laat worden natuurlijk. En alles ligt aan de verhoudingen waarin je het gebruikt. Ik heb het niet over frituren, dan is bijna elke olie slecht. Maar met het meeste bakken, braden en roerbakken kun je prima olien gebruiken die een iets lager oxidatiepunt hebben. Mits, met mate. Maar ja,dat geldt ook voor alle andere vetten en olien die je aan je eten toevoegd.
    1 punt
  3. Vlees in pot koken is makkelijk
    1 punt
  4. Wouw, ben jij nog bezig met de droogoven, wat een fantastische tip
    1 punt
  5. Onze Sedona droogoven hebben in het verleden wel gebruikt om groenten, fruit en granen te drogen. Na een tijdje vonden we dat te veel gedoe en stond de droogoven vervolgens jarenlang ongebruikt in een hoek op zolder. De laatste jaren gebruiken we de droogoven elke week om 8 tot 10 liter rauwmelkse yoghurt te maken. Per batch doen we 4 of 5 literflessen vol met rauwe melk en yoghurtstarter in de droogoven: Eerst flink wat verse room afscheppen voor de cappucinno's van mijn vrouw 🙂, dan per glazen literfles ongeveer 75 ml van mijn favoriete yoghurt erbij als starter, vervolgens 10 uur in de droogoven op 39 graden C, daarna de flessen uit de droogoven halen en snel afkoelen door ze een uur in koud water te zetten, dan de lauw/koele yoghurt de koelkast in met bevroren koelelementen er bovenop, na een uur of 12 is de yoghurt dan koud opgestijfd en klaar voor consumptie. Superlekker! De boerderij waar wij de rauwe melk halen neemt steeds de helft van de 'yoghurtproductie' af. Ze zijn daar gek op de verse rauwmelkse yoghurt van melk van hun eigen melkkoeien 🙂
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...