Ik ben het niet met je eens dat elke wakkere (wat is? mag je tegenwoordig geen afwijkende mening meer hebben en ben je dan een slapende?) dat vind. Ik zou zulke bewoording in elke discussie vermijden, het drukt alle dicussie de kop in en dat is een slechte zaak.
Ik heb het filmpje niet gekeken, maar om een samenvatting gevraagd.
Hoge omega 6 verhouding -> geldt niet voor alle zadenolien (bijv raapzaadolie heeft koud geperst een hele goede omega 6/3 verhouding)
Oxidatie -> is afhankelijk van welke zadenolien en hoe ze geproduceert zijn. En hoe heet je de pan laat worden natuurlijk.
En alles ligt aan de verhoudingen waarin je het gebruikt. Ik heb het niet over frituren, dan is bijna elke olie slecht. Maar met het meeste bakken, braden en roerbakken kun je prima olien gebruiken die een iets lager oxidatiepunt hebben. Mits, met mate.
Maar ja,dat geldt ook voor alle andere vetten en olien die je aan je eten toevoegd.