Communicator Geplaatst: 10 juli 2014 Auteur Delen Geplaatst: 10 juli 2014 Koel of op kamertemperatuur bewaren? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Piroska Geplaatst: 10 juli 2014 Delen Geplaatst: 10 juli 2014 Koel of op kamertemperatuur bewaren? Om puur salmonella tegen te gaan ( en daar gaat het hier dus ook om) plaats je ze in de koelkast. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Piroska Geplaatst: 10 juli 2014 Delen Geplaatst: 10 juli 2014 Ik zuip wekelijks min 1 rauw ei . Vers van de kip . En nog beter is een ei in bruin bier met war bruine suiker . Geert klinkt lekker Geert! En? Al eens ziek geworden hiervan? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Johnny BravoNL Geplaatst: 10 juli 2014 Delen Geplaatst: 10 juli 2014 Daar gaat een klein scheutje Heineken doorheen. Greener Sorry, kon het niet laten Hahahaha! Dus een Belg kan er gewoon in spugen in plaats van Heineken te gebruiken? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
konijn Geplaatst: 11 juli 2014 Delen Geplaatst: 11 juli 2014 Tuurlijk dat is niet leuk, we hebben allemaal wel eens een voedselvergiftiging gehad dat is geen pretje. Een gezond mens heeft geen medicijnen nodig met een salmonellabesmetting, je moet zorgen dat je niet uitdroogt door braken en diarree.Maak je eigen ORS en je komt een heel eind, geen arts nodig hoor. Als je alles gaat laten waar een potentieel risico aan verbonden zit is het leven niet zoals ik het wil leven. Ook moet je je realiseren dat als je jezelf regelmatig blootstelt aan "viezigheid" je er ook minder last van hebt , je bouwt immuniteit op. Ik was dus ook niet mijn handen voor het eten en koken, alleen als ik visite heb want die kunnen meestal minder hebben dan ik. En echt, de kans dat een eitje besmet is met salmonella als je het goed gekoeld bewaard is zeer klein, rauwe kip daarentegen is zeer vaak besmet met salmonella en dat snij je ook lekker op je plankje in reepjes om te bakken en daarna snij je een uitje voor door de sla, dat is pas een risico. De kans dat je van home-made-mayo ziek wordt is erg klein, ik heb al honderden potten verorberd met mijn hele gezin en nog NOOIT is iemand er ziek van geworden. Maargoed ieder zijn ding hoor, speel je liever op safe, tja koop lekker je potje mayo in de super! een gezond mens ( maar geen kind en geen oudere ) kan een salmonella besmetting wel hebben, als het maar niet een te grote besmetting is dan ( en ja ik heb dat opgezocht ) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 11 juli 2014 Delen Geplaatst: 11 juli 2014 Die mayonaise van @Piroska is super lekker. En de variatie met fijn gevijzelde zongedroogde gezouten knoflookteentjes en verse peterselie kan ik van harte aanbevelen. Nu moeten jullie nog patat (frites) leren bakken zoals Piroska en @Geert dat doen. Lekkerste ooit. Alleen de methode van Pi vindt ik nog leuker, Geert: met een heksenketel op een houtvuur. edit: Dood Palinka bacteriën? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 11 juli 2014 Delen Geplaatst: 11 juli 2014 klinkt lekker Geert! En? Al eens ziek geworden hiervan? Nee daar kik je pas van op . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
konijn Geplaatst: 11 juli 2014 Delen Geplaatst: 11 juli 2014 het lijkt mij alleen ( vooral de eerste paar keren ) verschrikkelijk smerig smaken, het kan ook aan mij liggen hoor maar . . . maar, niet dat ik twijfel aan jouw kundigheid en ervaring, maar kan het effect niet vooral psychologisch zijn? ik hoor het graag als ik er compleet naast zit hoor, maar aangezien de verhalen zeggen dat het juist niet goed voor je is . . . maar ieder zo zijn rituelen toch! en zo kom je nog eens van je eieren af hé Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
MyronPrps Geplaatst: 11 juli 2014 Delen Geplaatst: 11 juli 2014 @konijn het viel me even op maar je hebt je in juli ingeschreven en nu al 90berichten? Watch out @Heksenboot Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 11 juli 2014 Delen Geplaatst: 11 juli 2014 @konijn het viel me even op maar je hebt je in juli ingeschreven en nu al 90berichten? Watch out @Heksenboot Okee, weer 1 extra, thanx. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
konijn Geplaatst: 11 juli 2014 Delen Geplaatst: 11 juli 2014 @konijn het viel me even op maar je hebt je in juli ingeschreven en nu al 90berichten? Watch out @Heksenboot ja maar sommige van die berichten sloegen ook nergens op en daar heb ik dan ook een berisping voor gekregen omdat het "of topic"was, dus ik was wel blij met die waarschuwing, en ik zal er beter op letten, maar de 90 berichten van nu zijn wel veelal serieus;) en hoe bedoel je : "pas op @Heksenboot"? het klinkt namelijk of er een verhaal achter zit, en daar ben ik altijd wel voor in:o maar smaken rauwe eieren nou echt zo slecht als men zegt of . . . ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Piroska Geplaatst: 11 juli 2014 Delen Geplaatst: 11 juli 2014 Die mayonaise van @Piroska is super lekker. En de variatie met fijn gevijzelde zongedroogde gezouten knoflookteentjes en verse peterselie kan ik van harte aanbevelen. Nu moeten jullie nog patat (frites) leren bakken zoals Piroska en @Geert dat doen. Lekkerste ooit. Alleen de methode van Pi vindt ik nog leuker, Geert: met een heksenketel op een houtvuur. edit: Dood Palinka bacteriën? Jaaa die met die zongedroogde gezouten knoflook en peterselie was geniaal! En uiteraard doodt Palinka alle bacteriën, daarom ben ik nooit ziek..*hips* Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Piroska Geplaatst: 11 juli 2014 Delen Geplaatst: 11 juli 2014 een gezond mens ( maar geen kind en geen oudere ) kan een salmonella besmetting wel hebben, als het maar niet een te grote besmetting is dan ( en ja ik heb dat opgezocht ) Goedzo knijn, look before you leap! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Miep Geplaatst: 5 september Delen Geplaatst: 5 september (aangepast) Op 10-7-2014 om 14:17, Pr3parator zei: Parasieten in rauwe vis gaan naar mijn weten wel kapot na invriezen. Nooit sushi eten van een vis die niet bevroren is geweest! Klopt, maar parasieten zijn wel even iets anders dan bacteriën 5 september aangepast door Miep Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Miep Geplaatst: 5 september Delen Geplaatst: 5 september Kan je mayo maken van ingevroren rauwe eieren? Als niemand het weet dan laat ie het volgende week weten. Te veel eieren in de zomer, en swinters niet zo veel… Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.