Tom Geplaatst: 17 maart 2013 Delen Geplaatst: 17 maart 2013 Een echt survival brood, je hoeft niet te kneden of te rollen. Het vereist niet veel kennis en kan in een gietijzeren pan op een hout fornuis worden gebakken. Ook als er geen gist (meer) is of te veel werk om dit te maken De benodigde karnemelk kun je maken door melkpoeder met azijn te mengen. (Als er geen karnemelk is) De benodigde bakpoeder kan je in de supermarkt kopen in pakjes van 3 zakjes, genaamd Backin, van Dr. Oetker. Dus sneller klaar en niet moeilijk. In de links staat hoe je ingredienten kunt toevoegen, zoals kaas of spek voor hartig of smoren in jam of honing voor zoet. Links http://www.paratusfamiliablog.com/2013/03/quintessential-survival-bread.html http://members.casema.nl/ifschaap/iers%20sodabrood.htm http://allrecipes.nl/recept/2886/iers-sodabrood.aspx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Yoyo Geplaatst: 17 maart 2013 Delen Geplaatst: 17 maart 2013 Klinkt lekker! Van de week maar eens even proberen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
frank1964 Geplaatst: 17 maart 2013 Delen Geplaatst: 17 maart 2013 Leuke informatie thanx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cris.is.hoax Geplaatst: 18 maart 2013 Delen Geplaatst: 18 maart 2013 Hoi Tom, ik eet niet veel brood-granen maar dit brood maak ik wel soms, en nog simpeler gewoon met beetje water en citroensap uit flesje en een theelepel baking soda van de Chinees, dat oranje pakje wat voor van alles en nog wat handig is. dus bloem-meel, evt.snufje zout theelepel baking soda en scheut water met citroen even kort roeren en 15-25 min in de oven klaar! als je er soort noten-vruchten brood van maakt kun je dit buiten de koelkast zeker 4 dagen bewaren en is nog lekker! volgens mij als je geen boter of olie gebruikt kun je het wel een week bewaren maar word dan wel erg hard denk ik. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 18 maart 2013 Delen Geplaatst: 18 maart 2013 ik maak mijn soda bread met eieren,melk ,boter en sinnasappelschil snipper. zo lekker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Carina Geplaatst: 18 maart 2013 Delen Geplaatst: 18 maart 2013 Een aanvulling hierop, lieve mensen, is de chapattie. Dit is een ongegist, pannekoekachtig broodje, dat wordt gegeten door de arme mensen in India. Oftewel de tortilla, de mexicaanse variant die werd uitgevonden door de indianen. Meng meel met alleen water (evt klein snufje zout) tot en stevig deeg.Maak er balletjes van. Plet die balletjes tussen je handen tot een zo dun mogelijk pannekoekje. Rooster dit aan twee kanten op een hete metalen plaat of in een DROGE koekepan. GEEN OLIE GEBRUIKEN! , anders verbrandtie :-( Kan ook op een hete platte steen, net als een steenoven bij pizza's (bv. onderin je kampvuurtje). Dubbelklappen en vullen met wat maar voor handen is (en/of lekker). Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kimputten Geplaatst: 22 maart 2013 Delen Geplaatst: 22 maart 2013 Het brood was erg lekker en blijft ook erg lang goed! Het brood ligt nu al 5 dagen in de kast en is nog steeds lekker vers. Als je het originele recept volgt, is het wel zout, maar dat vind ik juist lekkekr. Nu vanavond de variant met ui en kaas proberen. Dank voor de tip! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.