lewieke Geplaatst: 28 mei 2014 Delen Geplaatst: 28 mei 2014 Ik kwam ze weer tegen. De ijsmachine die we een paar jaar geleden kochten. Om plaats te maken in mijn berging voor de confituur en de potten honing, en (onder invloed van @DirkBerts) de stijgende voorraad toiletpapier, verplaatste ik wat dingen en daar stond ze. De Nemox 180w, oxiara. Veel te veel geld voor betaald. En bijna nooit gebruikt. Vlug nog even gegoogled en gevonden dat UNOLD tegenwoordig roomijsmachines heeft die véél interessanter geprijsd zijn. Enfin, ik heb toch maar ijs gemaakt. Meer dan melk, room, suiker is er niet nodig. Ik maakte 6liter in de smaken : melkijs, chocoladeijs, vanilleroomijs en aardbeienijs. Eerlijk waar, het ijs is ongelooflijk lekker. Ik heb me voorgenomen om restjes room uit de keuken gewoon te gebruiken om ijs van te maken. De kinderen zullen er blij mee zijn, we gooien minder weg én we krijgen er lekker ijs voor. Ik ben benieuwd. PS. Ik zou op vandaag niet meer kiezen voor een dergelijke dure machine. [ATTACH=CONFIG]10528[/ATTACH] Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 28 mei 2014 Delen Geplaatst: 28 mei 2014 Ik heb een handmachientje. Maakt precies twee porties ijs, ofwel, een flinke portie voor mij. Heerlijk, dat zelfgemaakte ijs Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 28 mei 2014 Delen Geplaatst: 28 mei 2014 Dat is nu toeval ik heb vandaag ook ijs gemaakt . 3 eierdooiers 100 gr suiker 200 ml room 200 ml melk klop de eierdooiers en de suiker tot ruban . kook de melk en de room en giet langzaam al roerend bij de ruban . zet het geheel op een zacht vuurtje en laat indikken . Pas op mag niet koken . koel af en giet het in een draaiende ijsmachiene . Als garnituur heb ik 50 gr gehakte rozijnen geweekt in 2 eetlepel rum en toe gevoegd . Dan nog een paar uur in de diepvries en smullen maar . Geert 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Robbedoes Geplaatst: 28 mei 2014 Delen Geplaatst: 28 mei 2014 Yummie, klinkt erg lekker allemaal. Als je de machine hebt maakt het niet uit natuurlijk, maar voor degene die ook ijs wilt maken kan dat volgens mij ook met simpel/noestig handarbeid. Een ijzeren kom van bv een mixer een langere tijd in de vriezer plaatsen en de vloeistof die je tot ijs wilt verwerken goed laten afkoelen. Deze vloeistof in de kom en blijven roeren (ijskristallen kapotmaken) Je kan op deze manier alleen maar kleine porties maken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 28 mei 2014 Delen Geplaatst: 28 mei 2014 Ik heb een keer een workshop "Moleculair Koken" gedaan. Daar werd met vloeibare stikstof ijs gemaakt. (fotootje als voorbeeld van internet gejat) Mijn stekkerloze ijsmachine, nou ja, een soortgelijke. Het binnenwerk moet een dagje in de vriezer. De vloeistof in de bak wordt dan koud,erg koud. Het draaien van het ijs moet ik zelf doen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
lewieke Geplaatst: 28 mei 2014 Auteur Delen Geplaatst: 28 mei 2014 Niets mis mee, maar heel arbeidsintensief. Ik denk dat je een ijsmachine zoals ik die heb nooit kan terugverdienen. Voor die tijd is ze versleten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 28 mei 2014 Delen Geplaatst: 28 mei 2014 Ja, arbeidsintensief zijn stekkerloze oplossingen altijd. Het valt wel mee trouwens, dat intensieve. Wel een goed smoes om weer eens ijs te mogen eten...de calorieën verbrand ik toch wel voor de tijd dat het ijs klaar is Ik heb veel stekkerloze apparaten in mijn keuken. Mijn hobby is koken zoals oma's kookten. Zonder mixer, maar met klopper of draaiklopper, geen keukenmachine maar een rasp, een snijbonenmolen, een draaizeef en zelf kneden. Geen magnetron gebruiken om de boel snelsnel klaar te hebben maar juist koken op petroleumstel en met de hooikist. Het effect is inderdaad dat het wat meer energie van mij kost, en vaak ook dat ik een en ander anders moet plannen, maar ook dat het slow-koken en het slow-bereiden me een stukje rust geeft. Ik geniet daarvan. Ik heb nog wel in een kist wat apparaten met stekkers...vooral omdat het zonde was ze weg te doen en het met mijn reuma-achtige handen misschien ooit nodig is erop terug te vallen. Aan de andere kant hebben mijn handen ook wel weer wat betere kracht doordat ik ze regelmatig gebruik. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.