Gast IsaBo Geplaatst: 1 april 2013 Delen Geplaatst: 1 april 2013 Ik ben geen wizard met de computer dus ik maar een aantal foto's op mijn prepper facebookaccount gezet. https://www.facebook.com/isa.bo.79?ref=tn_tnmn Dit topic is bedoeld om te laten zien dat je in principe veel zelf kunt kweken en dus geen proff.kweker, tuincentrum of zaadhandel nodig hebt. Belangrijk in een shtf. Ik heb absoluut geen groene vingers. Veel gaat dood omdat ik het vergeet, de katten vernielen ook en gewoon onbekendheid met tuinieren. Dat dit allemaal gelukt is (bij mij !) geeft mij wel een heel erg goed gevoel. @frank1964 Dank, ik ga het proberen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 1 april 2013 Delen Geplaatst: 1 april 2013 Geslaagd experiment @IsaBo. Leuk van die bos-ui, daar had ik nog niet aan gedacht. Ik kon wel een verhaal van iemand, die prei uit de supermarkt in de grond had gezet. Daar haalde hij 2 jaar lang steeds het groen vanaf, om op te eten. Dat zal dan ook wel met bos-ui kunnen. Ook met bleekselderij. Bij een bijna opgesneden bleekselderij aan de onderkant een plakje af snijden zodat het vers/ruw is en dan in water zetten. Er vormen zich wortels en de plant groeit weer uit. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 1 april 2013 Delen Geplaatst: 1 april 2013 Te laat voor de pepers. Ten laatste februari binnen zaaien wil je tijdens de zomer kunnen oogsten. Als je later zaait moet je de hele plant met onrijpe vruchten naar binnen sleuren en op een warme plaats met veel licht zetten. Het gebrek aan zon geeft dan wel minder smaak. Ik zaai bijvoorbeeld Cayenne in februari en Fatalii Red begin januari. Fatalii heeft een langere rijpingstijd nodig dan Cayenne. Heb nu alleen Cayenne gezaaid. Vorig jaar een beetje overdreven met de Chilli's Ik heb geen ervaring met paprika's. Niet mee eens. Ik heb gisteren nog pepers gezaaid en zaai elk jaar vele soorten. Het zal krap worden maar op een warme plek zal de plant zeer zeker rijpe vruchten kunnen voortbrengen. Greener (die in december al onder kunstlicht aan het knoeien was) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
lotsoffood Geplaatst: 1 april 2013 Delen Geplaatst: 1 april 2013 bij mij ook niet Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 1 april 2013 Delen Geplaatst: 1 april 2013 @Greener: Wat doe je met al die pepers? 'k Had twee jaar terug een peperplant, en nog steeds liggen er pepertjes in de diepvries. 'k Gebruik ze eigenlijk maar zelden, vaak grijp ik simpelweg naar een potje sambal voor een likje 'scherp'. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 1 april 2013 Delen Geplaatst: 1 april 2013 Wat doe je met al die pepers?Ehm, zelf sambal maken? http://www.sambalmaken.com/ Of red curry pasta maken...http://www.aziatische-ingredienten.nl/thaise-rode-curry-pasta/ Er is ook een green curry variant...http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/green-curry-paste/ In sommige landen is gebruik van pepperspray toegestaan bij zelfverdediging. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 1 april 2013 Delen Geplaatst: 1 april 2013 Ehm, zelf sambal maken? http://www.sambalmaken.com/ Of red curry pasta maken...http://www.aziatische-ingredienten.nl/thaise-rode-curry-pasta/ Er is ook een green curry variant...http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/green-curry-paste/ Sambal maken is wellicht het beste idee. Sambal Badjak is nog mijn favoriet ook! Wel jammer van die exotische ingredienten. 1 eetlepel dit, 1 eetlepel dat en de rest gebruik ik dan waarschijnlijk niet snel meer. Dan wellicht toch maar setan maken. Kan toch ook gewoon met andere pepers dan madame jeannet? Een ons pepers heb ik nog wel in de diepvries. Het recept voor gewone sambal is ook goed te doen. Leuke links overigens, vooral die http://www.sambalmaken.com, die stamp ik even onder de favorieten. 'k Gebruik niet zoveel sambal in de praktijk, met twee potjes sambal badjak van conimex doe ik een jaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 1 april 2013 Delen Geplaatst: 1 april 2013 @Greener: Wat doe je met al die pepers? 'k Had twee jaar terug een peperplant, en nog steeds liggen er pepertjes in de diepvries. 'k Gebruik ze eigenlijk maar zelden, vaak grijp ik simpelweg naar een potje sambal voor een likje 'scherp'. Ik droog ze, ik eet ze overal bij zoals de bbq, ik maak sambal en erg vaak gaat er linea recta één in de mond rechtstreeks van de plant. Op het werk kijken ze mij ook vaak raar aan als ik een boterham met kaas eet waar twee eetlepels sambal op zit. (Nee geen zielige rode saus die de naam sambal draagt maar duivelse sambal) Greener Ps: Google de "ghost pepper" maar eens Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 1 april 2013 Delen Geplaatst: 1 april 2013 @Greener: Ah, duidelijk, bijna een milljoen op de schaal van scoville, die Naga Bhut Jolokia, voormalig de scherpste ter wereld. 'k Snap dat pepers kweken voor jou een hele hobby is. Tja, dat is niet aan mij besteed. Theelepeltje sambal badjak (voor jou laf spul) is voor mij genoeg bij de maaltijd! Wellicht een idee om de Trinidad Moruga Scorpion te gaan kweken, net boven de 2 miljoen. Ik zelf moet er niet aan denken! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.