Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 12/05/21 in alle zones

  1. Ik denk dat het niet heel veel voordeel opleverd. Je kunt het uitproberen en gewoon met thermometer zien wat er gebeurd. Ik denk dat je beter dan de pan weer opnieuw op het vuur kunt zetten en dan weer in de kist. Hoe meer massa, hoe meer warmte je vasthoud, hoe beter/langer het werkt. Dus flinke volle pan. Ik heb eens in een wasmand vol met vulmateriaal in verpakkingen een zelfgemaakte hooikist gemaakt. De pan deed ik wel in schone katoenen handdoeken, ook tegen eventueel lekken. De temperatuur was na 8 uur nog net boven 80 graden (is voedselveilig). Dekens, slaapzakken, alles wat isoleert (veel volume, weinig gewicht) werkt bijna wel. Ik heb ook veel warm eten voor lunch tegelijk met ontbijt warmgemaakt en in themomok bewaart. Blijft heel heet. Maar dat was meer omdat ik geen magnetron wilde gebruiken. Ik denk dat voorweken van granen, peulvruchten en zelfs groente de kooktijd ook wel iets kan verkorten. Over het algemeen zul je met garen op lagere temperaturen meer voedingswaarde uit het eten halen. Bij hoge temperaturen krijg je ook wat meer schadelijke stofjes. Als je bakt (en anders eigenlijk ook )kun je beter verzadigd vet gebruiken. Onverzadigde kunnen niet tegen hoge temperaturen en worden ranzig. Gebruik dierlijk verzadigd vet of plantaardige tropische oliƫn (deze zijn ook stabiel).
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...