Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 06/21/24 in alle zones

  1. ik heb en mooie hobby. ik ben sinds 2 jaar imker. dit lever mij per jaar 40kilo honing op. en wat kun je allemaal met die bijen doen... nou met de bijen op zich niet veel. al zijn er mensen die de poppen eten van de darren (mannelijke bij). maar zover zou ik het niet laten komen of ik moet veel honger krijgen. de matrialen die van bijen komen. 1. de honing 2. de was ... voor kaarsen, mede, enz enz 3. stuifmeel 4. propolis 5. snoep bv hakhoning en nog veel meer. en veel hoef je niet te doen want het meeste werk hebben de bijen gedaan. laat eens weten of er meer imkers op dit forum actief zijn.
    1 punt
  2. Ik vind honing lekker, nuttig (inwendig en uitwendig) en vind bijen ook fantastisch interessante dieren. Honing wordt niet in zijn waarde gewaardeerd, dus de meeste imkers verdienen niet aan de honing. Ik vraag 8 euro voor 500 gr en zit daarmee in het hogere segment (en dat vinden mensen duur) Om echt mijn uren eruit te krijgen zal ik rond de 10-15 euro moeten zitten (is berekend door een Duitse imker-krant dus niet eens van toepassing op ondergetekende) en dan heb je "Duits" uurloon. Volkeren verkoop is wel renderend. In Duitsland heb je daar wel een gezondheidsverklaring voor nodig (Amerikaanse vuilbroed o.a.) maar dat is een paar tientjes op meerdere volkeren dus makkelijk weg te schrijven. Ik ben zelf nog een beginnende (autodidactische) imker, al krijg ik wel positieve reacties van andere imkers uit mijn imkervereniging. Dus lesgeven gaat hem niet worden (moet je ook bepaalde certificaten voor hebben), al wil ik best mensen helpen. Ik maak meestal geen foto's tijdens het imkeren. Meestal heb ik mijn handen vol en als ik plannen heb om foto's te maken vergeet ik het vaak als ik eenmaal bezig ben. Maar wil best een keer mijn kasten op de gevoelige plaat zetten.
    1 punt
  3. Ik ben sinds 1 jaar een imker, heb dit jaar ca 35 kg honing geoogst en hoop nog minimaal 10 kilo te oogsten. Maar ben het niet met je eens dat het weinig werk is. Ik heb aardig wat uurtjes in afleggers maken, zwerm vangen, honing oogsten en verwerken, behandelen tegen varroa, etc. Maar het is piekbelasting in het voorhaar, want het wordt nu al weer rustiger, in de herfst eventueel bijvoeren en behandelen en ten slotte de winterbehandeling. En dan komt het echte werk pas weer in maart. Nu heb ik dit jaar alle problemen die er zo ongeveer zijn op mijn bordje gekregen. Maar dat is niet erg, zo leer ik alleen maar heel snel. Ik heb vorig jaar 2 volken gekocht, een 3e gemaakt, alle drie hebben de winter overleeft en heb deze lente uitgebreid naar 9 volken (door afleggers en ingevangen zwermen) Maar ik wil er geen 9 behouden.
    1 punt
  4. ik ga en test doen met leidingwater. het water ga ik in 2liter poten sterliceren. dan laat ik deze en geruime tijd in de opslag tot rust komen er ontstaat en witte laag onder in de pot. dit zal het bezinksel zijn (kalk). dit water gebruik ik voor mijn thee. en er komt geen kalkaanslag in waterkoker. op de foto is het slecht te zien maar live kun je het beter zien.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...